X-Men: Supernova: Chystají se hned dva různé X-Men filmy

X-Men: Supernova: Chystají se hned dva různé X-Men filmy | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Sophie Turner potvrdila, že ještě letos natočí další X-Men, režisér New Mutants sdílel artwork s Wolfsbane.

Nějakou dobu se vůbec nevědělo, co bude s další budoucností série X-Men. Letos uvidíme Logana, Chystá se Deadpool 2 a potichu se připravuje také další spin-off – X-Men: New Mutants. Po hlavní sérii však delší dobu nebylo ani vidu ani slechu. Naposledy se v prosinci mluvilo o tom, že X-Meni stojí na určitém rozcestí a vymýšlí se, co bude dál. Teď to ale vypadá, že je vymyšleno.

Někdy v dubnu se mají začít točit zmiňovaní New Mutants (režisér Josh Boone sdílel nový artwork s Wolfsbane, mutantkou, kterou si má zahrát Maisie Williams - viz galerie), ale to není všechno. Produkční zpravodaje, které hollywoodské profesionály informují o blížících se pracovních příležitostech, zmiňují ještě projekt s názvem X-Men: Supernova. Tenhle projekt se má začít točit 15. 6. a produkční zpravodaj My Entertainment World přidává k projektu následující synopsi:

X-Meny dal profesor Charles Xavier dohromady proto, aby chránili svět, který je nenávidí. X-Meni bojovali v řadě bitev, zažili spolu mnoho dobrodružství napříč galaxiemi, zápasili s nepřáteli s neomezenou mocí, ale nic z toho je nemohlo připravit na šok, který je čeká. Jedna z nich, Jean Grey, získala sílu za hranicemi všeho chápání a ta síla ji naprosto zničila. X-Meni se musí rozhodnout mezi svou drahou přítelkyní a osudem celého vesmíru.

To je synopse slavné komiksové řady Dark Phoenix Saga, ve které se Jean Grey promění ve smrtelně nebezpečnou Dark Phoenix. Tenhle příběh byl do určité míry zpracovaný už v X-Men: Poslední vzdor, ale tahle verze se nedočkala zrovna nadšeného přijetí. Od té doby scenárista Simon Kinberg doufá, že jednou přinese lepší variantu. V X-Men: Apocalypse jsme mohli pozorovat určité náznaky toho, že by na Dark Phoenix ságu jednou mohlo dojít. Sám Kinberg před rokem mluvil o tom, že ji chce znovu realizovat. A všechno na X-Men: Supernova (včetně samotného názvu) křičí, že temná verze Jean Grey je skutečně tady.

Dokonce i Sophie Turner v aktuálním rozhovoru potvrdila, že ji brzy čeká natáčení dalších X-Menů, ačkoliv nespecifikovala jakých. Jinak o projektu ale víme opravdu málo. Pouze to, že jej (snad) píše Simon Kinberg, a že by se mohl odehrávat v devadesátých letech. Od restartu v X-Men: Nová třída se jednak jednotlivé snímky odehrávaly vždy s desetiletým odstupem, ale určitým vodítkem může být také krycí název filmové produkce - Teen Spirit. Slavná písnička od Nirvany „Smells Like Teen Spirit“ byla vydaná na začátku 90. let a je jedním ze symbolů raných devadesátek. Dále se šušká, že by se ve snímku měl objevit James McAvoy jako Profesor X a můžeme předpokládat, že nově obsazení mutanti z X-Men: Apocalypse (Tye Sheridan, Kodi Smit-McPhee, Alexandra Shipp, Lana Condor, Olivia Munn) podepsali smlouvy na několik filmů. Tím ale naše znalosti o filmu opravdu končí. A to je poměrně zvláštní.

V době, kdy se hollywoodská studia vyžívají v oznamování filmů na několik let dopředu, nebyli X-Men: New Mutants ani X-Men: Supernova pár měsíců před natáčením stále ohlášeny. Neznáme ani datum premiéry (i když si studio Fox několik termínů zarezervovalo) ani mnoho dalších podrobností. U Supernovy dokonce ani jméno režiséra. Také je docela zvláštní, že se chystají dva paralelní projekty, ve kterých budou v centru pozornosti zcela noví či relativně noví hrdinové, v obou případech vlastně teenageři...I když je pravda, že pokud Supernova poskočí o nějakých deset let dopředu, tak už budou všichni hrdinové dospělí. Ale znovu se tak dostaneme do situace, kdy herci vypadají prakticky stejně, ale máme věřit tomu, že jsou výrazně starší. Teď už se jen můžeme vsadit, jestli to bude divněji působit u herců, kteří v Apocalypse hráli náctileté studenty, nebo u Profesora X, který bude vypadat prakticky stejně ve filmu z 60. i z 90. let (James McAvoy mezitím zestárnul pouze o sedm let)...ale zpátky k hlavní myšlence. Celý ten závoj tajemství působí zkrátka neobvykle. Možná se jednoduše blýská na lepší časy a studia přestávají počítat kuřata dřív, než se vylíhnou. Anebo se ještě třeba ukáže, že jde o nějaký komunikační šum a New Mutants a Supernova jsou ve skutečnosti jeden projekt. Jakmile budeme vědět víc, budeme vás informovat.

Zdroje: Omega Underground, CBM, Josh Boone

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 4

X-Men: Supernova: Chystají se hned dva různé X-Men filmy | Fandíme filmu X-Men: Supernova: Chystají se hned dva různé X-Men filmy | Fandíme filmu X-Men: Supernova: Chystají se hned dva různé X-Men filmy | Fandíme filmu X-Men: Supernova: Chystají se hned dva různé X-Men filmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest