Box Office: Vyhnanci z Karibiku

Box Office: Vyhnanci z Karibiku | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Piráti z Karibiku jsou dalším filmem, který Američané už nemusí. Pobřežní hlídka a Vetřelec bez zájmu.

Piráti z Karibiku 5 začínají... oukej? Není to úplně pozitivní, ani úplně negativní prohlášení. Disney po pár letech vyzkoušel, jestli pirátská atrakce stále funguje. V rámci svého portfolia Pixaru, Marvelu, Star Wars a hraných pohádek studio rozhodně nepotřebuje, aby Piráti fungovali jako před deseti lety, na druhou stranu se nabízí otázka, proč do filmu nalít přes 230 milionů, aby startoval s 62 miliony, respektive se 76,5 mega i se svátečním pondělkem.

Produkce se v Austrálii prodražila, proběhlo několik zdržení, ve kterých občas figuroval nevyzpytatelný a zadlužený Johnny Depp. Salazarova pomsta tak startuje nejhůře z celé série. A přesto zřejmě znovu padne alespoň 800 milionů celosvětově. Na Jacka totiž slyší v zahraničí, a to pomůže film dostat během zítřka k 300 milionům globálně. Piráti 5 se ale za žádnou cenu nesmí zhroutit jako X-Meni: Apokalypsa. Věřím, že producenti mají tenhle film v živé paměti a Foxové díky němu dodnes přehodnocují mutantí strategii. Disney se nemusí nijak výrazně poučovat. Jen držet rozpočty na uzdě a Piráti můžou plundrovat zámoří klidně ještě párkrát.  

Dwayne Johnson předvedl v rámci svého povinného marketingového kolečka zajímavou Twitter krusádu proti všem nepřejícím a zmateným recenzentům. Pobřežní hlídka totiž dostala tento týden od amerických kritiků slušný výprask, ale tak hlavně, že se film strašně strašně strašně moc líbí obyčejným divákům. Ne, dělám si legraci. Filmové zpracování seriálového fenoménu dostává 18 milionů dolarů a s odřenýma ušima bude mít za prodloužený víkend 26 milionů. To je polovina předpokladů a velká rána pro Paramount, který chtěl mít z Pobřežní hlídky sprostou komedii léta. Ten film je ale podle těch kritiků odtržených od reality všedního dne tak splácaný, že můžete do konce roku zkoumat, na koho byl cílený a asi na to stejně nepřijdete. Příští týden jde film na většinu zahraničních trhů, takže znovu doufejte v zázrak tam. Pokud vám na Mitchovi a CJ nějak záleží.

V kinech jinak pořád jsou nejúspěšnější filmy tohoto roku. Aby také ne. Rychle a zběsile 8 překonalo na mezinárodních trzích miliardu a stalo se tak šestým filmem, který to dokázal. Se Státy má film ještě o 223 milionů navíc. Překoná brzo Krásku a zvíře a bude alespoň do Star Wars VIII nejúspěšnějším filmem roku. Kráska a zvíře mají ale zase půl miliardu pouze z Ameriky, a to se doposud povedlo jen osmi filmům. Se zahraničím to dělá 1,225 miliardy.

Naprosto brutálních 71 procent dolů potkalo Vetřelce: Covenant. Na vesmírné lodi se teď rozblikalo dost červených kontrolek, protože film má v druhém týdnu pouhých 10,5 milionů a dosavadních 60 mega ukazuje, že nepřišel nikdo jiný než hardcore fandové série. Tohle zachránilo ekonomické oddělení a osekaný rozpočet, jinak by to byla katastrofa. Takhle ten film utrží asi jen 250 mega globálně, což je lehká nadpolovina 405 mega Promethea. Příště jen v interiérech.

Alespoň Strážci Galaxie 2 jsou na tom docela dobře. Nebo alespoň se říká, že jde o největší superhrdinský film bez Batmana, Iron Mana a Spider-Mana. Kdyžtak mi poraďte, jestli je 783 milionů globálně slušná částka. (Psst, je). Všechno úplně všechno má za obyčejný a sváteční víkend 67,5 milionů a 23 milionů celkově po 10 dnech nasazení. Film možná ještě dožene Krále Artuše, který se belhá k 34 milionům v Americe a celosvětově je jen na 120 mega.  

Příští víkend Wonder Woman. DC se pokusí řádně prodat fakt, že se jim konečně podařilo udělat film, který bude kvalitativně někde u prvního Captaina Ameriky. Plus animák Captain Underpants

Zdroj: Forbes

Kráska a zvíře

02.03.2017 | USA, Velká Británie
Fantasy, Rodinný, Romantický, Muzikál
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Vyhnanci z Karibiku | Fandíme filmu Box Office: Vyhnanci z Karibiku | Fandíme filmu Box Office: Vyhnanci z Karibiku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest