Komentáře 29

perfectionismymiddlename | Fandíme filmu
perfectionismymiddlename | 2018-04-19 23:42:55 | 0 0
myslim, ze jsi to hezky ukoncila, kazdy to vidime je jinak a to je dobre. Na cvoka bych zareagoval jen tim, ze kazda generace si bude myslet (kdyz to debilne zobecnim), ze ta nova nastupujici je o neco ochuzena, ze my ve vasich letech jsme se bavili takhle a vy mlady to delate blbe atd blablabla, takovej je proste vyvoj a i kdyz mame tyhle nostalgicky vzpominky na nase mladi (a nasich rodicu na jejich mladi a jejich rodicu na to jejich mladi...) kazdej v sobe, pokrok holt nezastavis at delas co delas.

btw asi pred 20 lety jsem byl v ramci filmovyho klubu v kine prave na vymitaci dabla a to si pis, ze jsem z kina odchazel tak podelanej, ze jsem mel problem jit i domu do potemnelyho panelakovyho vchodu (i tyden potom).
Cvok* | Fandíme filmu
Cvok* | 2018-04-19 22:54:21 | 0 0
Souhlasím s Emmou, taky mám starší filmy který bych chtěl vidět při premiéře, například originální trilogii Hvězdných válek a vždy si rád vyslechnu tátovo nadšení, když vypráví jak na nich byl v polsku a před kinem byl obrovský poster s Hanem jak střílí :D Proto si třeba i tak cení, že já jsem s ním byl potom na premiéře epizody 1, ze který tehdy byli všichni nadšení a všichni o ní mluvili, ne jako dneska kdy někteří blbci schválně nonstop hejtujou a snaží se těm, kterým se to líbí to zkazit. Stejně tak jsem rád, že jsem vyrůstal v době Harryho Pottera, Pána prstenů, stejně jako s Pokémonama kdy se měnili o sto šest kartičky a samolepky :D Je to prostě k nezaplacení. :D a svým způsobem jsem i rád, že jsem se v týhle době narodil, protože si nejsem jistej, jestli budou mít i příští generace v digitálním věku mít taky možnost to zažít.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2018-04-19 22:29:10 | 0 0
perfectionismymiddlename: No vidíš a já zrovna třeba tebou tři uvedené příklady lidem, kteří to tehdy viděli "naživo" (myšleno bylo to pro ně úplně nové a zatím neviděné), docela závidím. Pravdivé příběhy o tom, že lidé v kině na Vetřelci omdlévali hrůzou, protože to tehdy pro ně byl absolutní vrchol děsu... Historky o divácích, s nimiž se při lekačkách v hororových klasikách typu Vymítač, dominově zhroutily (tehdy ještě nezajištěné) řady sedadel... Vzpomínky mých rodičů, kteří spolu byli na rande na Čelistech a cestou domů si radši několik kiláků zašli, jen aby nemuseli jít po hrázi rybníka...
Jo jo, možná jsem v tvých očích divná, ale já bych takovéhle surové nadšení a hluboký dojem z filmu u danýk kousků chtěla taky zařít. Když si ty film pustím dneska, už to není ani děsivé, ani napínavé, natož aby to ve mě zanechalo něco víc, než nostalgii. To samé Ben Hur, ty davové scény, osudovost, epický závod vozatajů... Diváci tehdy v kinech ryčeli nadšením a my u toho na gymplu, když jsme na to museli povinně v rámci školního promítání, málem umřeli nudou. Ta doba prostě hraje roli. Pro mě teda určitě, díky čemuž předpokládám, že takoví nadšenci, závidějící neopakovatelné prožitky těch "prvních" se najdou i v dalších generacích (i když máš asi pravdu, že jich bude čím dál tím míň a zbytku to bude putna). Proto asi ta "odvařenost", i když jde v rámci MCU jen o rozpohybované desítky let staré obrázkové sešity. Ale to je prostě o úhlu pohledu, který máme zjevně každý nastavený jinak :-).
gay | Fandíme filmu
gay | 2018-04-19 22:03:51 | 0 0
nehanbim sa za slovnu zasobu tarzana, niekedy je malo viac, kto ma preboha citat 50 riadkove komentare, mna nebavi citat ani len 5 riadkov
perfectionismymiddlename | Fandíme filmu
perfectionismymiddlename | 2018-04-19 21:41:23 | 0 0
vsak jsem napsal, ze celej tenhle provazanej vesmir beru jako majstrstyk a smekam, jen z nej nejsem tolik hyn. V dobe, kdy mas dostupne nejruznejsi technologie, hromadu scenaristu, hromadu prachu (i kdyz je neutracej tolik bezmyslenkovite jako konkurence) a hromadu buh vi ceho vseho dalsiho, je pro me (nikomu nenutim) daleko snazsi nez postavit od nuly kultovni znacku, prijit s necim dosud nevidanym a, na tu dobu (nj, uz je to 40 let), technologicky revolucnim. A tim se dostavam k tomu, ze mel Marvel vsechno krasne pripravene, vzdyt ty komiksy vydavaj skoro 100 let. "Jen" vzali to co se jim hodilo a prevedli do pohyblivych obrazku. Citit se kvuli tomu blazene myslet si, ze nam jednou budou zavidet, protoze jsme meli to stesti a privilegium zit v dobe vzniku MCU je hovadina. Zavidis nebo litujes snad, ze jsi nezila v dobe, kdy lidi chodily z kina posrany z novyho vetrelce nebo vymitace dabla? Ze jsi nemohla jit na dechberouci vypravny film o Ben Hurovi? Ja teda ne a reknu ti proc, na vsechny tyhle pecky muzes jit do kina i dnes. Jasne, nejspis z toho nebude tolik na vetvi jako lidi tenkrat, ale pokud jsi filmovy fanousek (predpokadam ze jsi), uzijes si je dostatecne a nebude ti teskno, ze jsi nezila v dobe jejich vzniku. A podobne to budou mit generace po nas. Mozna jim to bude jeste vic u prdele, jen si nasadej vizor a budou pobihat po svete oasis, hltat vsechny ty popkulturni srandy a bude jim fajn, tak jako jen fajn nam.
Fan | Fandíme filmu
Fan | 2018-04-19 13:02:31 | 0 0
Re: Emma. Presne si to vystihla
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2018-04-19 12:39:10 | 0 0
perfectionismymiddlename: Jenže tady nikdo (nebo přinejmenším já, když srovnávám s SW nebo Tolkienem) nemluví o obsahu díla, ale o formě. Tak, jak byl SW důležitým zářezem a svým způsobem i milníkem pro sci-fi, Tolkienovi knížky pro fantasy žánr, nebo HP pro žánr knih pro děti a mládež, který v té doba upadal, tak je MCU (v tomto případě nejen milníkem, ale rovnou i průkopníkem) pro provázané filmové vesmíry. A srovnávat se to tudíž IMO dá úplně v klidu.
No a pokud jde přeci jen o tu kvalitu, tak jasně, že příběh, který MCU vypráví už jiní vyprávěli kvalitněji a lépe, ale pokud vím, ti, kterým se to povedlo, ho nevyprávěli na poli takového obrovského množství snímků, které bez větších logických lapsů fungují jak jednotlivě, tak pospolu. A v tom je IMO sakra rozdíl, čili až tohle někdo další zkusí a udělá to lépe, originálněji než MCU, pak asi bud čas srovnávat.
Do té doby je IMO spíš než "udělal to někdo lépe" třeba ptát se "bylo v lidských silách udělat to za daných podmínek lépe"? Něco určitě, něco možná a něco IMO vůbec. Protože udělat jeden, či pár filmů skvělých (s perfektně vykreslenými postavami, dokonalou psychologií a bezchybným, komlikovaným a originálním dějem) se při velké dávce talentu jistě dá. Ale udělat takových snímků skoro dvě desítky za deset let (a přitom je provázat, vyvarovat se většině chyb a ještě k tomu v průběhu té dekády neztratit pozornost většiny fanoušků, kteří prostě nebudou schopni ani ochotni se v něčem komplikovanějším a komplexnějším vyznat), to už mi přijde jen jako zbožné přání. Ale třeba se pletu, třeba to v budoucnu někdo dokáže a pak bude MCU opravdu jen "nafouknutou bublinou", která vlastně vůbec nebyla tak skvělá, aby vydělávala miliardy a oslovila stamiliony fanoušků po celém světě. Ostatně většinou to tak bývá, že ten, kdo je první, není nikdy nejlepší. Ale pokud to tak bude i tady, tak jsme opět u toho, co psal TucnakNik... My diváci na tom jedině vyděláme :-).
perfectionismymiddlename | Fandíme filmu
perfectionismymiddlename | 2018-04-19 00:11:30 | 0 0
jinak vam to nadseni samozrejme neberu, kdyz se vam libi, je to jen dobre. Akorat jsem mel nutkani vyjadrit svuj nazor, tak jako vy vsichni, peace ;)
perfectionismymiddlename | Fandíme filmu
perfectionismymiddlename | 2018-04-19 00:04:18 | 0 0
ja z toho zas tak vysranej nejsem, ale samozrejme uznavam ze projekt je to dost unikatni. Fiege je borec a celej MC universe se otaci diky nemu kolem nej (psycho). Ale kdyz si to vezmete kolem a kolem, tak je kazdej jednotlivej film "pouze" docela zabavna popkornovka, po opakovanym shlednuti to cloveka uz tolik nebere a ten hlavni motor je vyvoj celkovyho pribehu skrz vsechny filmy. Ale zase kdyz si to promitnete celkove (za pomoci vide v clanku), je ten pribeh tak moc cool? Vzdyt jsme podobnej videli uz tolikrat, akorat tady je hezky navleceny do komixovyho (povetsinou silne CGI) kabatku. Srovnavat tohle se sagou SW (nepocitam odpad, kterej nam dyzny tlaci od epizody 7) nebo nedej boze s Tolkienovym dilem je dost mimo (mimochodem ten pocit falesny vyjimecnosti si lidi asi moc neuzivali, kdyz se PP stal masove popularni az x let po vydani cele trilogie). Takze jo, uznavam a vysekavam nejhlubsi poklonu mysakovi za to, ze dokazal nepochopitelym zpusobem propojit hromadu lehce nadprumernych, prumernych a bohuzel i podprumernych filmu do funkcniho celku, kterej sice nema obdoby, ale ruku na srdce, nikdo z vas nedokaze spocitat, kolik videl zasadne lepsich filmu nez ten nejlepsi marvel komix z tyhle nafouknuty bubliny.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2018-04-18 21:23:25 | 0 0
možná že až bude mít DCEU deset let výročí, nebo až bude mít Rychle a Zběsile poslední desátý díl jako vrchol ságy, nebo až Transformers konečně budou mít také nějaký vrchol snažení, tak se tu o tom bude psát...ale zatím se to nikomu nepovedlo a nikdo se tomu ani neblíží....holt příští týden je tu nejočekávanější film MCU a největší událost komiksových filmů poslední doby at se nám to líbí nebo ne, tohle si prostě musí každej přiznat a nemusí být ani fanouškem....možná kdyby letos DCEU uvedlo tři filmy tak by se o tom také psalo...ale souhlasím, z článků je vidno, že Anarvin je prostě fanoušek marvelu ale jako majitel webu to nám může být jedno. Na čsfd je uživatel který se o marvel nezajímá a prostě nediskutuje v diskuzích u filmů MCU, tak to prostě má být, diskutuje jen k DCEU filmům, prostě pokud se vám MCU nelíbí tak co vůbec lezete do těchto diskuzí...možná by si mohl ROman nebo Gay poslat žádost aby mohli psát novinky o DCEU alevšichni víme jak by to vypadalo s tou jejich slovní zásobou Tarzana...určitě třeba Gates by psal smysluplné recenze na DC....a však vidíte že jen za tento týden je zde plno DCEU novinek....
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2018-04-18 20:23:09 | 0 0
Ale jinak úplně k tématu.. Už jsem to psal i na ČSFD, můžu to napsat i sem..

Konečně.. :DD Konečně začíná Marvel pomalu ale jistě vydávat svoje oficiální videa, které shrnují celé MCU.
Sice to pořád není ono, ale snad to přijde..
Chtěl bych totiž přímo od Marvelu nějaké video, kde "jen" shrnuje celé MCU ale spíše pouze samotnými scénami z předešlých filmů.. Žádné kecání okolo.. Nebo prostě něco podobného tomu reakčnímu teaseru na trailer.. To bylo něco.. ;)

Opravdu mi chybí tedy nějaké oficiální video sestříháné ze všech 18 filmů shrnující celou éru Marvelu.. :// Kéž by to Marvel vydal..
David007 | Fandíme filmu
David007 | 2018-04-18 20:20:13 | 0 0
Hele všichni, co teď prskají, že je tu hodně článků na MCU... Běžte se bodnout..

MCU má prostě a jednoduše 10 let svojí existence, což je dost na to, aby se prostě o tom psalo.
Navic se prostě nyní do kin doslova přiřítí Avengers: Infinity War, takže psát o tom, jak je zde hodně článků o MCU je prostě zcela zcestné..
Prostě, ti, co si stěžujete, tak se připravte, že prostě teď těch článků o IW a MCU celkově bude ještě snad opravdu dost..


A jak píše Emma, Tučňák, Cvok a další...
(Já to psala mimochodem už i předtím..)

MCU se prostě už dávno zapsalo do historie krásně zlatým vyrytým písmem, a jednoznačně se řadí po bok velkolepých ság a klasik jako Star Wars, Harry Potter, či teoreticky James Bond

Podle mě jsou tyto 4 značky svým způsobem jedinečné a dokázaly něco, něco co ani nejde popsat slovy..
Lidé jsou s těmito značkami úzce propojení, lidé se s těmi značkami sžili, dokážou o nich mluvit, těšit se na ně jak malé děti i ve starším věku a podobně.. A jak psala Emma, lidé prostě za HP éry měli ten určitý feel, a Hype pro příběhy a filmy z pera J. K. Rowling.. Dost mě mrzí, že jsem tohle nezažil... V kině jsem byl jako 11 leté dítě asi jen na Relikvie Smrti 1. Část.. Prostě jsem byl ještě v tu doby malý...

Ale rovnou řeknu, že skoro a čistě teoreticky můžu říct, že nyní prožívám říkám "skoro" to samé, jako by byla v kinech premiéra například 6. Dílu HP..
Asi tak nějak. ;)
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2018-04-18 19:49:42 | 0 0
Cvok*: Mě se určitě Dracula taky líbil víc, než Mumie. Mumie byla taková... no, akční výplach, co neurazí ani nenadchne. Dracula byl, podle mě, rozhodně o level výš, minimálně co do vykreslení postav. Každopádně ale ani jedno nebylo tak slabé, aby studio muselo další snímky předem vzdát a nebo s ním začít předvádět veletoče ve stylu "DCECU" od WB. Ti zas totiž místo toho, aby si po MoS (který mě osobně se moc nelíbil, ale obecně byl přijat spíše kladně) drželi směr a pouze vychytaly chyby, začaly zmatkovat, přepisovat, přeplánovávat a celkově bláznit ve stylu "kam vítr, tam plášť" (nebo spíše "kam jsme slyšeli, že prej chce vát vítr, tam radši rovnou nahrneme tunu plášťů", viz jejich nesmyslné a násilné zapojování humoru, který v jejich filmech nikomu soudnému nechyběl). Oba postupy, hnané mamonem a nesoudností, jsou tak nějak podobně na houby, ačkoliv u "DCECU" pořád existuje naděje, že po Aquamanovi, který se snad bude řídit "trendem" WW (nenechat studio výsledek zprasit), se to zlepší. U Universalu už bohužel všechny naděje zadupali do země...
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2018-04-18 19:34:33 | 0 0
Drákula byl super, mumie těžká slabota a cruise na konci byl blbej krok... raději bych v tom universu měl právě Sofii jako mumii dál.
Cvok* | Fandíme filmu
Cvok* | 2018-04-18 18:27:20 | 0 0
Drákula se mně osobně líbil celkem dost, možná je to i tím, že mi připomínal chvílemi hru Castlevania a taky že Evansovi ten Hodný Nosferatus dost seděl, proto mě mrzelo když prohlásili že to budou ignorovat a začnou od začátku a bohužel Mumie už se mi tak nelíbila ale i fakt měli setrvat a ne to hned vzdát.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest