Komentáře 8

Snips | Fandíme filmu
Snips | 2023-11-02 23:57:11 | 0 0
V pohodě Geralte, já vím, rozumím ti... taky jsem to nepsal pro to, aby sis to přečetl. Vždyť, Geralt z Rivie... ten v nic nevěří, jen ho v jistou chvíli dožene závan smrti, když se vzpouzí svojí sutbě. Že zrovna někdo, kdo (aspoň doufám) četl Sapkowskiho může říct, že píšu plky a že se snažím zdůrazňovat svojí nadřazenost. To potom musíš Zaklínače nenávidět ten je toho přeplněnej až k prasknutí.

Nicméně, kámoše zajímá, tak se tě zeptám...
Jak se nazývá člověk, který se přizná, že něco ani nepřečte a je schopnej zhodnotit a odsoudit obsah právě toho, o čem vlastně nemá představu. Dřív se tomu říkalo fanatismus, tak prej co jinýho to dnes je, když ne fanatická představa o správnosti vlastního názoru?

No já se mu snažil vysvětlit, že fanatik je fanatikem, právě proto, že si nemyslí že dělá něco špatně, ale právě proto, že si myslí, že jeho názor je universálně správnej i když jen předpokládá o čem druzí hovoří. A že fanatika nejde vlastně přesvědčit o jeho fanatismu. Fanatik se musí zastavit sám, ale to je nepravděpodobný a pokud to dokáže, tak ho to vždy v životě něco stojí... až v životě o něco přijdeš, nebo tě potká těžkost, nestěžuj si na život, ale vzpomeň si na to, že to někdo kdysi na internetu poučoval o fanatismu a že každej fanatik jednou musí zaplatit. Jestli to rozdejchá a stane se lepším, nebo se zatvrdí s stane se ještě horším... to už je na každým.


Tohle píšu tobě bílý vlku a Pozdravuj Yennu.
GeraltzRivie | Fandíme filmu
GeraltzRivie | 2023-11-02 10:47:58 | 0 0
peté13: Nejprve si pořádně přečti co jsem psal a potom reaguj. Já nikoho na základě víry neodsuzuji. Sá v něco věřím, každý člověk v něco věří. Víra jedince, je ale výrazně rozdílná od náboženství, protože "Náboženství je kolektivní neuróza", viz Sigmund Freud. Náboženství zakládá bariéry mezi lidmi, šíří strach a nenávist, ačkoli se tváří opačně. Jinak křesťanství je sekta jako každá jiná. To, že je základem naší dnešní kultury a společenství nic neznamená.

snips: Sorry moc dlouhý plný plků, nehodlám to číst. Zkus příště k věci bez omáčky zdůrazňující tvou potřebu zademonstrovat svou nadřazenost a nadhled nad daným tématem.
Snips | Fandíme filmu
Snips | 2023-11-01 17:02:52 | 0 0
Chyby jsem si našel sám. Včetně i/y-ček. Není třeba """"my"""" oponovat v gramatice.
Snips | Fandíme filmu
Snips | 2023-11-01 15:46:04 | 0 0
Každý erudovaný člověk na světě ví, že nejdůležitější je respekt k ostatním a že každý se s tíhou života a smrti vyrovnává po svým. Každý erudovaný člověk necpe svůj světonázor opepřený o, jak správně peté poznamenal, svý politický názory.

Náboženský fanatismus je fanatismus. Je jedno jestli je člověk křesťan, budhista, muslim, žid a nebo třeba avalista, zaorista nebo novopohan. Jakmile se z vás stane ideologický/náboženský fanatik - tak jste hovada. Jakmile vám ale vaše víra přináší útěchu a dělá z vás lepšího člověka, tak vám jí může brát jen hovado a je jedno jak se modlíte a jak nazýváte to v co se modlíte, existuje v konečným důsledku jen "jedna víra" - ve stvoření, protože myslíme a tedy jsme a v nevyhnutelnou smrt, neboť prach jsme a v prach se obrátíme.

Je jen na každým z nás jestli budeme hovadama co svůj světonázor budeme cpát nad úroveň smýšlení ostatních a propadneme jakékoliv formě fanatismu a nebo jestli nám naše smýšlení pomůže být lepšími lidmi.


A nenechte se zmílit vaším názorem na "správnost" ateistického, pragmatického a "vědeckého" smýšlení. Je to nová forma "náboženství" pro 21. století - spisů a důkazů o tom, že je toto umělě tvořeno, budováno a vedeno jako nový náboženskou-ideologický kult pro moderní svět (a jeho stádo), je víc než dost. Odmítáním jen potvrzujete svůj post demagogie a je to na stejné úrovni, jako když muslim věří, že vše co dělá se píše v koránu, který nikdy nečetl.

Erudovaný, kriticky smýšlející, svobodný a opravdu dobrý člověk ze všeho nejvíce respektuje ostatní a neotírá se zbytečně o víru, přesvědčen, životní styl a smýšlení druhých. Neb jsou nás na světě miliardy a proto je potřeba miliard unikátních cest, smýšlení a prostupů.


Předtím, než by někdo opět začal békat, kým jsem tedy já a že sám se pouštím do ostatních - a kde na to beru právo?

Já sám jsem ten největší fanatik, magor a hovado na světě ;), který hlásá tu jedinou, správnou, unikátní a všeobecnou *pravdu* ;)... všichni věříme v totéž - ve stvoření a existenci, jinak by nikdo z nás nebyl. Všichni věříme minimálně v náš vlastní život, jinak bychom zemřeli. A že my sami existujeme dokazuje vše. Dokazuje to, že jen my se rozhodujeme zda-li budeme sráčové, nebo dobří lidé. Nerozhoduje o tom naše přesvědčení, ani naše víra.
Neb pokud cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly, pak tvrdím, že cesta do ráje může být dlážděna špatnými úmysly.
Tedy i pokud svatá kniha hlásá špatné myšlenky, tak se každý člověk rozhoduje zda-li a jak je přijme. Špatná myšlenka může v člověku zaset to, z čeho vyrostou jen ty nejšlechetnější skutky. A na druhou stranu i ty nejšlechtenjší myšlenky mohou vést mnohé k tomu je překroutit a konat jen to nejhorší ve jménu správnosti jeho myšlenek. Pravdou ovšem je, že dobré myšlenky bývají překrucovány mnohem častěji ve špatné, než ty špatné v dobré.



Suma sumárum. Nikola Tesla nedělal vědu, ale víru. Byl vyšinutým magorem, který dokázal to, co dokázal, protože si mimo jiné povídal s blesky a předčítal jim knihy v jeho rodném jazyce, protože narozdíl od angličtiny a němčiny mu připadal libozvučný a blesky dle něj na jeho hlas v srbochorvatštině reagovali přívětivě. Pokud jeden z největších vynálezců, ne-li ten největší, nedělal vědu, ale řídil se jen svojí vírou - tak kdo je moderní člověk, který mluví o vědeckém, logickém a kritickém myšlení, ale vědě nerozumí, než-li jen nakrmenou ovcí hlásající demagogii? ;)
A kdo bychom potom byli mi abychom hodnotili, zda-li jeho jednání bylo správné, nebo nesprávné. Faktem je, že jej tehdejší demogogové zničili a zemřel v zapomnění a zavržení a dnešní demagogové z něj dělají něco co nebyl.
Tím se snažím poukázat na fakt, že demagogie je demagogie a demagogií vždy zůstane, přičemž princip ať se opírá o náboženství či politiku nebo vědu zůstává stejný. Hlásné trouby nerozumí tomu, co hlásají a popírají vše, co jde vůči hlásné demagogii.


Erudovanost = vzdělanost a vzdělanost jde ruku v ruce s tím, že každý den zjišťujete co vše nevíte a v čem všem jste se mýlili a to jde ruku v ruce s tím, že už si nedovolíte zpochybňovat názory těch, kteří netvrdí, že jsou to ty jediné správné názory.


Ať si každý hlásá co je mu libo, avšak jakmile se jeho světonázor začne opírat o světonázor druhých, tak se holt musí počítat s konfrontací.

Nicméně o Majstěru Slavíkovi si nemyslím nic méně, než že je správným, moderním a sečtělým novinářem, který ví, že úspěch nezáleží na způsobů vyvolané emoce, ale na její intenzitě. Tudíž pokud píše brak, pak musí způsobovat silné emoce a nejsnazší je způsobovat rozkol a negativní emoce. Naše podvědomí už řídit nedokážeme a podvědomě se vracíme tam, kde máme nejsilnější emoce.
Toto není kritika, jak říkám, myslím si, že je Slavík sečtělý natolik, aby ovládal elementární způsoby manipulace vědomím.

Kam nás ale tento způsob smýšlení a chování 21. století vede víme všichni. Stačí se podívat co se děje ve světě. Že nám to ta skupina, která nejvíce zneužívá těchto postupů také nejvíc popírá? A proč by neměla když se jím hroutí svět, který slouží zájmům sviní a stovky milionů lidí hloupě békaji o ultimátní nadřazenosti smýšlení člověka 21. století.
peté13 | Fandíme filmu
peté13 | 2023-10-31 17:54:59 | 0 0
GeraltzRivie: Tupá ovce jsi tak maximálně Ty. Křesťany a křesťanství označovat jako "náboženskou skupinu", Ty jsi fakt totálně mimo. Navíc s problémem při chápání psaného textu. Psal jsem o respektu k jiným lidem, k jiným názorům a k jejich přesvědčení. Sám jsem ateista, takže jakéhokoliv spasitele si strč víš kam. Vadí mi Slavíkova neobjektivní a zaujatá dehonestace filmu. Pokud nezvládáš pobrat, co jsem napsal, je mi vcelku jedno. Dál už to s Tebou řešit nehodlám. Mysli si co chceš.
GeraltzRivie | Fandíme filmu
GeraltzRivie | 2023-10-30 12:51:09 | 0 0
peté13: Každý rozumný a edukovaný člověk má problém s jakýmkoli náboženstvím. Každý člověk si v sobě nese kus víry k něčemu. Ale být součástí jakékoli náboženské skupiny, kde se vymívají mozky je největší hnus. Divím se, že v 21. století jsou na světě lidi jako ty, který jsou rádi součástí stáda a jako tupé ovce jdou slepě za spasitelem.
TucnakNik | Fandíme filmu
TucnakNik | 2023-10-30 08:03:04 | 0 0
FF není veřejnoprávní médium, aby sis mohl stěžovat na objektivitu. Komentář autora článku se ti líbit líbit nemusí, ale takhle do prázdná zvolávat uražený výkřiky je bláhovost.
peté13 | Fandíme filmu
peté13 | 2023-10-30 06:11:17 | 0 0
After Death je křesťanský dokument, který velmi emotivně zachycuje příběhy různých lidí, kteří málem zemřeli nebo prodělali klinickou smrt a popisují své prožitky. Dokument se zaobírá otázkou, co se stane, když zemřeme.

Slavík : "Někteří recenzenti nicméně varují, že vlastně nejde ani tak o dokument, jako spíš o další křesťanskou propagandu ... je bohužel docela klidně možné, že After Death bude v top desítce ještě pár víkendů strašit."

Slavíku, jak čtu ten Tvůj komentář k dokumentu, tak vidím, že máš evidentně problém s křesťanským náboženstvím. Smrdí tím komentářem z Tebe ultralevičáctví na sto honů. Dobře, je to Tvoje věc, ale proč svůj světonázor cpeš ostatním ? Co takhle zkusit trochu objektivity a nezaujatosti. Jsou na planetě stovky milionů lidí, kteří věří v posmrtný život. Proč tady kydáš na tohle špínu ?

Apropo ti Tví "někteří recenzenti" jsou Slavíku kdo ? A kolik jich celkem je ? Dovedu si představit, co to je za lidi a jakého jsou politického přesvědčení.


Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest