Box Office: Na viděnou, Logane

Box Office: Na viděnou, Logane | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Komiksová rozlučka ze všechny prachy a nejlepší hororová trvalka posledních let okupují kina, zatímco Moonlight se vrací s Oscarem do širokého nasazení.

Foxové zřejmě kvapem shání náklaďák, kterým by přivezli před dům Hugha Jackmana tunu bankovek, které tento víkend utrží Logan. Pro herce to má být poslední film v roli Wolverina, stejně tak pro Patricka Stewarta, který oznámil, že se s Profesorem X také loučí. Zapeklité, když film bere jeden z nejlepších eRkových debutů všech dob - 85,3 milionů dolarů. 

Ano, bylo dost lepších premiér mládeži nepřístupných filmů, ale všechny včetně Deadpoola, Amerického snipera, Padesáti odstínů šedi nebo Umučení Krista vydělávaly v prodloužených nebo svátečních víkendech. Logan měl konvenční pátek - neděli, ale zase je to úplně jiný superhrdinský film, s odlišnými trailery, nadšenými recenzemi a celou tou aurou finálního krvavého vykoupení x-menovské série. Jediný problém je delší přesycení trhu, které se nevyhne ani březnu, protože se blíží další a další blockbustery, které by jinak slušnou Loganovu výdrž mohly rychle utnout. I tak se ale díváme přinejmenším na 180 mega z Ameriky. Co teď s normálními X-Meny? Dokážu si představit, že Foxové panikaří stejně jako Warneři s DC a možná se brzo bude zase přepisovat nějaký ten scénář. Mezinárodně Logan utržil dalších 152 milionů.

V Lionsgate se jinak rozhodli zainvestovat do spirituálních filmů a docela se zadařilo. The Shack se Samem Worthingtonem, který se vrací na chalupu, kde byla zavražděna jeho dcera, aby mu tam s truchlením pomohla nejsvětější trojice v čele s Octavií Spencer coby ztělesněnou Bohyní, utržil 16 milionů. To je takový ten lepší start, který si doposud dopřávali Sony s jejich Válečným kabinetem nebo Zázraky z nebe, tak proč by nemohli něco podobného zažít hoši z Lionsgate, kteří film vyslali ještě na několik druhotných trhů, třeba na Filipíny.

Pro teenagery tu máme nijak originální Before I Fall o dívce, která dokola prožívá poslední den svého života. Bohužel ve filmu není ani Tom Cruise, ani emzáci jako v Na hraně zítřka. I tak ale padlo 5 milionů, a protože film stál stejně, tak to vypadá, že skončí na 12 mega a všichni budou spokojení. Poslední novinka je Table 19 s Annou Kendrick, který Fox Searchlight nasadili do 868 kin. Moc lidí nepřišlo, jenom pár zájemců nechalo v kase 1,5 milion. Film zmizí zřejmě do pár týdnů.

Pozici Rozpolceného jinak ladně přejímá thriller Get Out, který spadl jenom o 22 procent. To znamená 26 milionů v druhém víkendu a 76 mega po deseti dnech. Blumhouse tu mají další hit (rozpočet 5 milionů) a jsou nadšení, že režisér Jordan Peele má v zásobě další podobné náměty. Film může znovu ohrozit jen King Kong (Kráska a zvíře zřejmě moc ne), ale i tak to vypadá na druhý největší domácí film od Blumhouse po Rozpolceném. Konečné tržby jejich Paranormal Activity (107 mega v roce 2009) dostávají tenhle rok docela na frak. 

Moonlight jinak vyrazil se soškou za Nejlepší film do 1500 kin a zažil nárůst o 359 procent. Připsal si tak 2,5 milionu, což je vlastně největší víkend za jeho nasazení včetně premiéry. Film je dávno na VOD a Blurayi, ale i tak diváci zašli do kina a celkově tak zajistili filmu domácí tržbu ve výši 25,3 milionů dolarů. Pro malé studio A24 to bude jejich nejúspěšnější film doposud. La La Land je jinak na trochu jiných číslech - 145 mega doma a 395 milionů globálně. Z moderních muzikálů mu stojí v cestě jen Bídníci (441 mega) a Mamma Mia! (609 mega), ale film už stejně končí, nejenom protože za dva týdny dorazí Kráska a zvíře

A příští týden Kong: Ostrov lebek.

Zdroj: Forbes

Logan: Wolverine

03.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Drama
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Na viděnou, Logane | Fandíme filmu Box Office: Na viděnou, Logane | Fandíme filmu Box Office: Na viděnou, Logane | Fandíme filmu Box Office: Na viděnou, Logane | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest