Dreamland: Margot Robbie je bankovní lupič na útěku

Dreamland: Margot Robbie je bankovní lupič na útěku | Fandíme filmu
Chystá se historický thriller, který se bude odehrávat v krajině rozvrácené ekonomickou krizí a prachovými bouřemi.

Hvězda Margot Robbie stoupá vzhůru. Před pár lety zazářila ve Vlkovi z Wall Street, chvíli na to se z ní stala ikonická Harley Quinn a aktuálně by ji do některého ze svých chystaných velkofilmů chtělo každé studio. Herečka nicméně ke své kariéře přistupuje rozumně a jako producentka si pro sebe aktivně hledá zajímavý materiál. Nejnověji produkuje thriller Dreamland, kde si opět má zahrát jednu z hlavních rolí.

Příběh je zasazený do druhé poloviny 30. let, kdy v USA došlo k události označované jako Dust Bowl. Původně je Dust Bowl (Prachová pánev) název pro oblast Velkých planin kde došlo k rozsáhlé ekologické katastrofě. Nástupem mechanizace, nevhodnou metodou obdělávání půdy a vlivem sucha došlo k rozsáhlé erozi orné půdy napříč několika státy. Rozpadlá, vysušená půda se měnila na prach, který sbíral vítr. Vytvářely se prachové bouře, které nesužovaly jen danou oblast, ale povětrnostní podmínky je zanášely klidně až k pobřeží. V prachové bouři není vidět na metr daleko a bouře likvidovaly jednotlivé farmáře. Lidé umírali na nemoci dýchacích cest či podvýživu, jiní opouštěli své domovy, protože byl život v oblasti nadále neúnosný, popřípadě protože jim po neschopnosti splácet banka hospodářství zabavila. V dané době migrovalo kvůli prachovým bouřím asi půl milionu lidí.

Hrdinou snímku je patnáctiletý Eugene Evans, jehož rodiče mají zanedlouho přijít o svoji farmu. Proto se Eugene vypraví po stopách prchající bankovní lupičky (Robbie), aby dostal odměnu vypsanou na její hlavu. Navzdory všem předpokladům ji najde dřív než FBI nebo místní police, ale rychle zjišťuje, že je v ní daleko víc, než úřady tvrdí. Příběh by měl zaznamenat „balanc mezi nostalgickou krásou a drsným realismem důležitého období americké historie“, popřípadě se o snímku mluví jako „krásné rovnováze mezi romancí a divokým násilím během nejtvrdších časů, jaké země zažila“.

Není těžké si představit, že thriller zasazený do období se sociálně napjatou situací, kdy navíc všude poletují mračna prachu, může být hodně intenzivní záležitost. Scénář napsal Nicolaas Zwart (seriál Riverdale), režíruje Miles Joris-Peyrafitte, který na sebe upozornil, když v roce 2015 získal zvláštní cenu poroty za snímek As You Are na festivalu v Cannes.

Zdroj: Coming Soon

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest