Gladiátor 2: Jak chce Ridley Scott přivést zpět Russella Crowea

Gladiátor 2: Jak chce Ridley Scott přivést zpět Russella Crowea | Fandíme filmu
Universal Studios
Milé děti, připravte si halucinogenní látky, strýček Ridley vám poví pohádku o Gladiátorovi, co bojoval ve Vietnamu.

Nedávno se Ridley Scott v rozhovoru zmínil, že ví, jakým způsobem oživit mrtvou postavu Maxima (Russell Crowe) z Gladiátora a vrátit jej v pokračování. V aktuálním rozhovoru vysvětlil, jak na to. Nejsem si jistý, jestli Ridley říká „he is“ nebo „he has“ („je“ nebo „má“), každopádně buď sám Maximus nebo nějaký jiný umírající válečník by v příběhu fungoval jako portál, skrze který by se někdo mohl vrátit zpátky na svět. Z rozhovoru vyplývá, že pokud by Ridley točil, tak by zřejmě vycházel ze scénáře Nicka Cavea.

V tom se Maximus v podsvětí nesetká se svojí mrtvou rodinou. Pokud s ní chce trávit posmrtný život, musí se nejprve vrátit zpátky na svět, kde jeho nemanželský syn Lucius vraždí křesťany (zřejmě proto, že staří bohové ztrácejí kvůli stoupající popularitě Krista svůj vliv) a zastavit jej. Příběh by vrcholil v momentě, když by Maximus zjistil, že on ani Lucius nemohou zemřít (nebo se neustále reinkarnují) a závěrečná dvacetiminutovka by byla sestřihem všech velkých válek světa, ve kterých by vždy proti sobě Maximus a Lucius bojovali. Děj by pokračoval až do války ve Vietnamu. Cave chtěl scénář pojmenovat Christ Killer (Kristovrah) a v rozhovoru přiznal, že byl přesvědčený o tom, že pokračování Gladiátora nemůže vzniknout, a tak psal scénář schválně co nejšílenější.

Ridley v jeho práci něco zřejmě vidí, nicméně v rozhovoru tak s úsměškem řekl, že Russell Crowe už na filmu samozřejmě pracuje, takže je patrné, že ani on sám nejspíš nepředpokládá, že by se tahle divočina někdy realizovala. Nicméně musíte uznat, že kdyby se tenhle námět dostal do kin, byl by to vážně úlet ;-).

Zdroje: Den of Geek, Script Shadow

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu