Komentáře 10

Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2015-10-11 01:00:35 | 0 0
Danielll - Reaguji teď na vaši odpověď vůči mému předešlému příspěvku.
Asi jste mě špatně pochopil, tvrdil jsem a neustále tvrdím, že první dva filmoví Terminátoři jsou a stále budou ty nejlepší ze všech, na tomto faktu se nic nemění, jako milovník této filmové klasiky budu na tomto názoru vždy trvat.
Ovšem pokud bych měl vyjádřit úspěch dalších dílů Terminátora pokračujících od toho druhého víš, poté bych považoval za další povedený ten poslední s názvem Genisys.
Třetí Terminátor byl také zklamáním, ale v porovnání s tím čtvrtým, který nese podtitul Salvation to byl ještě poměrně únosný filmový snímek.
Genisys je na tom ale o dost lépe než oba dva předchozí díly, třetí Terminátor je ve srovnání s Genisys poměrně podprůměrný, mezitím co Salvation je v porovnání s Genisys totální dech-beroucí zklamání.
Na Terminator Salvation jsem se kdysi velice těšil, byl jsem tak nedočkavý že jsem si i dokonce stáhnul poměrně nekvalitní divx verzi, rozhodnutý snést i horší kvalitu obrazu jsem se s chutí pustil do sledování Terminator Salvation, bohužel v tomto Terminátorovi jsem se marně snažil nalézt jakoukoliv motivaci přesvědčující mě o bombastičnosti této značky. . byla zde absence Arnolda, málo Terminátorů, John Connor bezhlavě nasazující vlastní krk, postapokalyptický svět zničený Skynetem zde vypadal téměř nedotčeně a téměř bez jakékoliv hrozby, lidský odpor zde létal bezstarostně vzduchem za pomocí vrtulníků i stíhaček jakoby nic, nebylo zde nic z toho co se budoucnosti mělo týkat, stroj času, odeslání kyla Reese či alespoň logické vysvětlení toho kdo je John Connor nebo samotný Kyle. . nakonec toho všeho jsem skončil znechucen, určité střípky z tohoto filmu se mi líbili, například tehdy ještě žijící Stan Winston vytvořil pro Salvation perfektní typy Terminátorů, moto-Terminátoři, původní T-600 s gumovými náhražkami kůže.
To vše byli věci které se mi opravdu líbili, a také to byli věci které přímo navazovali na dějství předchozích filmů, Kyle Reese se v prvním díle zmiňuje o prvních Terminátorech kteří jsou potažení gumou, zmiňuje se taktéž i o únosech a lidských zajatcích.
Film Terminator Salvation se určitým stylem sice snažil představit toto již dříve řečené dějství, bohužel režisér Charlieho Andílků to však jednoduše řečeno nedokázal. Dokonce už i při sledování první divx verze jsem se u Salvation opravdu neuvěřitelně, nehorázně nudil, což u mě není obvyklé.
Salvation tedy sice vysvětluje něco málo z toho co Kyle již tvrdil, bohužel způsob jakým je tento film natočený tomu moc nepřidává, spíš naopak, většina lidí tak vlastně ani nepostřehla to málo dobrého co Salvation ukázal, tak či onak Salvation je opravdu špatný film, to že jde o Terminátora, to vám na tomto filmu připomíná snad jen samotný jeho název, nic víc.
Terminator Genisys je ale o několik stupňů výš, především je zde Arnold což jak se ukazuje po všech těch letech znamená vskutku více než kolik by kdo řekl. Postapokalyptická doba se zde ukazuje sice jen v několika pouhých minutách, ovšem i těchto několik minut zcela drtivě překonává vizuálně i hudebně celý Salvation odehrávající se v této době po dobu celého svého trvání. Obě postavy, jak John Connor tak i Kyle Reese jsou zde vysvětleny, jejich role jsou definovány. Je zde více Terminátorů, navíc je zde konečně i T-1000. Srovnání dvou lišících se verzí Arnolda, starého a mladšího je zcela pompézní událost, je to třešnička na dortu která samotnému filmu přidává. Cestování v čase za pomocí použití již tolikrát zmíněného stroje času je zde konečně zřejmé, vidíme tedy klíčový moment který budoucnost filmového Terminátora musela nevyhnutelně potkat, mluvím o odeslání Kyla Reese skrz stroj času.
A ano, onen moment kdy je John napaden jistým dosud neznámým typem Terminátora během celého odesílání skrze stroj času, to je vlastně určité rozšíření dějové linie která tedy tímto způsobem pokračuje dál, což je velice zajímavé, protože tento moment, moment kdy John odešle Kyla skrze čas, na tento moment fanoušci čekali již velmi dlouho.
A tento moment měl nejen teoreticky přijít, bylo to nevyhnutelné, z hlediska příběhové linie odehrávající se právě v samotné postapokalyptické době bylo nutné aby filmoví tvůrci dříve či později k tomuto okamžiku dospěli, právě toto měl ukázat již dříve Terminator Salvation který to však neudělal, a právě to je také jeden z důvodů kvůli kterému je Salvation považován za naprosto zbytečné zklamání.
Navíc, to že je John Connor v Genisys tentokrát jako záporná postava beru spíše jako pozitivum, já osobně jsem to čekal, z hlediska příběhu je to sice šokující zjištění, to ano, ovšem jak už jsem psal dříve, jde o další navazující dějství pokračující tam kde to předchozí, starší dějství dá se říct již skončilo. . za konec považujme odeslání Kyla Reese skrze stroj času, protože o tom co se dále děje s Connorem který měl v této době zůstat spolu se zbytkem lidského odporu, o tom bychom dále neměli vědět zhola nic, alespoň podle originální příběhové synopse tedy Terminátor 1-2.
Tím se vám tedy snažím vysvětlit, že tento film má opravdu svoji cenu, pokračuje dál tam kde měl příběh již končit, a navazuje tak na další nové dějství, které lze dokonce i potom všem stále zvrátit. . tím myslím, že pokud by byl někdo odeslán do budoucnosti kde již probíhá válka se stroji, např. Arnold jako Terminátor v možném následujícím díle. . nuže, poté by bylo stále možné zvrátit osud toho co se stalo s Connorem během odesílání Kyla, Arnold jako Terminátor by tomu mohl předejít, ještě předtím než by Connor povedl útok na Skynet, kde je následně odhalena existence stroje času. Johna Connora by tak bylo teoreticky stále možné tímto způsobem zachránit, samozřejmě ale jen v tom případě pokud by na postavu Connora měl být stále brán ohled.
Co se castingu jednotlivých rolí týče, nemohu říci že bych byl se zbytkem hereckých rolí kdovíjak potěšen, na druhou stranu je ale možné říct, že kdovíjak velké zklamání co se hereckých rolí týče se také nekonalo. Je to tak půl na půl a Arnold to vše jen vyvažuje. . rozhodně ale nemohu souhlasit s tím, že Terminator Genisys byl horší než Salvation i třetí Terminátor dohromady. . naopak, Genisys je po dlouhé době další únosný Terminátor, né tak dobrý jako ti první dva od Camerona samozřejmě, ale určitě ne horší než ty předchozí dva.

Myslím si, že Terminátor by měl rozhodně pokračovat dál, nejsem si však jist, zdali je vhodné ptát se důchodců na ulici a zrovna tak i malých dětí na to jak by si představovali kvalitního Terminátora podle sebe. Tvůrci by se měli spíše zamyslet, a pokud tedy chtějí něco pozměnit v dobrý prospěch, tak poté by si měli brát inspiraci od Camerona, a to ať už přímo z jeho úst a nebo alespoň z jeho prvních dvou dílů, protože v těch prvních dvou dílech je vše, veškerý recept na to jak by to mělo vypadat je tam. . a jak je vidno, ani Arnold vzhledem ke svému věku nemá problém předvést absolutní výkon, takže pokud je zde ta možnost, nečekejte a točtě dál. .

He need's to be back!
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2015-10-09 23:10:06 | 0 0
Další seriál jeden jim asi nestačil
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2015-10-09 21:39:49 | 0 0
Mne ten pruzkum příde jako naprostá pitomost.Se nezlopte ale sto lidí sto chutí a teda z čeho pak jako chcú vycházet.Tohle nemá logiku.Pokuď s toho pruskumu vyvoďí 35 procent dotázaných že chcú rating R,dalších 35 procent řekne,že by byly pro kdyby film byl pro širokou veřejnost,no a zbylých 30 procent řekne,že jim to je šumák.A takovejch nezrovnalostí tam bude hafo.Nejhorši bude,než tenhle pruzkumnej trh skončí,bude nejspíš Arnold po smrti a je zde ještě jedna důležitá věc.S věkem člověka se i mění pohled na film.Co se někomu líbí těd,se nemusí líbít za pět nebo deset let.No a serialovej Termoš,jedine se Summer Glau.
Tank | Fandíme filmu
Tank | 2015-10-09 18:02:21 | 0 0
Často se nestává, aby si někdo uvědomil, že udělal chybu a chtěl ji napravit. Chyba je už v castingu. Posraná strachy Linda Hamilton v jedničce a odhodlaná válečnice ve dvojce a divák si sedne na prdel, Emilii jsem nevěřil ani jedno. No nic, Rozhodně drsný přístup ratingu R, omalovánky dělá Disney. Dějová linka skončila ve skoku z '80 let. A největší fail je Arnold jako T-1000. Nechápu lidi co u filmu byli spokojení. Snad se ty pruzkumy nebudou dělat v Číně
Lune | Fandíme filmu
Lune | 2015-10-09 17:38:28 | 0 0
To sou věci.. zodpovědný přístup a poučení z chyb? Tak jako palec nahoru, ale tak by to mělo být vždy.
bSaR | Fandíme filmu
bSaR | 2015-10-09 16:10:43 | 0 0
Tak snad... Poslední film měl parádní úvod, ale pak už to byla jen akční přehlídka bez trocha dějové inovace. A právě to bych od dalšího filmu chtěl...
DM93 | Fandíme filmu
DM93 | 2015-10-09 15:53:49 | 0 0
Vzhledem k tomu, že všechny filmy co udělali bez Camerona byly minimálně hodnoceny velmi špatně (vzhledem k prvním dvoum), vážně by mě zajímalo jaké očekávají příjetí, když ohlásí další film? Je patrné že totálně neví co s touhle licencí dělat. Pochybuji, že po tom celosvětovém průzkumu zázračně přijdou s pokračováním, které všechny uspokojí (stát se to může, ale pochybuji!). Svoje šance měli! Kdyby to už radši vrátili zpátky Cameronovi... i kdyby jenom produkoval. (protože ten už bude do smrti točit asi jenom Avatary.)
Vimrak | Fandíme filmu
Vimrak | 2015-10-09 14:25:17 | 0 0
Pozitivní zpráva, hned je den lepší. Do příště bych se vyvaroval tolik opakujícím se klišé, vrátil se zpět k R-ratingu a přidal lepšího záporáka, ale jinak bych více změn nedělal. S Genisys jsem byl neuvěřitelně spokojený a těším se na další díl. Doufám, že vyjde i ten seriál.
thornhill | Fandíme filmu
thornhill | 2015-10-09 13:14:08 | 0 0
A čo tak vymyslieť v hollywoode niečo originálne ?Nechápem kto nemože byť furt z tých istých značiek už neotrávený
Stavitel | Fandíme filmu
Stavitel | 2015-10-09 13:11:18 | 0 0
Myslím, že největším lákadlem je stále Arnold. V Genisys to byl pro mě nejlepší článek filmu a hrozně se mi v něm libíl. Škoda, že už také není nejmladší..

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest