The Cabin in the Woods: Velké preview

The Cabin in the Woods: Velké preview | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Joss Whedon, režisér Avengers, připravil netradiční horor, s Chrisem "Thorem" Hemsworthem v hlavní roli.

Filmový horor The Cabin in the Woods se na plátna amerických kin chystá už pěkně dlouho. Původně měl jít film do kin už v roce 2009, ale premiéra byla odložena, aby mohl být snímek převeden do 3D. Nejzásadnějším problémem se ale následně ukázaly být finanční potíže studia MGM které film produkovalo. Ty způsobily, že film na několik let skončil v šuplíku. To se, ale naštěstí vyřešilo, když se MGM opět postavilo na nohy a také díky odkoupení distribučních práv společností Lionsgate. Uvedení filmu do kin tedy již nic nebrání. Stane se tak 13. 4. tohoto roku a všichni nedočkaví fandové Josse Whedona si jistě tohle datum poctivě zaznamenali do svých geekovských kalendářů.

Teď je tedy na čase si něco málo říct o samotném filmu. Na první pohled by se mohlo zdát, že zápletka je docela jednoduchá. Parta mladých lidí si vyrazí do lesa, kde najdou pochmurnou dřevěnou boudu, ve které se rozhodnou strávit několik nocí a pak se začnou dít ošklivé věci. Pokud ale čekáte klasickou teenegerskou vyvražďovačku, jste na omylu. Za filmem totiž stojí jeden z nevýraznějších seriálových (a jak to tak vypadá do budoucna i filmových) tvůrců současnosti, již zmíněný Joss Whedon, jenž přivedl na svět seriály jako Buffy, přemožitelka upírů, Angel, Firefly nebo Dollhouse díky kterým si zaslouženě získal srdce milionů fanoušku po celém světě. Whedon se na snímku podílí jako producent, ale hlavně pro něj napsal scénář! Jeho příběhy se vyznačují důrazem na propracované dialogy, specifickým smyslem pro humor, propracovanými charaktery postav ale hlavně obracením zaběhnutých klišé doslova naruby a snahou o originální a nečekané dějové zvraty. Jak již trailery napověděly The Cabin in the Woods by rozhodně neměla být výjimkou.

Na pozici režiséra se nám představí debitující Drew Goddard, který se zatím podílel hlavně na seriálech, a to jak těch Whedonových, tak třeba na Ztracených nebo Alias. Také napsal scénář k filmu Monstrum, doufejme tedy, že svůj první film zvládne co nejlépe. Hereckému obsazení bude bezesporu dominovat Chris Hemsworth, který se širokému publiku úspěšně představil loni rolí komiksového Thora. Letos si tuto postavu zopakuje v netrpělivě očekávaných Whedonových Avengers a na konci května ho uvidíme i v zatím velice slibně působící Sněhurce a lovci. V dalších rolích jsou dále obsazeni spíše seriáloví herci, kteří už někdy s Whedonem spolupracovali, jako například Fran Kranz (Dollhouse), Amy Acker (Angel, Dollhouse), Tom Lenk (Buffy, přemožitelka upírů, Angel) a pak třeba Jesse Williams známý ze seriálu Chirurgové nebo prakticky neznámá Kristen Connolly která doteď hrála jen epizodní role v pár seriálech, což znamená, že jedna z hlavních rolí v tomto filmu je její první větší příležitostí v kariéře.

Zatím byly na internetu zveřejněny dva trailery, dva TV spoty a také jeden krátký klip. A je potřeba říct, že v záplavě nudných, předvídatelných a zoufale neoriginálních amerických hororů posledních let typu Saw, nebo dalších zbytečných dílů série Nezvratný osud, se jedná o neuvěřitelně osvěžující a zábavný materiál, který si z podobných „hororů“ kde napětí a smysluplný děj nahradila samoúčelná brutalita, dělá docela úspěšně legraci a to nečekaným a velice hravým způsobem. Trailery s typickou Whedonovskou lehkostí od začátku do konce úspěšně střídají a proplétají různé žánry a motivy a dohromady tvoří více než zajímavý kompaktní celek, kde nechybí humor, napětí, akce a nakonec i tajemně tísnivá hororová atmosféra. Pokud takový bude i film budu jedině spokojen. Zámořští novináři naznačují, že by to tak být mohlo (K dnešnímu datu má snímek na Rotten Tomatoes 94%). Americká premiéra je naplánovaná, jak již bylo řečeno, na 13. 4. Kdy se film dostane i do našich kin bohužel zatím není známo.

 

The Cabin in the Woods: Trailer 1

 

The Cabin in the Woods: Trailer 2

 

The Cabin in the Woods: Klip 1

 

The Cabin in the Woods: TV Spot 1

 

The Cabin in the Woods: TV Spot 2

 

Galerie: 3

The Cabin in the Woods: Velké preview | Fandíme filmu The Cabin in the Woods: Velké preview | Fandíme filmu The Cabin in the Woods: Velké preview | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest