Namor: Chystá se potají "Aquaman od Marvelu"?

Namor: Chystá se potají "Aquaman od Marvelu"? | Fandíme filmu
Objevil se jeden nepotvrzený drb, ale skutečně výživný. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Tak přece je na každém šprochu pravdy trochu. Po nejasných zvěstech ze včerejška se The Sub-Mariner objevil také na seznamu chystaných projektů, který pro hollywoodské profesionály pravidelně zveřejňuje Production Weekly. Žádné další podrobnosti zatím nemáme, ale Namor se podle všeho skutečně chystá! Pořád nicméně nevíme, jestli se jedná o film nebo seriál.

Původní novinka 16.2.: Před necelým rokem potvrdil Joe Quesada, jeden ze šéfů Marvelu, že se studiu definitivně vrátila práva na Namora The Sub-Marinera. Tehdy se však netvářil, že by s ním studio mělo nějaké okamžité plány. Teď se objevila nepodložených zvěst, podle které se možná něco se Sub-Marinerem přeci jen chystá.

Zatím jde skutečně jen o drby. Marvel na Havaji koupil (nebo snad pronajal) bývalou vojenskou základnu a využívá ji jako ateliér k natáčení The Inhumans. Reel Tours Hawaii, které vedle výletů pro turisty také na sociálních sítích často mluví o četných filmových projektech, jež se na ostrově točí, teď tvrdí, že by se na Havaji mohly točit dva konkurenční projekty – Aquaman, ale také Namor.

Obě dvě tvrzení znějí poněkud nepřesvědčivě. Aquaman se bude točit v Austrálii. Není neobvyklé, že se filmy točí na vícero různých lokacích, ale proč by Aquaman potřeboval dvě různé přímořské destinace v teplém podnebí, toť otázka. Pak je tu Namor. Marvel má první volný termín v roce 2019. Takže i kdyby chtěl, jen těžko stihne Namora dostat do kin před Aquamanem. A opravdu by studio chtělo přijít s takhle podobným konceptem jako druhé v řadě? Byl by vůbec někdo zvědavý na prakticky totožného hrdinu, kterého navíc nikdo nezná? Navíc Inhumans točí televizní část Marvelu, která s tou filmovou nemá úplně nejlepší vztahy. Je tedy otázkou, nakolik je reálné, aby se obě odnože dělily o ateliér. Na druhou stranu, možná jde o nějakou koordinovanou snahu odněkud shora (od Disneyho) a právě využití pro několik různých projektů by mohlo ospravedlnit (jistě nákladné) zprovoznění ateliéru na Havaji.

Ale to jsou všechno jen bohapusté spekulace, a i kdyby se Marvel pomaličku začínal na Namora připravovat, je docela dobře možné, že oficiálního oznámení se nedočkáme ještě několik let.

V komiksech je Namor the Sub-Mariner vládcem podmořského království Atlantidy. Je potomkem námořního kapitána a atlantské princezny. V komiksech vystupoval jako hrdina, anti-hrdina i padouch, je jedním z nejstarších superhrdinů vůbec a úplně prvním hrdinou, který byl (společně s původním Human Torchem) součástí komiksového cross-overu. Za druhé světové války se potkával s Captainem Amerikou a později v 60. letech dvacátého století jej Stan Lee a Jack Kirby zakomponovali do širšího Marvel Universe a udělali z něj takového „podmořského Thora“. Má nadlidskou sílu i odolnost, ve vodě je takřka neporazitelný. Na souši jeho síly postupně slábnou, ale i tak se dokáže utkat s Thorem či Hulkem. Dokáže také využívat schopnosti mořských tvorů, v jeho žilách koluje magická krev a byl vůbec prvním komiksovým superhrdinou, který létal.

Zdroje: Reel Tours Hawaii I, II, III, MCU Exchange, Production Weekly, Pacific Business News

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest