Dungeons & Dragons: Joe Manganiello napsal scénář

Dungeons & Dragons: Joe Manganiello napsal scénář | Fandíme filmu
Hasbro
Dočkáme se na plátnech propracovaného světa DragonLance, který je plný draků a magie?

Je to rok od chvíle, kdy se začalo vážně mluvit o přípravách filmu, nebo rovnou provázaného světa filmů natočeného na motivy Dungeons and Dragons, tedy společenské hry na hrdiny, při které hráči zažívají dobrodružství ve světě bájných tvorů, magie a středověkých hradů. Krom samotné hry vznikla pod hlavičkou D&D celá řada románů, komiksů či videoher. Před rokem se mluvilo o tom, že by měly být filmy pojaté jako „Strážci Galaxie ve Středozemi“, režírovat měl Rob Letterman. Od té doby bylo vlastně ticho po pěšině.

Teď zničehonic herec Joe Manganiello (True Blood, Bez kalhot, Justice League) prozradil v rozhovoru, že spolu s kolegou Johnem Casselem napsali scénář, který ukázali lidem z Wizards of the Coast (firmy, která má na D&D práva) a těm se scénář údajně líbil.

Co je podle Manganiella důležité? Jasně, nemůže chybět spektákl – draci, oheň, blesky. Ale podstatný je lidský příběh, emoce, se kterými se diváci mohou ztotožnit. Na Hru o trůny diváci koukají kvůli postavám, Pán prstenů je o nesmírné lásce k přátelům. Manganiello prý mluvil se všemi „důležitými lidmi“, ale vše je v raném stádiu vývoje. Joe je vášnivým hráčem Dungeons & Dragons, sbírá nejrůznější figurky, od útlého dětství čte fantasy, horory a komiksy a vůbec první knihou, kterou přečetl, byl Hobit.

A pozor, na svém Twitteru následně ještě zveřejnil první stránku scénáře, která prozrazuje, že jde o adaptaci Draků podzimního soumraku, tedy prvního románu ze série DragonLance od Margaret Weis a Tracyho Hickmana. Což je podle mě výtečný nápad. Tahle série není ani zdaleka dokonalá a zvlášť na úplně prvním díle je hodně vidět, že jde původně o partii Dungeons and Dragons, kterou dodatečně autoři přepsali jako román. V centru dění je družina hrdinů s rozmanitými „povoláními“, jde se z lokace do lokace, putuje se za mocným artefaktem a nechybí ani pauzy na odpočinek a doplnění magické energie.

Ale už první román má zároveň zajímavé postavy, které dovedou čtenáře patřičně chytnout. Skupinu vede elfí míšenec rozpolcený mezi světem elfů a lidí. Zvlášť velké popularitě se těší bratrská dvojice kouzelníka, který je pro získání moci ochotný udělat cokoliv, dokonce i zničit své už tak chatrné zdraví, a poněkud přihlouplého a dobrosrdečného válečníka, který by naopak cokoliv udělal pro svého bratra. Nechybí samozřejmě obligátní „hobití“ vtipálek týmu a řada dalších postav.

Co je však ještě důležitější, DragonLance má nesmírně propracovaný svět s členitou geografií, politickou situací, náboženským systémem a podrobně zmapovanou historií. Ve světě soupeří o moc božstva, dobyvačné tažení vedou mocní páni draků s armádami ještěřích humanoidních bojovníků. Nechybí samozřejmě silné milostné příběhy, předávání pochodně napříč generacemi hrdinů a cestování v čase. Hlavní dějovou sérii doplňují různé vedlejší příběhy od jiných autorů, které dokreslují detaily o jednotlivých hrdinech či částech světa nebo dějin, takže pokud by se opravdu podařilo tenhle svět nakopnout, bylo by skutečně odkud čerpat a dávalo by to mnohem větší smysl, než všechny ty za vlasy přitažené nápady, jako třeba provázaný svět Robina Hooda.

Romány DragonLance vyšly i v češtině, takže i kdyby se filmy nakonec nerealizovaly, zkuste se začíst, minimálně první dvě trilogie (Kroniky, Legendy) nejsou vůbec marné.

Zdroje: Manganiello, Happy Sad Confused

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest