Komentáře 40

Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-12-09 17:07:15 | 0 0
Lunelaith hlavně fallen je také pasiv...
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2017-12-09 16:43:45 | 0 0
Velký + je pro mě to že ve filmu budou kromě CGI i ty praktický efekty je smutný že i když byl Covenant úplně na nic film tak se nepoužilo hodně praktických Vetřelců který studio Stana Winstona vytvořilo a to stejný u druhýho Thing...tam taky udělali spoustu věcí a nakonec studio řeklo že si to rozmysleli a budou tam CGI efekty který byli nic moc...
Lunelaith | Fandíme filmu
Lunelaith | 2017-12-09 15:37:04 | 0 0
No těšil jsem se, ale aby mi už v traileru vadilo tolik do očí bijících věcí :( A pak samozřejmě ten český název. Achjo Fallen Kingdom -> Zánik říše.. Fallen je času minulého a má to teď úplně jiný význam, než patrně tvůrci zamýšleli. Nehledě na to, že Padlé království zní tisíckrát lépe.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-12-09 15:26:12 | 0 0
Banán - Absolutní souhlas. Konečně to tu zaznělo. Já osobně mám zvířata všeho druhu raději mnohem více než kohokoliv z lidí.
Neexistuje jediné zvíře které by mi způsobilo to co dokáží naopak způsobit lidé sobě navzájem. Bohužel většina lidí vám však řekne, že zvířata neumějí mluvit, psát či počítat a tím pádem musejí být zákonitě hloupější než člověk.
A přesto lidská inteligence je dá se říct tou nejzásadnější komplikací celého našeho systému. Jsme tak strašně inteligentní až nám hrozí vlastní zánik, to jsou hold kvality.
.Banán | Fandíme filmu
.Banán | 2017-12-09 14:24:54 | 0 0
Mě třeba přijde legrační jak se určuje inteligence zvířete na základě lidských hodnot... :D
Máme doma 3 kočky, vyrůstal jsem na statku a s klidným svědomím můžu říct, že půlka zvířat co jsem poznal byla chytřejších než půlka lidí co jsem kdy poznal. Obzvlášť prasata a kočky nebo vklkodavi.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-12-09 13:55:13 | 0 0
Emma - Myslíte si, že zde píšete něco nového? Nepotřebuji váš popis lvího chovaní, stačí když se zamyslím nad vaší větou "lvi také moc inteligence nepobrali" a to mi naprosto, absolutně stačí. . a hádám, že nejen mě. A rozhodně zde nikomu nevykám ze zajímavosti, ale slušnosti, já s vámi totiž husy nepásl tak jak vy si zřejmě myslíte. Jak inteligentní že?
Tvrdíte, že vám zase přijde na hlavu vnímat pojem "inteligence" jen omezenýma lidskýma očima. . a přesto dle vašich omezených, lidských očí soudíte konkrétně inteligenci lva tímto urážlivým způsobem. Rozhodně nepotřebuji váš dokumentaristický pohled na chování lvů ve smečce a pod. Tyhle informace vykládejte raději dětem na základních školách, a k tomu je klidně ubezpečujte, že lev je opravdu jen hloupý tvor. . tomu se říká panečku výklad.
Tady je čistě řeč o tom, že nějaká bledule z webových stránek nekompromisně sráží hodnotu určitého typu zvířete, dokonce i jeho inteligence. . a to jen na základě několika dokumentárních pořadů, které z vás zřejmě učinili přímého profesionála na zoologii a lvi konkrétně.
Vida, takže ono dnes opravdu stačí jen sledovat TV, a rázem je z vás odborník na definici zvířecí inteligence. Zajímalo by mě jak vedete vy sama svůj osobní život, dle toho bych se totiž snažil odhadnout vaši inteligenci stejně tak jako to vy děláte v případě lva.
Styďte se, výčet vašich argumentů podporující vaši teorii, že Lev je jen tupý tvor, který nepobral moc inteligence je ostudný až to bolí, měla by jste se nad sebou skutečně zamyslet.
Jste jen lidský kosmonaut, který pojídá zprostředkované informace z venčí. . a přitom o skutečném prostředí tam venku nemáte sebemenší jistotu, tak jako většina z nás.
Vyjmenujte mě alespoň 15 rostlinných nebo živočišných druhů, které se nachází ve vašem blízkém okolí. . hádám, že jako člověk ze současnosti budete znát spíše 15 nejběžnějších komerčních reklam a TV spotů, což je fakt, ne teorie.
Lidská rasa má odvěkou tendenci považovat se jako celek za nejinteligentnější druh na Zemi, a přesto jako celek stojí naše civilizace téměř za hovno, tenhle paradox s vámi ale opravdu nehodlám řešit, zvířata nemají na svědomí znečištění ani úbytek lesních ploch. . a i když nejeví známky tak vysoké inteligence jakou má člověk, pořád se od nich máme stále čemu učit. Alespoň někteří tedy, vy již všechno víte, pro vás je i ten lev za ubožáka, jak choré.
.Banán | Fandíme filmu
.Banán | 2017-12-09 12:41:33 | 0 0
Nene dobrý, mě nevadí jak dinosauři ve filmu vypadají. Je to fantasy příběh a ne odraz skutečnosti. Jako malej sem taky dinosaury strašně žral. Ani nevím kolikrát sem viděl Zemanovu cestu do pravěku a kolik jsem měl o dinosaurech knížek. Ale už jsem velkej kluk :D a na dinosaury mám naprosto jiný pohled. Před 300 lety by nás měli za blázny kdybychom tvrdili, že svět nestvořil bůh. Dnes je za blázna člověk co tvrdí, že velký třesk, stáří vesmíru a stáří země je stejnej dogmatickej blábol jako náboženská teorie. Že nás akorát tak krměj nesmyslama co se týká dinosaurů a stejně to bylo všeho jinak.
Neexistuje technologie ani vědecký způsoby jak 100% prokázat, že co říkají je pravda. Proč se mlčí o vykopávkách kde leží kostra "dinosura" z druhohor vedle kostry člověka..... proto existuje zakázaná archelogie. Která by prokázala, že oficiální tvrzení mají stovky tisíc trhlin a to je pro klid společnosti nežádoucí efekt. Takže to chápu.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-12-09 02:01:20 | 0 0
Danielo5: Samozřejmě, že jsi to věděl, protože už před premiérou JW jsem tu opakovaně psala, že dinosaury zbožňuju od dětství, fascinují mě a zajímám se o ně :-). A ty konkrétně jsi na mě v tomto směru dokonce několikrát reagoval a dost podobnou debatu o potenciálním "ochočení" dinosaurů už jsme tu spolu vedli. Takže by bylo vážně divné, kdybys najednou ztratil paměť a to, že o nich něco vím a že mám na ně tento názor, bys nevěděl (natož abys to snad považoval jen za nějakou pózu, či co to teď naznačuješ). Tak špatně na tom snad nejsi :-). I když teda je fakt, že za znalce, by mě, na rozdíl od tebe, vážně nenapadlo se označit (nicméně to asi nikoho svéprávného, kdo danou problematiku nestudoval minimálně na univerzitě).

Smash: No vidíš (pardon, já zapomněla, že ty pro zajímavost všem vykáš, takže vidíTE), a mě zase přijde na hlavu vnímat pojem "inteligence" jen omezenýma lidskýma očima. Pro mě je to v případě zvířete pojem označující jeho schopnost přežít, flexibilitu, postavení ve smečce či stádě, adaptabilnost na prostředí a spoustu dalších věcí. A to všechno obecně mají lvi (jako samci) na velice nízké až zanedbatelné úrovni. Jsou líní, sami v podstatě neloví, radši se živí uloupenými mršinami, bojují o samice a následně kopulují jen velmi omezeně a apaticky, svůj post vůdce smečky (pokud se ho vůbec dokážou dodělat-proto tolik lvích samůc samotářů a postupně třeba i lidožroutů, jelikož pomalí bezbranní lidé jsou pro ně nejsnáze dostupnou potravou) si jsou zpravidla schopní udržet jen velmi krátkou dobu (velmi rychle podlehají mladším samcům), dožívají se jen velmi nízkého věku, atd. atd. Prostě a jednoduše, žádní šampioni a "králové zvířecí říše" to fakt nejsou :-). Spíš naopak. Takže, abych to uzavřela, možná by nebylo od věci nejdřív si o problematice něco načíst a pak se teprve hrozit a křižovat nad nějakým pojmem :-).
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-12-08 21:48:39 | 0 0
Banán: jo to jsem taky někde četl že Raptoři měli peří a vůbec to nebyly takoví predátoři jako ve filmu...ale zase si neumim představit jak tam budou pobíhat velké slepice, od toho by tam mohl být Archeopterix nebo tak nějak se jmenuje myslim...vždyt Raptoři patř vždy k tomu nejlepšímu z filmu, pokud tedy neaportují pro Pratta jako v JW
Danielo5 | Fandíme filmu
Danielo5 | 2017-12-08 21:40:45 | 0 0
A víš Emmo co je na tom nejlepší, že ještě než jsem dopsal svůj koment, věděl jsem jak ze sebe uděláš paleontologického znalce a budeš se snažit mi to co nejvíce nandat a upřimě nejen, že působíš docela nevědome, ale po přečtení tvého moudra musím říct, že o dinosaurech z vlastní hlavy nevíš zhola nic, takže tě prosím pro příště vůbec nesnaž, už jenom to tvoje cvičení daného predátora kterého porovnávás s cvičením lvem je totálně těžce mimo :-)
.Banán | Fandíme filmu
.Banán | 2017-12-08 21:31:00 | 0 0
Spíš mluvím o tom, že raptoři byli pulmetroví slepice a ne superinteligentní 2 metroví plazi... :| :D
?? | Fandíme filmu
?? | 2017-12-08 18:48:29 | 0 0
myslim ze je uplne zbytocne riesit ako dino vo filme reaguju ak sa film inspiroval predlohou tak v knihe bolo citujem : „Já vím,“ odvětil Wu. „Ale snadno můţeme vypěstovat pomalejší, domestikovanější dinosaury.“„Domestikované dinosaury?“ odfrkl Hammond. „O domestikované dinosaury nikdo nestojí, Henry. Lidé chtějí věci pravé.“ „Jenžţe já si to nemyslím,“ odporoval vědec. „Chtějí vidět to, co očekávali, a to je něco úplně jiného.“ Hammond se zamračil.
„Sám jste, Johne, říkal, že zábavní park je atrakce,“ pokračoval Wu. „A atrakce nemá nic společného se skutečností. Zábava je dokonce antitezí reality.“ Proč ještě trochu nepřidat a udělat dinosaury přesně takové, jaké bychom je chtěli vidět? Takové, jací jsou pro diváky přijatelnější a lépe ovladatelní?" tak je to len vycuc kam smerovala knizka, hammond chcel mat realne dinosaury ale Wu mu vysvetloval ze je to nemozne lebo su to len geneticky modifikovane zvierata, to znemena ze ja ich spravanie nie je uplne prirodzene
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2017-12-08 18:09:33 | 0 0
Emma - Vy tvrdíte, ze Lvi také moc inteligence nepobraly. Za tenhle váš názor bych vás tedu opravdu hnal. To co si bezný clovek dokáze obecne myslet o zvíratech je sice jedna vec, ale to jak clovek posuzuje zvírecí inteligenci je vec druhá. Pri vší úcte vúci inteligenci lidstva. . jak si múzete neco podobného dovolit tvrdit? Lidé jako inteligentní druh decimují planetu a destabilizují její ekosystém, a vy si tu plácnete cosi o lvech? A o tom ze moc inteligence nepobrali? Psovité a kockovité šelmy se povazují za jedny z nejinteligentnejších zvírat vúbec, samozrejme hned za obecne známými delfíny a treba i opicemi. Pokud vás zajímají konspiracní teorie okolo dinosaurú, zacnete se zajímat o tzv. Kameny z Iky, budete prekvapena. Ale neposuzujte prosím zvírecí inteligenci, a uz vúbec ne zpúsobem jakým jste to zde uvedla. Lvi ze moc inteligence nepobrali? Boze, z toho fakt nemúzu.
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2017-12-08 17:57:11 | 0 0
Přikláněl bych se taky spíše k tomu,že ten Carnatosaur toho T Rexe neviděl.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-12-08 17:48:10 | 0 0
narážíte na to že Rex nežil údajně v Juře ale v Křídě? jj to jsem také slyšel

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest