Komentáře 18

?? | Fandíme filmu
?? | 2016-10-21 12:27:00 | 0 0
prešiel som RE1, RE2 a RE3 ostatne hravali moji znami a obcas som si zahral aj ja napr RE4 malo paradnu atmosferu :) jedna sa ale o tak obsiahle univerzum s bohatym pribehom, postavami, mutáciami, ze si neviem predstavit ani film z AAA produkcie ktory by vsetko obsiahol.. RE filmy nemaju taku atmosferu, mozno obcasposobia ako parodia na horor, ale su to slusne akcne B filmy a bavil som sapri nich lepsie nez napr u expendables :) Skoda len ze nevydaju balik RE hier napr cez gog daku kompletnu ediciu. Takto to ide cez generacie konzol.. ale remake RE0 a RE1 bol fajn dufamze pride aj RE2 a RE3 :)
Bayy | Fandíme filmu
Bayy | 2016-10-21 12:01:29 | 0 0
Což je ostatně důvod, proč se těším na The Final Chapter, protože mě zajímá soundtrack. Retribution ho měl sice slabší, pokud nepočítám jednu, nebo dvě skladby, ale třeba se ještě vytáhnou.
Bayy | Fandíme filmu
Bayy | 2016-10-21 11:57:19 | 0 0
Jak si napsal, otazníku.. Herní vesmír je neskutečný, má krásně propletený příběh.. Je tam spousta zajímavých postav, odkazů, spousta hlavních a vedlejších příběhových linek, které se ovlivňují navzájem. Je tam spousta informací, každá hra zasazuje nová tajemství a otázky.. Sychravá atmosféra, drama, horor, mysterium, konspirace, sice to má někdy přehnané zvraty a příliš "na-machrované" hlášky, nebo akce hlavních hrdinů, až to může někomu připadat trapné, ale ve výsledku to vůbec není špatná série. Také má charismatického hlavního antagonistu, ze kterého ve filmovém vesmíru udělali osla, ale což.. který je v herním vesmíru už mrtvý, ale člověk někdy neví.

A pravda.. jen osel by si tohle bral osobně. Sice to není výkvět kinematografie, ale sledovat se to dá, a když se člověk přenese přes fakt, že mu znemožnili oblíbenou postavu, tak se celkem baví.. hlavně tou absurditou, protože to mnohdy spíše připomíná parodii, ale baví. Teda.. Mluvím o celé filmové sérii kromě prvního dílu. Který je srdcovka.. a herní sérii se blíží nejvíce. Hlavně tou atmosférou. A soundtrack také není špatný. Apokalypsa a hlavně Afterlife ho mají parádní.
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-10-21 10:20:15 | 0 0
RE v hernom svete je neuveritelne bohaty. Vo filme uz v extinction povedali, ze nastalo vymieranie, ak sa to da tak nazvat a nemyslim, ze niekde vo svete este ziju nedotknute mesta - vo filmovom univerze. Proste mrtva planeta a par prezivsich. Napr vo Walking Dead spravili lepsie masky zombikom, ale tiez nevysvetlili detailne povod viru.. mne sa pacia hry aj filmy, mam RE univerzum rad a nepresnost medzi hrami a filmom mi neprekaza. Beriem to ako dva samostatne svety zlvast a filmy su B produkcia tak nemam prehnane ocakavania :)
Bayy | Fandíme filmu
Bayy | 2016-10-21 08:45:11 | 0 0
Rozdíl je možná v samotném příběhu, což je pochopitelné, když se prakticky vzato jedná o dvě odlišné značky, ale základní prvky zůstávají stejné, i když je v nich chaos. Kdybychom měli neustále porovnávat příběhové rozdíly mezi herní a filmovou sérií, byly bychom tu ještě měsíc. Já se snažil najít logiku v tom filmovém, která často pokulhává, ale něco nelogického, se dá po větší úvaze rozumně vysvětlit, i když to nemusí být oficiální verze.

No.. a těch virů bylo opravdu mnohem více už před i během událostí v Raccoon.. Právě, že Progenitor byla úplně původní látka, která byla pozdějším základem každého viru. A nesouhlasím s tím, že se takový G-virus už neobjevil. Lisa Trevor byla nakažena G-virem, Sherry v sobě měla G-Virus, G-virus byl testován jako možná vakcína na C-virus, prostřednictvím G-viru byl vytvořen Uroboros, apod. To čistokrevné stvoření z G-viru se možná už neukázalo (pokud nepočítáme film Degeneration, který do herního vesmíru patří), ale samotný G-virus byl přítomen ve většině herního pokračování. Nemluvě o T-viru.. z toho vzešlo tolik kmenů, že by si to pamatoval jen fanatik, a to jsem velkým fanouškem herního vesmíru, ve kterém se orientuji už dobrých patnáct let, ale tohle si vážně tak detailně nepamatuji. Nemesis virus byl také sloučeninou méně známějšího parazita a klasického viru.. A Nemesis byl vytvořen dávno před událostí v Raccoon. Tím chci říct, že takhle jednoduché to zase není. Nemluvě o tom, že původní Plaga ze Španělska se od Plagy v pátém herním residentu liší, protože ten Plaga v Africe byl vyšlechtěn uměle.

Jasně, že herní Svět není zasažen globální apokalypsou, když máme hrdiny, kteří vyčistí každý kout města, a co zůstane, to je v herním Světě zničeno atomovkou, nebo satelitem.. Od toho existují všechny ty vládní a nevládní organizace typu BSAA.. aby řešili bio-teroristické hrozby a zamezili tomu, aby se to rozšířilo. Ve filmovém vesmíru nic z toho není..
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-10-21 07:47:53 | 0 0
Smash!: ze to este niekoho bavi porovnavat, ked od prvého dielu je jasne, ze film sa hrami iba inspiruje, ale nie je ich prerabkov ako napr LOTR apod. Ja v mojich tvrdeniach nevychadzam z hier ale z filmov, pretoze aj ked je svet vo filme hrami inspirovany, tak sled udalosti je uplne iny, V iných príspevkoch na tento film som spominal ze vo filmoch su diery ktore uz nevyplnia, mnoho veci nevysvetlia ale aj tak povazujem tuto seriu za podarene becko :) Ak chce niekto pravy RE tak nech hraje hry, a filmy ignoruje:) V hrach si zabudol este na progenitor virus
m.abrams | Fandíme filmu
m.abrams | 2016-10-21 07:02:32 | 0 0
Smash!: Ten létající parazit není v Raccoon City, ale ve Washingtonu D.C.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2016-10-21 05:00:44 | 0 0
Tohle všechno co zde píšete jsou letmé úvahy, já teda nevím z čeho hodláte pánové vlastně vycházet, ale tahle filmová, upozorňuji filmová série je totálně překombinovaná, a na rozdíl od své herní předlohy plete doslova páté přes deváté. Já jsem kupříkladu absolutní fanoušek těchto her, a dovoluji si o tom leccos povědět.
V původním, originálním herním příběhu existují dva viry na kterých Umbrella původně pracovala, ten první se nazývá T-Virus a ten druhý zase G-Virus.
Mezitím co T-Virus je odpovědný za chodící mrtvé, tedy zombie.
G-Virus je pro změnu připisován zbytku monster a příšer. Teprve díky experimentům s G-Virem se Umbrelle podařilo vytvořit první bio-organické zbraně, obludné nestvůry pěstované v laboratořích.
G-virus navíc revitalizuje a obnovuje životní funkce, těžce raněná nebo téměř umírající osoba po požití G-viru často zcela nepředvídatelně mutuje do abnormálních rozměrů i podob, později ztrácí své vědomí i identitu. Obě formy těchto virů se šíří pouze přenosem krve a jsou příběhově spjaté pouze s původním dějstvím v tehdejším Raccoon City, v herním světě Resident Evilu se tyto viry později již nikdy více neobjevili, a to v žádném dalším pokračování.
Aby tedy bylo jasno, v tajných podzemních laboratořích spol. Umbrella která sídlila ve městě Racoon City došlo k úniku viru, tato událost během několika hodin totálně zdecimovala celou povrchovou oblast i její tamní obyvatelstvo. V posledních chvílích se vláda marně pokoušela situaci řešit nasazením vojenské pěchoty, na město samotné však byla nakonec přesto svržena jaderná bomba, tímto byla celá událost vyřešena.
O 6 let později se odehrává další pokračování, to je tentokrát zasazeno do Španělska v Evropě. Agent Leon S. Kennedy který se sem vydává hledat pohřešovanou Presidentovu dceru se zde setkává s úplně novou hrozbou, místní obyvatelé jsou zde totiž ovládáni záhadnou sektou, ta je nutí požívat zvláštního parazita který později zcela ovládá jejich mysl. Sekta této komunity byla vytvořena již v historii, daleko před vznikem samotné Umbrelly.
Obyvatelé této komunity kopající v tehdejších dolech totiž v minulosti objevili kamenné fosilie tohoto parazita, později i parazita samotného.
Tento parazit je na rozdíl od dřívějšího T-Viru organismem, ten dokáže vlézt do lidského těla skrze ústní dutinu, uvnitř těla se poté napojuje na nervovou soustavu skrze páteřní míchu a tak ovládá svého hostitele. Hostitel zůstává plně při smyslech i vědomí, stává se však obětí svého parazita který jej ovládá. Vícečlenná komunita těchto hostitelů dokáže na rozdíl od zombie vzájemně spolupracovat a koordinovaně jednat.
Pokud je hostitel zraněn nebo přímo zabit, část jeho parazita se vždy snaží dostat ven z těla, některým parazitům se po úniku z těla daří i létat, někteří mají i křídla.
Těmto parazitům se říká "Las Plagas".

Mohl bych pokračovat ještě dál a popisovat tak další herní dějství, ale bylo by jen čím dál zřejmější že mezi filmovou adaptací a samotnou herní předlohou je obrovský, elementární rozdíl.
Po pravdě, už první filmový Resident Evil se od toho herního až příliš vzdálil, a to i přesto že jako hraný film se odehrával ve velmi podobajícím se prostředí.
Filmová adaptace se po pár dílech zcela nepatřičně a nesmyslně rozhodla demonstrovat rádoby celosvětovou katastrofu, právě ve formě této zombií epidemie která je ještě k tomu všemu nemilosrdně promíchaná z již zmíněnými parazity, kteří patří do jiné příběhové linie než zombií atd. což řadový divák nemá šanci nikdy zjistit.
Navíc jen tak na okraj, herní série bude příští rok slavit další úspěch z již 7mým pokračováním, a to podotýkám že v posledním 6tém Resident Evilu se sice ukázalo několik světových hrozeb napříč mnoha místy Země, ale stále se regulérně jedná o funkční lidský svět, kde lidé žijí a normálně fungují, o post-apokalyptické atmosféře takové jaká je v hraném Resident Evilu nemůže být ani řeč. Prostě filmová verze je totální guláš.

Když se filmová Alice vrací do zničeného Raccoon City, v ruinách města na ní zaútočí obrovský, létající parazit kterého konfrontuje ve scéně s jedoucím džípem. Tenhle létající parazit by zde správně neměl ani být, pokud jste si četli tento můj článek, tak jistě dobře víte jak jsem zmiňoval tu skutečnost, že parazité se v herním Resident Evilu objevují až 6 let po události z Racoon City. To znamená, že v době kdy bylo Raccoon City zničeno tento létající parazit ještě ani neexistoval, prostě a jednoduše. . pan režisér si je moc dobře vědom toho co dělá, a vůbec ho to netankuje, takhle motat a patlat všechno dohromady to je k blití, obzvlášť pro někoho komu je to evidentní a kdo se v daném tématu vyzná.
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-10-20 21:46:20 | 0 0
Vlastne ano to zkrizenie som myslel v suvyslosti s parazitom. Tu treba aj rozlisit mutantov plagas (kipepeo) od tych co infikoval t-virus (licker) ale v reali ak sa mutant bude zivit na infikovanom masku tak sa tiez infikuje a ta protilatka by ho zabit mohla.. Povod las plagas vo filme zatial nevysvetlili a som zvedavy ci ten novy bos bude bloodshot alebo verdugo alebo nieco ine ci ich kombinacia. Osobne by som radsej uvital Haosa ale toho sa uz nedockame :/
Bayy | Fandíme filmu
Bayy | 2016-10-20 20:56:15 | 0 0
Sice nejsem odborník na virologii, všechno, co napíšu je čistě má domněnka, ale je možné, aby se parazit nakazil virem..? Podle mého parazit funguje na nějakých principech, a vzhledem k tomu, že jsou paraziti jedním z nejodolnějších organismů naší planety, lze předpokládat, že bude mít nějakou imunitu.. A mezi nákazou parazita a jeho zkřížením s virem jsou dvě odlišné věci. V Residentu už ke zkřížení parazita s virem došlo (Uroboros), takže se dá pochopit, že by prostřednictvím nějakého toho anti-viru zemřel. Jenže tohle všechno by muselo fungovat na předpokladu, že byl Plaga uměle vytvořen, nebo jednoduše nalezen a virem záměrně upraven, což nebyl.. nevím tedy, jak ve filmovém universu, ale v herním rozhodně ne. Podle mého však filmový Plaga není Plaga v pravém slova smyslu, protože například v Odplatě, konkrétně v pasáži Suburbia tahle stvoření normálně běhala a bylo o nich mluveno jako T-viru. Protože nevím, kde by se v uzavřené simulaci, někde na Kamčatce, roky po vypuknutí Apokalypsi vzal Plaga, když tu nebyl od začátku, ale evidentně se objevil teprve nějaký rok potom. Zase je však matoucí, že závěrem filmu měli toho parazita ve stříkačce a dokonce ho tak nazývali. Takže je v tom totální bordel. Na druhou stranu by to vysvětlovalo, proč Luther přežil to kousnutí v Afterlife, kde ho Plaga přece kousl a zatáhl do toho tunelu. Plaga se totiž nemnoží prostřednictvím kousnutí, nebo ran, tedy, pokud vím ale tím, že se do oběti vpraví embryo. Ať už injekčně, nebo samotným Plagou..
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-10-20 18:24:30 | 0 0
Skor by mi prislo nelogicke v hrach ak by sa mutanti tvirom nenakazili vratane parazita las plagas. vela info je aj na tricell.cz stranke ohldom roznych druhov viru a hier. Nechcem nikomu robit reklamu ale pustal som si minule blu ray na panasonic tv a padla mi sanka ako tv dokaze zobraxit pokozku a textury. lg philips sony ani samsung sa nechytaju. Re Apocalypse som normalne nespoznaval :) sice maju resi slapsie efekty nez AAA produkcia ale vidiet ze na zobrazovaci kur* zalezi pretoze kompresiou a zlym zobrazenim sa stracaju detaily ktore vlastne film ma
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-10-20 08:44:02 | 0 0
povodny antivir bol uz v 1ke, ale slabsia verzia a film moc nerozlisuje las plagas od Tviru a myslim, ze berie mutantov ako infikovanych cize urcite aj oni v sebe nosia tvirus okrem parazita.
SPOILER
ta starsia pani za vrchom stola na porade Umbrelly ma podobny uces ako stara Alica :D zeby?
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2016-10-20 07:17:27 | 0 0
Bayy díky za vysvětlení :-)
Bayy | Fandíme filmu
Bayy | 2016-10-20 06:41:03 | 0 0
Spoiler

Řešení infekce bylo vidět v tomhle i předešlém traileru. Umbrella vynalezla vylepšenou verzi Antiviru (zelená tekutina v ampulce), která dokáže zničit T-buňky, což znamená, že to pozabíjí všechny zombie a kreatury vzešlé z T-viru. Prakticky vzato to vyhladí T-virus z povrchu zemského a sterilizuje planetu. Způsob použití bude podobný způsobu, jakým chtěl Wesker v herním Residentu nakazit lidstvo Uroborem.. Tedy ho dopravit do atmosféry bombardérem, odkud se sám roznese po Světě. To všechno z důvodu toho, aby se představenstvo Umbrella Corporation mohlo dostat zpátky na povrch a vybudovat nový Svět podle svého. Což bylo od začátku jejich plánem.

Je tu však jedna nelogičnost.. Ve filmovém vesmíru nikdo nevysvětlil, kde se vzal Plaga a tento parazit nemá s virem vůbec nic společného, takže ten "anti-virus" jen těžko vyhubí všechny ty mutanty, kteří si běhají po Světě. Anderson to buď nepochopil, že se jedná o rozdílné mutace založené na dvou odlišných biologických prvcích, nebo to schválně sloučil všechno pod virus.
Boss | Fandíme filmu
Boss | 2016-10-19 23:55:09 | 0 0
Akurat som si vsimol ze postavu Red Queen haraje jej dcera.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest