Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky

Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Podívejte se, jak budou vypadat Hercule Poirot a spol. v očekávané detektivce se skvělým obsazením.

Před časem jsme vám filmovou Vraždu v Orient expresu představili a jen krátce na to se objevila desítka fotek z magazínu EW. Co k nim dodat? Film vypadá patřičně stylově, prostředí i hrdinové jako by vypadli z doby, kdy se příběh odehrává. Natáčelo se viditelně na lokacích a v důkladných kulisách, anebo se alespoň na digitálních tricích nešetřilo, takže všechno vypadá náležitě přesvědčivě. Jednotlivé postavy? Johnny Depp působí tak „normálně“, jak už dlouho nepůsobil. V posledních letech jsme na něj zvyklí ve ztřeštěných kostýmech a maskách, a tak mu sako a drobný knírek nesmírně svědčí. Přes co se naopak osobně zatím nedovedu přenést, je obří knír režiséra Kennetha Branagha, který zároveň hraje hlavní roli. Jistě, slovutný detektiv Hercule Poirot je svým pěstěným knírem proslulý, ale tenhle „mrož“ je vážně masivní. Roztomilý kníreček seriálového Davida Sucheta mi byl milejší. Jak to vnímáte vy? Také vás chlouba nového Poirota rozptyluje, nebo vás nechává chladnými, jak sněhová závěj, do které Orient expres ve filmu zapadne? Nebo že by film pracoval s tak výraznou nadsázkou?

Dál už jen telegraficky. Judi Dench je jako kovaná Britka pro dobovou roli jako stvořená. Penelope Cruz je neskutečně šarmantní a to samé můžeme říct i o herečce, kterou bohužel v posledních letech tak často nevídáme – o Michelle Pfeiffer. Daisy Ridley jako by oranžovém svetříku vypadla z nějakého filmu pro pamětníky, Josh Gad od pohledu působí dojmem, že má nějaké nekalé úmysly a vyčnívat musí se svou ostře řezanou tváří i Willem Dafoe. Po vizuální stránce je v dobové detektivce zkrátka a dobře vše tak, jak má být, tak snad se můžeme na podzim v kinech těšit na sympatické retro napětí.

Dále hrají Olivia Colman, Lucy Boynton, Miranda Raison, Derek Jacobi, Marwan Kenzari, Adam Garcia nebo Leslie Odom Jr. Scénář napsal Michael Green. České datum premiéry je stanovené na 9.11. 2017, slovenské na 23.11. 2017. Přidáváme knižní synopsi:

K napsání jedné z nejslavnějších detektivek inspirovala anglickou královnu zločinu nezvykle krutá zima, která v roce 1929 způsobila, že legendární Orient-expres uvízl na své pravidelné cestě Balkánem ve sněhových závějích. Jen co vlak zastavil, zamrzly stroje a cestující i posádka zůstali na několik dní ponecháni napospas svému osudu Každý se svým tajemstvím, každý se svou záhadnou minulostí Hercule Poirot, jehož Agatha Christie učinila hlavním aktérem příběhu, nastupuje do Orient-expresu v Istanbulu, neboť je naléhavým telegramem žádán, aby se vrátil zpět do Anglie. Ve vlaku jeho pozornost upoutá bohatý Američan Ratchett; ten později Poirotovi nabídne vysokou odměnu za to, že jej ochrání před hrozícím vražedným pokusem. Belgický detektiv návrh odmítá - a následujícího rána je Američan ve svém kupé nalezen mrtev, s řadou bodných ran!

Zdroj: EW

Galerie: 10

Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Desítka fotek z dobové detektivky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest