Black Panther: Nová a podrobnější synopse

Black Panther: Nová a podrobnější synopse | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Nad Wakandou bude viset riziko třetí světově války.

Po svém skvěle přijatém debutu v loňském filmu Captain America: Občanská válka nejslavnější černošský hrdina z repertoáru Marvelu konečně dostane svůj vlastní a velice očekávaný sólo film. Po mnoha fotkách z placu, všemožných artworcích a dalších novinkách se přibližně před měsícem kamery zastavily a práce na postprodukci a vizuálních efektech je tedy v plném proudu. Marvel americkým novinářům nedávno exklusivně ukázal první útržky ze samotného filmu, o něž byla veřejnost samozřejmě okradena. Dříve než na letošním Comic-Conu v San Diegu nebo na D23 bych pak veřejně dostupnou ukázku neočekával. Co nám ale Marvel poskytl, je nová oficiální synopse, ze které si můžeme udělat alespoň stručný obrázek, o čem by samostatný Panther mohl pojednávat. Pojďme tedy synopsi omrknout, a uvidíme, co z ní dovedeme vyčíst.

Po událostech filmu Captain America: Občanská válka se mladý král T´Challa vrací zpět do své rodné země, uzavřené a technologicky nesmírně vyspělé africké Wakandy, aby plnil svou povinnost jako nová hlava státu. Brzy ale zjistí, že o jeho trůn usilují jisté frakce přímo ve Wakandě. Potom, co spolu dva nepřátelé začnou plánovat zničení jeho země, se hrdina známý jako Black Panther musí spojit s agentem C.I.A. Everettem K. Rossem a členy wakandských speciálních jednotek Dora Milaje, aby zabránili vtažení Wakandy do světové války.

Podle synopse se Pantherova sólovka zřejmě bude odehrávat velmi brzy po událostech Občanské války, jedná se tedy o další MCU film, který se vymyká reálnému času. Většina Marvel filmů se odehrává přibližně ve stejnou dobu, v jakou startuje v kinech, ale čím dál víc projektů se tohoto pravidla vůbec nedrží. Poprvé se něco takového stalo u jedničky Thora a Iron Mana 2, kde jsme se dozvěděli, že filmy běžely prakticky paralelně. Letos jsme v kinech viděli Strážce Galaxie 2, kteří se odehrávají jen několik málo měsíců po prvním díle, i když ve skutečnosti data premiér dělí téměř 3 roky.

Black Panther by tedy s narušováním reálného času mohl být další na řadě. Synopse dále znovu potvrzuje, že ve filmu znovu potkáme Martina Freemana v roli agenta Rosse, který se nám spolu s T´Challou též představil Občanské válce. S jeho návratem se dalo silně počítat, teď už o něm ale víme stoprocentně. A kdo jsou ti dva neznámí záporáci, jimž bude muset Panther čelit? 

Z dřívějších zpráv víme, že jedním z nich je Erik Killmonger, válečník vyhnaný z Wakandy za vlády Pantherova otce. Ve filmu v této roli uvidíme Michaela B. Jordana. Druhým oponentem je Andy Serkis v roli Ulyssese Klaua. Jedná se o pašeráka vzácného wakandského kovu Vibrania, který se už jednou objevil v Avengers: Age of Ultron, kde ho hlavní robotický záporák připravil o ruku. V komiksech místo ní Klaue nosí speciální zařízení schopné produkovat extrémně silné zvukové vlny. V krátké ukázce, která byla promítána novinářům, prý na sobě Serkis jakousi robotickou náhradu paže opravdu měl.

Jak jste se synopsí spokojení a co dalšího z ní případně dokážete odhalit vy?

Režíruje Ryan Coogler (Creed, Fruitvale Station), který napsal scénář společně s Joem Robertem Colem (American Crime Story). Produkují Kevin Feige a Louis D’Esposito. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 15. 2. 2018.

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 5

Black Panther: Nová a podrobnější synopse | Fandíme filmu Black Panther: Nová a podrobnější synopse | Fandíme filmu Black Panther: Nová a podrobnější synopse | Fandíme filmu Black Panther: Nová a podrobnější synopse | Fandíme filmu Black Panther: Nová a podrobnější synopse | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu