Black Panther: Natáčení začalo. První fotky a co vše už víme

Black Panther: Natáčení začalo. První fotky a co vše už víme | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Máme pro vás podrobné preview Black Panthera. Obsazení, zápletka, tvůrci, fotky. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: K castingovým novinkám a zápletce dostáváme také podrobnější informace o tom, kde se bude točit. Že hlavní základnou bude pro filmaře již tradiční marvelovská Atlanta, to jsme věděli. Vedle USA se ale opět bude točit v Jižní Korei. Marvel už tam jednou točil, konkrétně Avengers: Age of Ultron. Část filmu se v Koreji přímo odehrávala, místní vláda byla k filmařům nesmírně vstřícná a dovolila jim pro potřeby natáčení zavřít kus dálnice. Ve filmu si zahrála také místní hvězda Claudia Kim, jako Helen Cho. Nevíme, jestli se opět bude kus filmu v zemi odehrávat (Ultron tam odvezl Vibranium, které pochází z Wakandy, tak třeba by nějaká spojitost mohla existovat právě tady) nebo filmaři pouze využijí zdejší exteriéry k tomu, aby představoali nějaké jiné místo na Zemi, třeba hypermoderní Wakandu.

Původní článek 26.1.: Před pár dny začalo krom natáčení Avengers: Infinity War také natáčení Black Panthera, jak potvrzuje oficiální tiskové prohlášení Marvelu. V hlavních rolích hrají:

Chadwick Boseman. Ten hraje hlavního hrdinu, T’Challu, alias Black Panthera, kterého jsme poprvé potkali v Captain America: Civil War. V komiksech je Black Panther vládce fiktivní africké země Wakandy (bohaté na nerostné suroviny), který se za pomoci zázračné rostliny stane superhrdinou. Tento zvláštní druh flory mu jednoduše zlepší jeho fyzické vlastnosti (zhruba na úroveň Captaina Ameriky) a on se může vesele vrhnout do potírání zla. Michael B. Jordan, hraje padoucha Erika Killmongera. V komiksech je jeho otec donucený napomáhat Ulysseovi Klawovi. Když je Klaw poražen, otec umírá, rodina je vyhoštěna a Erik vyrůstá v USA. Když se vrátí zpět, plánuje pomstu proti T’Challovi a převrat.

Lupita Nyong’o a Danai Gurira hrají věrné členky T’Challovy osobní stráže. Martin Freeman hraje agenta CIA Everetta Rosse, kterého známe už z Civil War. Daniel Kaluuya hraje W‘Kabiho, T’Challova přítele a důvěrníka. Angela Bassett hraje Ramondu, T’Challovu matku. Forest Whitaker hraje Zuriho, wakandského státníka. Andy Serkis hraje Ulysse Klauea (tak se komiksový Klaw jmenuje ve filmech - Klaue), kterého známe z Avengers: Age of Ultron. V komiksech je Ulysses Klaw ústředním protivníkem Black Panthera. Původně je to vědec, který zkoumá sonické zbraně. Při jednom ze soubojů s Pantherem přijde o ruku (ve filmech ji ztratil jinak) a nakonec se dokonce změní v pevný zvuk a stává se prakticky nezranitelným. Jeho vynálezy potřebují k fungování vzácný kov vibranium, které se těží ve Wakandě, Pantherově domovině.

Ve vedlejších rolích hrají: Letitia Wright jako Serita, o které nevíme nic. Winston Duke hraje M’Baku, v komiksech známého také jako Man-Ape. Je to jeden z nejlepších válečníků Wakandy, který získá nadlidskou sílu, rychlost a odolnost, potom, co se koupe v krvi vzácné bíle opice. Kdysi T’Challův přítel se proti králi postaví a pokusí se o převrat. Florence Kasumba hraje Ayo, další členku královské stráže, která se nazývá Dora Milaje. Potkali jsme ji v Captain America: Civil War. Sterling K. Brown vystupuje jako N'Jobu, osoba z T’Challovy minulosti. John Kani se znovu objeví jako T’Chaka, T’Challův zesnulý otec (zřejmě tedy ve flashbacku).

Film se odehrává po událostech Captain America: Civil War, když se T’Challa vrátí domů do Afriky, do technologicky vyspělého státu Wakanda, aby se ujal trůnu. Když se ale objeví starý nepřítel, T’Challova odvaha v roli krále i Black Panthera projdou zkouškou, když je vtažený do konfliktu, který ohrozí celou Wakandu a svět. Toliko oficiální synopse. Lupita Nyong’o před časem navíc prozradila, že T’Challovo vůdcovství je ohroženo dvěma nepřáteli, kteří spojí síly. Zatím nevíme, zda tím myslela Killmongera s Man-Apem nebo Killmongera s Klauem. Proti nepříteli se s Black Pantherem postaví Dora Milaje a CIA. Ve filmu se máme dozvědět podstatně víc také o tradici Black Pantherů a o království Wakanda, o jeho zvycích, kultuře a minulosti. Určitě dojde na flashbacky. Celý film pak má být temnější a drsnější (ale o které komiksovce se to dneska neříká). Zatím stále nevíme, zda se do událostí nějak zapojí Winter Soldier (Sebastian Stan), který je ve Wakandě zmražený.

Režíruje Ryan Coogler (Creed, Fruitvale Station), který napsal scénář společně s Joem Robertem Colem (American Crime Story). Produkují Kevin Feige a Louis D’Esposito. Zajímavé je, že si s sebou Coogler přivedl větší množství stálých spolupracovníků, než bývá obvyklé – u Marvelu se častěji setkáváme s tím, že jednotliví členové štábu pracovali na několika předchozích marvelovkách. V tomhle případě jsou kameraman, střihači a vedoucí výpravy Cooglerovi lidé z Creeda a Fruitvale Station. Je tedy možné, že Black Panther bude oproti ostatním marvelovkám viditelně vizuálně odlišný. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 15. 2. 2018. Přikládáme prvních pár fotek z natáčení.

Zdroje: Yonhan Screen Agency,

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 6

Black Panther: Natáčení začalo. První fotky a co vše už víme | Fandíme filmu Black Panther: Natáčení začalo. První fotky a co vše už víme | Fandíme filmu Black Panther: Natáčení začalo. První fotky a co vše už víme | Fandíme filmu Black Panther: Natáčení začalo. První fotky a co vše už víme | Fandíme filmu Black Panther: Natáčení začalo. První fotky a co vše už víme | Fandíme filmu Black Panther: Natáčení začalo. První fotky a co vše už víme | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest