The Predator se odkládá a další filmy posouvají premiéru

The Predator se odkládá a další filmy posouvají premiéru | Fandíme filmu
Avatarem a X-Meny to nekončí, Fox s premiérami udělal velká škatulata. Došlo na Maze Runnera, Spielberga nebo Vraždu v Orient expresu.

Bez velkých fanfár studio Fox udělalo přes víkend poměrně velký zářez do harmonogramu svých chystaných premiér. Začalo to oznámením jednotlivých pokračování Avatara a následně přibývají (nebo se mění) další termíny.

Naše čtenáře pravděpodobně bude nejvíc zajímat odložení The Predatora. Ten měl jít do kin v únoru 2018, ale nakonec dorazí až v létě. Nové datum premiéry je 3. 8. 2018. Uvolněnou pozici 9. 2. 2018 si pro sebe bere Labyrint: Vražedné léčby (Maze Runner 3), který měl jít do kin původně v lednu. V tomhle případě o jednoznačné polepšení, protože leden je stále ještě považován za skládku projektů, které v konkurenci oscarových kandidátů a prosincových velehitů nemají moc velkou šanci. Připomínáme, že premiéra filmu měla být už zhruba dva měsíce za námi, ale natáčení se muselo odložit, když se při jedné z prvních scén vážně zranil představitel hlavní role Dylan O’Brien.

Dále se o několik měsíců odkládá Red Sparrow, špionážní thriller, při jehož natáčení se znovu scházejí režisér Francis Lawrence a herečka Jennifer Lawrence, kteří spolu natočili několik dílů Hunger Games. Původně měl jít film do kin na podzim 2017, ale nakonec jej máme dostat 2. 3. 2018. Původní termín Red Sparrow si vezme Vražda v Orient expresu. Do kin jde 10. 11. 2017 a můžeme tak začít spekulovat o tom, zda adaptace Agathy Christie náhodou nezkusí soupeřit o nějaké herecké Oscary. Obsazení je skutečně nabité – v hlavních rolích vystupují Kenneth Branagh, Daisy Ridley, Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Josh Gad nebo Michelle Pfeiffer.

Spielbergův zatím nepojmenovaný snímek (kterému se v médiích přezdívá The Post) byl zanesený na 22. 12. 2017, takže v tomhle případě je usilování o Oscary zcela jasné. O ceny by mohl usilovat také životopis Freddyho Mercuryho Bohemian Rhapsody (25.12. 2018) nebo novinka Steve McQueena – Widows (16.11. 2018).

O týden se posouvá také Kingsman 2, ale tam těžko soudit, jestli se podobně malá změna projeví také v českých a slovenských kinech. Připomínáme, že jednotlivá data premiér jsou pro americký trh. Podobně velké filmy jdou do našich kin obvykle ve stejném termínu, pouze s tím rozdílem, že Američané uvádějí premiéry v pátek, zatímco v Česku a na Slovensku se novinky tradičně uvádějí ve čtvrtek, tedy vždy o den dříve, než indikují výše uvedená data.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest