Donnie Darko: Režisér chce točit příbuzný film

Donnie Darko: Režisér chce točit příbuzný film | Fandíme filmu
Richard Kelly od svého prvního celovečeráku následujícími tituly už žádnou velkou díru do filmového světa neudělal. Podaří se mu navázat na úspěch debutu pokračováním?

Někdy se stane, že režisér ve svém celovečerním debutu stvoří hned kultovní kousek. Richardu Kellymu se to podařilo. V roce 2001 přišel s mysteriózním sci-fi dramatem podle vlastního scénáře jménem Donnie Darko, v němž se mladému Jakeu Gyllenhaalovi zjevoval velký mluvící králík, který předpověděl konec světa. Donnie se potýká se svými démony, v přeneseném i skutečném slova smyslu, a prožívá dobrodružství, související s cestováním v čase, s fundamentalistickými guru, osudem i machinacemi s vesmírem.

Frázi „28 dní, 6 hodin, 42 minut, 12 sekund" má v hlavě určitě vpálenou každý z fanoušků tohoto zvláštního snímku. Na internetu se dá o něm najít řada nejrůznějších teorií, debat a spekulací, protože příběh nepatří zrovna k těm přímočařejším a z konce napoprvé také nebudete dvakrát moudří. Proto je lepší nakoukat film víckrát. K dispozici je také prodloužená režisérská verze. Po Darkovi Kelly natočil Southland Tales a The Box, jež se s kladnými přijetími už nesetkaly.

Při příležitosti vydání restaurované verze na Blu-ray s hromadou bonusů, se Kelly rozpovídal o myšlence, že by chtěl v universu Donnieho Darka pokračovat dalším filmem, který má být s dostatečným rozpočtem „větší" a „ambicióznější". Až by měl režisér všechno pokryté s potřebnými zdroji, stoupl by si za kameru.

Druhého dílu jsme se už dočkali, a to v roce 2009 s názvem S. Darko, kde hlavní postavou byla Donnieho mladší sestra Samantha. Sequel sklidil na rozdíl od staršího bratříčka tvrdou kritiku ze všech stran a potěšen z něj nebyl ani sám Kelly, který podle vlastních slov „byl z téhle příšernosti naštvaný a plný vzteku". Na jednu stranu se mu není co divit. Potřebuje podle vás Donnie Darko další pokračování?

Zdroje: HMV, NME

Donnie Darko

26.10.2001 | USA
Sci-Fi, Drama, Fantasy, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest