Komentáře 112

Joser | Fandíme filmu
Joser | 2017-02-14 05:37:55 | 0 0
*cítí naději*
Tohle je no, asi zajímavý?. Ne že bych to nepředpokládal, když se všude šeptá, jak je s psychikou totálně v prdeli… Aby si teď Warneři připravili hodně tučný šek… Affleck jako Batman byl omyl, stejně jako celé tohle univerzum je jeden velký omyl…
http://comicbook.com/2017/02/1…
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-02-13 20:49:01 | 0 0
na comicspointu mají akce za 99 komiks a jsou tam zrovna všechny tři díly Green Lanterna (jeden už u nás vyšel i na DCKK) ...ovšem doporučuji komiks Planetary a DMZ, taktéž za 99 a pro náročnější komiks Barma (skvělý životopisný a zábavný komiks)
schonecek | Fandíme filmu
schonecek | 2017-02-12 21:15:42 | 0 0
GeraltzRivie : Souhlasím, stejně jeden druhého nikdy nepřesvědčíme.
GeraltzRivie | Fandíme filmu
GeraltzRivie | 2017-02-12 19:20:08 | 0 0
Emma: Tak ono hlavně DC mají zatím jen 3 filmy, první je MoS, vzhledem k tomu, že měl Superman sám práce dost, tak ještě evakuovat civilisty by asi nezvládal, to spíš se divím, že v tom Metropolis byla v podstatě absence armády a policie, která by tu evakuaci prováděla. BvS, tak tam finálový boj byl na vylidněném ostrově, takže o evakuaci nemůže být řeč a SuSq jsou padouši, takže prostor k evakuaci, taky žádný. Uvidíme u Justice League jak to je s tou záchranou civilistů u DC :-D.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-02-12 19:09:08 | 0 0
Fimi: Tam hned z kraje Harry Potter křičí "Expecto Patronum" a než to dořekne, jebne ho Gandalf po hlavě a anglicky prohlásí něco ve smyslu "Tos nečekal!" (Unexpectedly) :-).

schonecek: Tohohle jsem si teda taky všimla, že v drtivé většině marvelovek někdo z hrdinů alespoň mimochodem prohlásí něco ve smyslu "musíme zachránit civilisty" nebo "musíme evakuovat", nebo pro to něco demonstrativně dělá (teda vyjma Asgardu, tam v TH2 při invazi Elfů na obyčejné Asgarďany totálně kašlali a halili si do ochranného pole jen palác :-D). U DC mi tohle malinko chybí, ale zas si nemyslím, že by to bylo tak, že na to ti hrdinové kašlou (tedy SuSq asi jo, ale to je jiná liga), spíš je to nedostatek scénáře, nebo to prostě scénáristé nepovažovali za důležité zdůraznit.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-02-12 17:50:24 | 0 0
ano v tom souboji je jasným vítězem Doctor Manahaton kdyby to bylo tak nějak podle toho jací jsou...

Emma: co tam bylo vtip s Gandalfem?, Hellboye a Spawna je škoda, ale radost udělal i Hartingan ze Sin City....
Danielll: jj Optimus se tam ovjevil ale chyběli mi tam také postavy z Warcraftu třeba...
GeraltzRivie | Fandíme filmu
GeraltzRivie | 2017-02-12 16:42:41 | 0 0
schonecek: Tak já bych to tu už ukončil, teď už bych se jen opakoval. Zase si to zopakujeme u další novinky o DC :-D. Mám svůj pohled a ty svůj, nebudu ti to už vyvracet. :-)
schonecek | Fandíme filmu
schonecek | 2017-02-12 16:30:23 | 0 0
GeraltzRivie : Někde jsem četl, že v původní verzi scénáře měl být Zod polapen do černé díry spolu se zbytkem Kryptoňanů, ale pak se to změnilo, protože scénárista a Snyder si mysleli, že je potřeba větší a akčnější finále. Já bych raději preferoval tuto verzi.
Při souboji Starka s Hulkem se Iron man neustále snaží zranit či zabít co nejméně civilistů, většinu ničení má na svědomí Hulk. Když se dostanou do budovy a shodí výtah, Stark se snaží co nejrychleji výtah chytit, pak, než se Hulk vzpamatuje ze sedativ, řekne lidem ať co nejrychleji vystoupí a poté použije výtah jako zbraň. Neustále se snaží s Hulkem někam uletět, co nejvýš a co nejdál, aby nebyly v nebezpečí civilisté, to Hulk s ním stále naráží do okolních staveb. I když se rozhodne zbourat na Hulka budovu uprostřed stavby, nejdřív ji oskenuje, aby věděl, že tam nikdo není, a teprve pak ji zničí. To, že v budově by realisticky asi někdo stejně byl a padající kusy by určitě někoho poranili to uznávám, ale alespoň je tam jasně ukázaná ta snaha zachránit co možná nejvíc lidí. To samé je u těch Avengers. Snaží se zachránit co nejvíc lidí, ale někdy to prostě nejde, jak jsi napsal. Cap má o tomhle i monolog v Civil War, když mluví se Scarlet Witch potom, co nechtěně zabila Wakanďany výbuchem. Cap ví, že se snažila zachránit lidi na zemi a vystřelila výbuch do vzduchu a omylem zabila jiné lidi. Přímo jí řekne:,, Vždy se snažíme zachránit co nejvíc lidí. To ale někdy neznamená všechny. Pokud se s tím ale nenaučíme žít, příště možná už nezachráníme nikoho´´.
GeraltzRivie | Fandíme filmu
GeraltzRivie | 2017-02-12 15:56:57 | 0 0
Schonecek: Ještě kdybych měl ten souboj zod vs superman přirovnat k některému z MCU soubojů, tak nejblíž je tomu asi Iron Man vs Hulk. Tam taky jeden druhýho tluče, dostali se i do budovy, bijou se ve městě, šlo jen o to Hulka prostě zneškodnit. Stejně jako Superman prostě jen chtěl zneškodnit Zoda. S tím rozdílem, že Kryptoňani jsou zkrátka mnohem silnější a těžko se zraní o okolní stavby. Asi těžko by šlo říct hele Zode, půjdeme někam do pouště, je to jen mezi námi dvěma, jen ať neublížíme nějakému člověku. Zod chtěl stejně celý lidstvo pozabíjet.
GeraltzRivie | Fandíme filmu
GeraltzRivie | 2017-02-12 15:51:13 | 0 0
schonecek: V pohodě jako hádku to neberu :-). To, že to v tom filmu není přímo ukázané a rozvinuté, neznamená, že to tak není, stejně by to byla jenom uměla nastavovaná stopáž. Ale v záběrech, kde Superman se Zodem bojuje, kde prolétnou skrz nějaké budovy, tak jde většinou vidět, že v těch budovách nikdo není, nebo když projíždějí o stranu budovy jak říkáš, tím sotva někoho zabili. Navíc tyhle kontakty s výškovými budovami jsou maličkosti, které ty budovi výrazně neponičí a ty budovy nespadnou. To je stejné jako, když Hulk v Avengers skáče po stranách budov z jedné na druhou, podle mě stejná destrukce. A s tím právě jak říkáš, že se v některých momentech mohl Zodovi raději vyhnout, aby zabránil větší destrukci. Jak jsem psal. Superman není žádný voják, neměl taktiku, vojenský výcvik, není jako Avengers, sehranej tým, kde má každej svůj úkol. Navíc ty záchrany jednotlivých civilistů v Avengers jsou trochu úsměvné, kdy někdo zachrání jednoho člověka a přitom v té chvíli tamhle o několik metrů dál umírají jiní civilisté.

Upřímně nevím jak by sis ten boj se Zodem představoval jinak, abys neměl dojem, že tam umírají civilisté po stovkách. Já ten dojem z toho nemám.
schonecek | Fandíme filmu
schonecek | 2017-02-12 15:25:35 | 0 0
Danielll´: Co se nedá pochopit na situaci, když dva nezničitelní lidé bojují a zároveň ničí město? Ano, většina lidí pravděpodobně zemřela kvůli tomu světovému motoru, ale to přece nemění nic na tom, že ti dva pak v souboji sundají několik budov v ještě nezničené části města, ve které jsou viditelně lidi. Waynova budova spadne kvůli Zodovi, uznávám, ale za mnoho z nich může i sám Superman. Když proti sobě letí na okraji budovy, musel ho Superman srazit a zničit ji ? Nemusel, mohl uhnout a napadnout Zoda ve vzduchu. Když Superman vezme Zoda a začne s ním projíždět o stranu budovy, tam už nejde tvrdit, že se tomu ničení a smrti nemohl vyhnout. A když se poprvé střetnou ještě na zemi a udělají kráter, Superman je v dalším záběru vidět, jak letí se Zodem skrz budovu a Zod v této době ještě nelétá, takže to musel být Clark. Můj problém ale není jen s finální akční scénou. Když Superman vezme Zoda, aby ochránil matku, proletí s ním skrz nějakou továrnu a zbourá ji. Tam určitě museli být nějací lidé. A pak s ním doletí do Smallville, i když tam vůbec nemuseli být a ohrožovat nevinné lidi. Bitva ve Smallville ještě není tak hrozná, ale myslím, že alepoň několika obětem by se ty výbuchy určitě nevyhnuly. A že ve filmu hledám každou špatnou maličkost, abych dokázal jaký jsem ,,King´´? Jak už jsem řekl, MoS mám pořád nejradši z DCEU, efekty jsou skvělé, herci dobře vybraní a kdyby měli lepší materiál, mohli by být fakt super, akční scény, byť mírně destruktivní, jsou fajn, vizuál má Snyder zvládnutý a film má, dle mého názoru, nejlepší soundtrack ze superhrdinských filmů všech dob. Příběh a postavy jsou pro mě ale těžce nedostačující. Pro mě je to tak 5-6/10. Nesnažím se vám tu nic dokazovat, proč taky, jen jednoduše obhajuji svůj názor.
GeraltzRivie : I když Superman musí žít jako mimozemšťan na Zemi a skrývat to, většinu této části jeho života film vůbec neukáže, ani dostatečně nerozvine. Dostaneme pár scén, ve kterých se mluví, ne ukazuje, o tom, že se Clark musí skrývat a že to nechce a pak jednu či dvě scény ukazující Supermana v jeho práci, kterou musí občas měnit, protože se vždy nějak prozradí kvůli zachraňování lidí. Víc nic. Jediná zkouška, které musí Superman čelit je, jestli zabít či nezabít Zoda. S tím by podle zbytku filmu neměl mít problém, jelikož na ostatní Kryptoňany klidně pošle ten Phantomový pohon, nebo jak se to jmenuje, a nechá je zmizet v černé díře. S jediným Zodem má výraznějším problém, protože jako poslední zbývá, ale když už zabil tolik lidí, Clarkova pravého otce a ohrožuje několik dalších, tak velká volba to zase nebyla. Ke srovnání Avengers a MoS, v Avengers určitě také zemřelo mnoho lidí, ale v žádném bodě ve filmu nevidíš např. Iron mana vzít jednoho mimozemšťana a proletět s ním budovou. Jediný případ takové věci je, když Thor zničí jednoho velkého mimozemšťana a ten spadne do hlavního nádraží. A to udělá hlavně proto, aby už žádnou další budovou neproletěl, jelikož předtím ty lodě létali skrz budovy samy od sebe. Avengers jsou tam primárně proto, aby zachraňovali lidi a neváhají se uprostřed bitvy vrhnout před člověka, aby nezemřel a neustále si nahlašují, kde ještě zbývají nějací civilisté k záchraně. Na toto zachraňování je kladen ještě větší důraz v Age of Ultron, kde je Iron man ještě vyslán, aby zdržoval Ultrona, než ostatní evakuují co nejvíc lidí. Když je město už ve vzduchu, takový Cap neustále skáče pro někoho padajícího, jen aby ho chytil, navzdory tomu, že se na něj v té chvílí řítí několik robotů. A to samé platí o ostatních Avengers. Registrační zákon je zaveden proto, aby zabránil, aby k takové věci jako Ultron vůbec došlo. Toho Tony stvořil bez dozoru a jak to pak skončilo, i když měl dobré úmysly. V tom je podle mě největší rozdíl, protože v MoS se nejdřív bojuje, pak se zachraňuje a v Avengers je to naopak. Doufám, že tuto diskuzi bereš jen jako diskuzi, ne jako hádku, protože jak už jsem psal, je jen dobře, že se ti MoS líbí, já bych to chtěl také. Mě diskutování o filmech hodně baví, tak doufám, že to tak bereš také.
GeraltzRivie | Fandíme filmu
GeraltzRivie | 2017-02-12 07:34:45 | 0 0
Schonecek: Jak to, že Superman nemá nic co by ho výrazně otestovalo? Co může být víc, než vyrůstat s vědomím, že jsi mimozemšŤan a musíš to skrývat, potom se dozvíš, že jsi poslední své rasy na světě následně se nějací Kryptoňané objeví, ale jediné o co jim jde je zánik světa ve kterém jsi vyrůstal. Pokud se navíc pozorněji podíváme na scénu, kde Jor El říká Supermanovi: ''Můžeš ji (Lois) zachránit...můžeš zachránit VŠECHNY''. Tím všechny nemyslel Jor El pouze pozemšťany, ale myslel i všechny Kryptoňany a s tím šel Superman bojovat s tím zachránit všechny, což jak jsme viděli se úplně nepodařilo a ve chvíli, kdy zlomil Zodovi vaz, zabil vlastně posledního člověka své rasy a vůbec poprvé zabil člověka.

Nehádám se o tom, že při tom boji nezahynul žádný civilista, ale že by milion jak jsi psal předtím? Určitě se shodneme, že většinu lidských obětí měl na svědomí Světový motor. Potom se tedy můžeme bavit asi o stovkách lidských obětí. Nikdy jsem ale neslyšel nikoho nadávat na to, že akce Avengers v New Yorku měla za následek stovky lidských obětí. V čem je ten rozdíl? Proč to v MoS vadí a v Avengers ne? V MCU to nakonec zahrnuli do Civil War a DCU to zanesli do BvS. Takže podle mě 1:1. Navíc ty lidské oběti jsou logické, jelikož Superman není nikdo jinej než v podstatě kluk z farmy, který bojuje bez vojenského výcviku a bez taktiky pro vojákům a ještě s rozporem uvnitř sebe, že je nechce zabít.
Roman | Fandíme filmu
Roman | 2017-02-12 00:41:38 | 0 0
keby to bolo akoze naozaj tak podla mna vyhra dr manhattan
Danielll' | Fandíme filmu
Danielll' | 2017-02-12 00:35:06 | 0 0
Heh Optimus sfouknul (zašlapnul) Hulka.Sem to říkal,na něj Avengers nemají.No vyhral to Deadpool,i když kdoví,na konci Darth Vader?
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-02-12 00:21:25 | 0 0
Fimi: Tak Hellboy mi tam taky chyběl, ale máš pravdu, geniální!!! Škoda, že nešel přeložit ten vtípek s Potterem a Gandalfem, to mě taky rozesmálo :-))). A nebyl mezi "Fordy" neáhodou taky prezident z Air Force one?

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest