Artemis: Autor Marťana chystá sci-fi thriller z Měsíce

Artemis: Autor Marťana chystá sci-fi thriller z Měsíce | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Nový příběh bude zasazený do prvního lidského města na Měsíci. Vykreslí jej Andy Weir opět tak uvěřitelně, jako základnu na Marsu?

Přestože sci-fi filmů je v kinech neustále jako hub po dešti, těch originálních a opravdu kvalitních takové množství zase není, a tak každý nový zajímavý projekt přitahuje naši pozornost. Jedním z těch povedených byl před dvěma roky Marťan Ridleyho Scotta, s Mattem Damonem v hlavní roli. Ten utržil celosvětově přes 630 milionů dolarů, sbíral pochvalné reakce a posbíral také dva Zlaté glóby a sedm nominací na Oscara, včetně tří v „hlavních“ kategoriích. Proto jsme uvítali zprávu, že autor knižní předlohy Andy Weir chystá na závěr letošního roku svůj nový titul s názvem Artemis. Studio Fox a produkční společnost New Regency neponechávají nic náhodě, a rovnou si zajistily práva na zfilmování této zatím nevydané knihy.

Hlavní hrdinkou thrilleru z blízké budoucnosti má být žena jménem Jazz, žijící v Artemisu, prvním a jediném městě na Měsíci. Jazz tak tak stíhá splácet dluhy a jde od výplaty k výplatě. Pod vidinou lákavého zisku tak přijme zdánlivě jednoduchý kšeft, díky kterému se však brzy ocitne v kolotoči událostí, které jsou mimo její kontrolu a v sázce bude i její život. Můžeme jen doufat, že Weir stejně důkladně jako život na Marsu, vykreslí i záludnosti fiktivního osídlení Měsíce.

Artemis bude vydán 14.11. Budou mít kniha a film opět takový úspěch?

Ilustrační obrázek je z Marťana.

Zdroj: Variety

Galerie: 2

Artemis: Autor Marťana chystá sci-fi thriller z Měsíce | Fandíme filmu Artemis: Autor Marťana chystá sci-fi thriller z Měsíce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest