Kong vs. Zvíře aneb trikové monster filmy do každé rodiny

Kong vs. Zvíře aneb trikové monster filmy do každé rodiny | Fandíme filmu
V našich kinech jsou naráz dva různé trikové velkofilmy s chlupatou potvorou v jedné z hlavních rolí. Mají něco společného?

Skutečně „dospělé“ filmy se v multiplexech příliš často neobjeví. Pár jich vyplivne oscarová sezona, sem tam se ukáže nějaký ten osamělý maják, ale jinak je tenhle typ kinematografie vykázaný na festivaly, do artových jednosálovek a do prostředí domácího promítání. Velká kina hrají převážně pohádky pro větší či menší diváky. Tenhle týden se sešly proti sobě dvě různé příšery.

Zatímco jedna by nejradši všechno kolem sebe roztloukla a pouští k tomu rock, druhá sází hlavně na lásku a muzikálová čísla. Ať už preferujete kteroukoliv podobu bezstarostného snění, je v obou případech třeba popustit uzdu fantazii a nechat se strhnout neuvěřitelnými pravidly, která filmoví vypravěči nastolili.

Můžeme diskutovat o tom, která varianta je neuvěřitelnější a za vlasy přitaženější, jestli skutečná pohádka, plná kouzel a čar, nebo snímek, který se tváří realisticky, jen aby do té naší reality zasadil bájné potvory a jejich neskutečnou likvidaci. A stejně tak se nabízí otázka, zda je v dospělém věku praštěnější rozplývat se u pohádky „pro děti“ nebo valit bulvy na neskutečně dětinský film „pro dospělé“.

Možná jsou si jednotlivé filmy nabídky kin až nepěkně podobné, anebo taky jsou navzdory nějaké povrchní podobnosti v jádru každý úplně jiný, protože dváků je hodně a moderní technologie při správně velkém rozpočtu dovolují ukázat na plátně prakticky cokoliv.

Ať už preferujete jednu verzi fantazie nebo druhou, ať už si rádi vychutnáte oba dva filmy nebo ani jeden, tak už v Godzillovi se pravilo: „Let them fight“. Jen ať se o nás diváky filmy hezky perou, my z toho vyjdeme jako vítězové.

A jak to máte ložené vy? Upřednostňujete nějaký konkrétní žánr? Podřizujete se při výpravě do kina dětem/manželce/kamarádům? Radši byste na plátně vídali častěji víc těch „dospělých“ námětů, co se objedou bez atrakcí a triků? A Kong: Ostrov lebek nebo Kráska a zvíře? Bojujte!

Kong: Ostrov lebek

10.03.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest