Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu

Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 18 obrázků
K tomu šéf Marvelu mluví o tom, jak se studio pomalu přesouvá do vesmíru.

Zámořští reportéři smějí postupně odhalovat vše, co se dozvěděli, když loni navštívili natáčení Strážců Galaxie 2. Když byl Kevin Feige (šéf Marvelu) dotázán na to, jestli se Thor: Ragnarok bude odehrávat ve stejném koutě vesmíru jako Strážci, vysvětlil novinářům, že ne tak docela. Odehrává se samozřejmě v Asgardu, odehrává se také mimo devět říší Thorova světa, ale jedná se o jiný kus vzdáleného vesmíru, než jaký známe z Guardians. Podstatné nicméně je, že pouze tři scény z Thora 3 se odehrávají na Zemi a obecně se budou zbývající filmy třetí fáze Marvel Universe odehrávat stejně často na Zemi, jako mimo ni. Schválně si to přepočtěme: Spider-Man, Black Panther a nejspíš také Ant-Man 2 stoprocentně na Zemi, Strážci Galaxie 2 a Thor 3 téměř výhradně mimo Zemi a u obou dílů Avengers a Captain Marvel můžeme očekávat, že velké části filmů budou také mimo Zemi. Takže minimálně v ohledu prostředí můžeme čekat v příštích marvelovkách výraznou změnu.

Novináři se také během své návštěvy natáčení dozvěděly další podrobnosti o ději Strážců Galaxie 2, takže jestli je nechcete znát, nepokračujte ve čtení.

Film začne několik měsíců po tom prvním, během kterých Strážci získají na proslulosti. Proto si je najme rasa Suverénů. To jsou geneticky šlechtěné bytosti, které jsou dokonalé a další potomstvo vyrábějí v laboratoři. Vede je zlatem pokrytá Ayesha (Elizabeth Debicki), kterou jsme mohli vidět v nedávném Super Bowl spotu. V komiksech Suveréni (Sovereigns) mají stejného stvořitele jako populární superhrdina Adam Warlock, tak třeba se k němu tímhle způsobem otevírá cestička. Ale zpátky k aktuálnímu dění. Ayesha Strážce najme, aby pomohli zničit interdimenzionální monstrum, Abiliska, které Suverénům působí na jejich planetě potíže a především požírá jejich speciální baterie, zdroj jejich energie.

Proč vlastně Guardians kšeft vzali? Protože na oplátku dostanou Nebulu (Karen Gillan), proradnou sestru Gamory, kterou chtějí předat spravedlnosti. Jak jsme mohli vidět v dosavadních trailerech, Strážci si s potvorou poradí bez větších potíží. Ty totiž přijdou později. Konkrétně ve chvíli, když se Rocket (Bradley Cooper) rozhodne, že si několik baterií šlohne pro sebe. Ayesha chce zloděje dopadnout a dopomoci jí k tomu mají Ravagers, parta vesmírných pirátů, známá z prvního filmu. Zatím neznáme přesné podrobnosti, avšak Ravagers se zbaví svého dosavadního vůdce Yondua (Michael Rooker), který byl podle nich až příliš měkký ke svému adoptivnímu synovi Peteru Quillovi (Chris Pratt), jenž Ravagery zradil. Yondu se přidává ke Strážcům a Nebula k Ravagers, kteří začnou Strážce pronásledovat (tady přesné detaily opět neznáme).

Následně jsou Strážci z nějakého důvodu rozděleni do dvou skupin. Yondu, Groot (Vin Diesel) a Rocket tvoří jednu větev, druhou cestou se vydávají Star-Lord, Drax (Dave Bautista) a Gamora (Zoe Saldana). O výpravě první skupiny víme jen to, že se v trailerech podívala do nějaké věznice. Druhá skupina se dostane na planetu Berhert, kde narazí na Ega (nebo ta planeta možná je přímo Ego), Peterova biologického otce (Kurt Russell), který je živoucí planetou, jež na sebe umí brát lidskou podobu. Ego už se syna i Strážce snaží delší dobu najít, zatím však nevíme proč. V téhle části filmu také poprvé potkám Mantis (Pom Klementieff), empatku, která si ve film začne něco s Draxem.

Jak se následně všechny zápletky spletou dohromady, to zatím nevíme. Nevíme, co má Ego za lubem, nevíme, čeho se vlastně Strážci snaží dosáhnout, ani jestli pouze prchají před Ayeshou nebo sledují nějaké další cíle. Ayesha je sice označována jako hlavní padouch filmu, ale že by hlavní zápletkou filmu byl úprk před rasou nadlidí, které Rocket ukradl baterky? To zní až příliš komorně na film, který by přeci jen nějakým způsobem měl směřovat k vyvrcholení třetí fáze Marvel Universe. Z dosavadní propagace také tušíme, že by se měla Nebula postavit na stranu Strážců a zatím vůbec nevíme, jak do toho všeho zapadá tajemná postava Sylvestera Stallonea.

Přikládáme nejnovější spot a hromadu fotek.

Zdroje: Screen Rant, CBM, MCU Exchange

Strážci Galaxie 2

05.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 19

Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Seznamte se dopodrobna se zápletkou filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest