Wonder Woman: Finální trailer sází na mýtus a masivní akci

Wonder Woman: Finální trailer sází na mýtus a masivní akci | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Amazonka Diana nenechá svět na holičkách a v nabušené upoutávce se ukazuje v opravdu dobrém světle. Plus 6 TV spotů.

Wonder Woman čekala s vystupňováním reklamní kampaně na premiéru Strážců Galaxie 2. Ti jsou teď z cesty, Spider-Man je ještě daleko, a tak má Wonder Woman mezi superhrdinskými filmy volné pole působení. Objevilo se několik nových TV spotů, ale především finální trailer, který byl v noci na dnešek uvedený v rámci MTV Awards, stejně jako řada dalších upoutávek, které vám během dne průběžně servírujeme.

Nová upoutávka se hodně soustředí na to, že Amazonky jsou ženy z bájí a pověstí. Diana (Gal Gadot) Steveu Trevorovi (Chris Pine) dokonce říká, že jsou „mostem k porozumění“. Neustále se neurčitě mluví o tajuplném Dianině původu, v přiložených spotech je pak řeč o tom, že Amazonky jako takové stvořili sami bohové, aby chránily lidstvo před válkou. Diana pak z jejich kolektivu vystupuje jako někdo, koho se matka snaží před světem (a bojem) schovat, ale ona sama cítí příliš silnou zodpovědnost, než aby lidstvu nepomohla. Na bojišti vždy působí ikonicky, jako symbol naděje, jako příklad hodný následování. Daří se zdůraznit to, v čem je v boji jiná oproti ostatním superhrdinům, její soupeři jsou v protikladu k její čistotě a je sympatické, že i přes veškerou ikonizaci se nebojí film dělat z Wonder Woman legraci. Mimo Themysciru je jako ryba na suchu a z toho přirozeně vyplývá smysl pro humor příběhu.

Jsou tu nějaké zápory? Trochu mne znepokojil výběr hudby, ten ve spojitosti s explozivními obrázky zavání určitou „snyderizací“, tak snad je to jen trailerová strategie a film půjde vlastní cestou. A dialogové scény z Themysciri jsou dost sestříhané do krátkých úseků, takže je těžko zatím jakkoliv lze soudit, ale maličko zavánějí teatrálností. Ale třeba to bude k mytickým Amazonkám sedět, uvidíme.

Wonder Woman je jednou z nejmocnějších postav DC Universe, s trochou nadsázky ji můžeme označit za Supermana v sukních. Pochází ze skrytého ostrova Amazonek, odkud přichází jako vyslanec na Zemi, kde bojuje proti bezpráví. Ve filmech má být Wonder Woman poloviční bohyně, dcera boha Dia. V hlavních rolích hrají Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Ewen Bremner, Saïd Taghmaoui, Elena Anaya a Lucy Davis. Režíruje Patty Jenkis. Česká premiéra Wonder Woman je naplánována na 1.6. 2017.

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Wonder Woman: Finální trailer sází na mýtus a masivní akci | Fandíme filmu Wonder Woman: Finální trailer sází na mýtus a masivní akci | Fandíme filmu Wonder Woman: Finální trailer sází na mýtus a masivní akci | Fandíme filmu Wonder Woman: Finální trailer sází na mýtus a masivní akci | Fandíme filmu Wonder Woman: Finální trailer sází na mýtus a masivní akci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest