Vražda v Orient Expresu: Co zatím víme o odkládané detektivce

Vražda v Orient Expresu: Co zatím víme o odkládané detektivce | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Slavný román Agathy Christie je znovu zfilmovaný. S opravdu silným obsazením.

Pokud patříte mezi fanoušky klasických detektivek, jistě už se nějakou dobu těšíte na chystanou novou verzi jednoho z nejslavnějších příběhů tohoto žánru. Před několika dny jste se navíc mohli dočíst i o odkladu premiéry. Co všechno ale vlastně o novém snímku Kennetha Branagha zatím víme?

Pochopitelně by bylo dobré začít obsazením. Je totiž nutné zmínit, že je opravdu mimořádné a plné hvězdných jmen. Hlavní role belgického řešitele záhad se ujme sám Branagh, což ostatně není až tak velké překvapení. Britský režisér totiž hrál už i ve svých předchozích filmech, jako například v Hamletovi či Jindřichovi V.

Kromě něj však do děje zasáhnou i Johnny Depp coby Ratchett, Willem Dafoe jako Gerhard Hardman, Judi Dench jako princezna Dragomiroffová, Josh Gad jako Hector MacQueen, Daisy Ridley v roli Mary Debenhamové, Penélope Cruz v roli Grety Ohlssonové či Michelle Pfeiffer v roli paní Hubbardové.

Za zmínku pak stojí ještě postava Marqueze, kterou měl podle původních plánů hrát Michael Peña. Nakonec však byla tato role přeobsazena a ve filmu se tak objeví Manuel Garcia-Rulfo. Scénář má navíc na svědomí Michael Green, jehož rukopis letos poznáme také ve snímcích Blade Runner 2 či Alien: Covenant. Hudbu pak pochopitelně obstará Patrick Doyle, který je již nějaký čas Branaghovým dvorním skladatelem.

Co se pak samotného natáčení týče, započalo v listopadu loňského roku ve Velké Británii. Zde se ostatně točí většina scén. Zajímavé však je, že studio 20th Century Fox, které na snímku spolupracuje spolu s The Mark Gordon Company, Scott Free Productions a The Estate of Agatha Christie, oznámilo projekt jako takový již v prosinci 2013. Jak už ale bylo zmíněno výše, došlo k odkladům a podle posledních zpráv se tak filmu snad definitivně dočkáme 10.11. 2017.

Snímek by z toho ale možná mohl těžit. Vražda v Orient Expresu totiž díky skvělému obsazení bude patrně mířit opravdu vysoko. A kdo ví, třeba se nakonec dočká i nějakého toho Oscara. Koneckonců, předchozí filmové zpracování z roku 1974 si sošku odneslo zásluhou Ingrid Bergman. Přidáváme synopsi českého knižního vydání:

K napsání jedné z nejslavnějších detektivek inspirovala anglickou královnu zločinu nezvykle krutá zima, která v roce 1929 způsobila, že legendární Orient-expres uvízl na své pravidelné cestě Balkánem ve sněhových závějích. Jen co vlak zastavil, zamrzly stroje a cestující i posádka zůstali na několik dní ponecháni napospas svému osudu Každý se svým tajemstvím, každý se svou záhadnou minulostí Hercule Poirot, jehož Agatha Christie učinila hlavním aktérem příběhu, nastupuje do Orient-expresu v Istanbulu, neboť je naléhavým telegramem žádán, aby se vrátil zpět do Anglie. Ve vlaku jeho pozornost upoutá bohatý Američan Ratchett; ten později Poirotovi nabídne vysokou odměnu za to, že jej ochrání před hrozícím vražedným pokusem. Belgický detektiv návrh odmítá - a následujícího rána je Američan ve svém kupé nalezen mrtev, s řadou bodných ran!

Galerie: 2

Vražda v Orient Expresu: Co zatím víme o odkládané detektivce | Fandíme filmu Vražda v Orient Expresu: Co zatím víme o odkládané detektivce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest