Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman

Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 12 obrázků
Scenárista o tom, jaký film bude a Jason Momoa prozradil, jak dlouho už je obsazený jako Aquaman.

Natáčení Aquamana začne v dubnu v Austrálii. Do té doby je potřeba obsadit ještě několik rolí. Čerstvě bylo bylo odhaleno, že si produkce vybrala herce do role záporáka Black Manty. Je jím Yahya Abdul-Mateen II (The Get Down). S hercem se momentálně jedná o podmínkách smlouvy. Black Manta je v komiksech šílený zabiják, který je posedlý Aquamanem. V jedné verzi svého původu Aquamana nenávidí za to, že jej v útlém věku nedokázal zachránit před krutými únosci, v druhé variantě je Manta chovancem proslulého Arkhamského ústavu pro duševně choré zločince, který nachází klid pouze v chladivé vodě a postupně tak začíná být vládcem moří fascinován. Je to běžný smrtelník, ale ve vodě se pohybuje prostřednictvím speciálně upraveného potápěčského obleku, který mu dodává nadlidské síly. Druhým záporákem filmu je Ocean Master, kterého hraje Patrick Wilson.

Druhým potenciálním přírůstkem je Nicole Kidman, která si má zahrát Aquamanovu matkou. Tou je v komiksem tradičně urozená Atlanna z podmořského světa, která se zamiluje do lidského strážce majáku. Pro režiséra Jamese Wana je herečka už dlouho adeptkou číslo jedna a od pondělí s ní produkce vyjednává o podmínkách smlouvy. Kidman v roce 1995 hrála doktorku Chase Meridian v Batmanovi Navždy a před časem byla také zvažována do role matky Wonder Woman.

Nedávno jeden ze scenáristů filmu, Will Beall, tvrdil do médií, že z filmu budou diváci celí paf. Úžasná nemá být jen vizuální stránka, ale také příběh a měřítko, v jakém se snímek bude odehrávat. Film má být hodně zábavný a po trikové stránce má nabídnout věci, které před pár lety ještě vůbec nebyly technologicky možné.

A zajímavou poznámku měl také Jason Momoa. Ten uvedl, že roli Aquamana dostal už někdy před čtyřmi, pěti lety. My o Jasonovi ve spojitosti s komiksovými filmy slyšeli v únoru 2013, kde se ucházel o roli Draxe ve Strážcích Galaxie, ale údajně se nedomluvil na financích. V prosinci stejného roku začal být spojován s Batman v Superman, ale tenkrát se spekulovalo o tom, že by mohl hrát Doomsdaye nebo Martian Manhuntera. O měsíc později už se o něm mluvilo jako o Aquamanovi a v červnu 2014 byl jeho casting oficiálně oznámen.

V galerii najdete fotku ze zákulisí (je to ta první), na které jsou společně režisér filmu James Wan, Momoa, Wilson a Amber Heard, která ve filmu hraje Aquamanovu ženu Meru.

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější protivníky. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League. Aquamana ztvární Jason Momoa, jeho ženu Meru Amber Heard, dvorního rádce Vulka Willem Dafoe, záporáka Ocean Mastera Patrick Wilson. Režíruje James Wan, film má premiéru naplánovanou na 5.10. 2018.

Zdroje: THR, THR II, THR III, Collider, James Wan

Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 13

Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu Aquaman obsazuje druhého záporáka a Nicole Kidman | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest