Král Artuš: Legenda o meči: První dojmy z tak trochu jiné fantasy

Král Artuš: Legenda o meči: První dojmy z tak trochu jiné fantasy | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Guy Ritchie zkusil natočit artušovskou legendu s vlastním rukopisem. Snaha je to obdivuhodná, ale k dobrému výsledku nevede.

Král Artuš: Legenda o meči vypadal v upoutávkách zvláštně a skutečně se jedná o zvláštní film. Hrdinské fantasy se tímhle stylem totiž vážně netočí. Když se řekne fantasy, člověk si obvykle představí dlouhovlasé hrdiny, burácející orchestr, příklon k realismu a něco co vypadá jako Pán prstenů nebo Hra o trůny. Artuš je spíš bombastická videohra říznutá Jasonem Bournem a Guyem Ritchiem, tak jak jej známe ze Sherlocka Holmese. "Jiné" nemusí nutně znamenat špatné, jenže v tomhle případě by příklon k tradici možná nebyl na škodu - dostal by tak alespoň nějaké pevné základy.

Zatímco zmiňovaný Sherlock Holmes měl skvělé hrdiny, se kterými chcete trávit čas, a nabízel odlehčené dobrodružství. Legenda o meči pojednává o nevýrazných panácích a ještě je místy opravdu pochmurná. Humoru je málo, což je velká škoda, protože v momentech, kdy se snímek (ve které za zvuků moderní řízné hudby obří sloni máchají demoličními koulemi upevněnými na chobotu a demolují hrady) nebere smrtelně vážně, tak najednou docela šlape. Jinak to celkem utahaná, nevýrazná story, která je opravdu dlouhá a po čase se vleče. Doufal jsem v další šílenost, ala Bohové Egypta, ale je to spíš bezvýrazná zbytečnost, po vzoru novodobého Souboje titánů – i v tomhle případě si za chvíli nevzpomenu, co se v tom filmu vlastně stalo.

Král Artuš: Legenda o meči

27.04.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Drama, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Král Artuš: Legenda o meči: První dojmy z tak trochu jiné fantasy | Fandíme filmu Král Artuš: Legenda o meči: První dojmy z tak trochu jiné fantasy | Fandíme filmu Král Artuš: Legenda o meči: První dojmy z tak trochu jiné fantasy | Fandíme filmu Král Artuš: Legenda o meči: První dojmy z tak trochu jiné fantasy | Fandíme filmu Král Artuš: Legenda o meči: První dojmy z tak trochu jiné fantasy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest