Rychle a zběsile 8: První ohlasy

Rychle a zběsile 8: První ohlasy | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zámořští novináři slibují, že se Dieselova parta bude držet svého kopyta, jen všechno ohulí na jedenáct. Statham s Rockem vyčnívají.

Rychle a zběsile 8 uvidíme příští týden a ani zahraniční recenze zatím nevyšly, nicméně pořád jsme ještě nevyčerpali příval novinek z Cinema Conu. Novináři tam The Fate of the Furious viděli a mohli se podělit alespoň o krátké reakce. Co o filmu můžeme konstatovat?

Koho série nebavila do teď, toho nebude bavit dál. Nic se totiž nemění a Rychle a zběsile je i nadále přepálená šílenost plná nadsázky a lahodně nesmyslných kousků, které odporují gravitaci. Od té doby, co série zvolila tenhle přístup, začala být skutečně populární, a tak se jen těžko bude v tomhle ohledu cokoliv měnit. Novináři dokonce mluví o tom, že tenhle díl je možná ze všech nejšílenější. Pětku se pořád překonat nepovedlo, ale i tak se snímek bez potíží zařadí mezi nejlepší díly série, vedle šestky a sedmičky.

Přidalo se zřejmě všechno. Humor, emoce i akce, i když podle některých není režisér F. Gary Gray v akčních scénách tak silný, jako jeho předchůdci. Na druhou stranu se mluví o tom, že osmička má skutečně dobře propracovaný scénář. Z trailerů víme, že Toretto (Vin Diesel) zradil svoje parťáky. Film nějakou dobu tají pravý důvod, a když jej konečně odhalí, tak prý budeme fandit jak zběsilé partě, protože plán záporačky v podání Charlize Theron je strašlivý, ale zároveň prý budeme neméně fandit jí, protože jedině když dosáhne svých cílů, tak bude mít význam, že se k ní Toretto přidal.

Pokud jde o postavy, tak všichni novináři chválí především Dwaynea JohnsonaJasonem Stathamem, kteří jsou nedobrovolně nuceni spolupracovat a mají spolu prý vynikající chemii. Společně nabízejí nejlepší akční i komediální momenty filmu. Statham prý dostal víc prostoru než posledně. Postava Charlize Theron je ve filmu typická hackerka z přepálených akčních filmů, která se několika klávesami dokáže probourat do Pentagonu. Helen Mirren má málo prostoru, ale její role je klíčová. Zřejmě bychom toho mohli od její postavy vidět v budoucnosti víc. Vin Diesel a The Rock se spolu nepoperou a podle některých to vypadá, jako by se při natáčení ani nepotkali, tak uvidíme, jakým způsobem jejich konflikt bude nadále pokračovat, případně ovlivňovat budoucnost série. Ve filmu se mají objevit postavy, které bychom nečekali, ale nemáme se bát digitálně oživeného Paula Walkera.

Film se odehrává na Kubě, v New Yorku a v Rusku za polárním kruhem. Nejlepší je zřejmě část v New Yorku, ta je prý úplně utržená ze řetězu. Film má přibližně dvě hodiny, má v něm být patrné, kam by se zhruba mohla série dál vyvíjet, přičemž víme, že jde o první část závěrečné (údajně závěrečné) trilogie. Ve filmu (alespoň teď před premiérou) není potitulková scéna, konec je nicméně částečně otevřený.

Rychle a zběsile 8

14.04.2017 | USA, Francie, Kanada, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Krimi, Thriller
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu