Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem

Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Studio Universal dokonce zrušilo slavnostní premiéru.

Psí poslání je chystaný rodinný snímek, který má být podle herce Joshe Gada ódou na domácí mazlíčky a má zachycovat krásu i bolest, kterou zažívají chovatelé psů. Gad ve filmu namluvil vnitřní hlas psa, který projde několika cykly reinkarnace, vystřídá několik majitelů a při tom se snaží najít smysl svých jednotlivých životů. Oficiální synopse českého distributora říká: „Všichni psi jednou přijdou do nebe... Ale nejprve musí splnit své poslání.“

Bohužel, snímek, který má viditelně čišet optimismem, zahalil temný stín. Server TMZ zveřejnil video z natáčení, ve kterém je německý ovčák nucený vlézt do nádrže, která simuluje divoké peřeje. Pes na záběrech působí vyděšeně a do vody je nucený proti své vůli. V závěru pes zmizí pod hladinou, není při tom zřejmé, zda se jedná o součást scénáře nebo nešťastné vyústění celé situace.

TMZ tvrdí, že režisér Lasse Hallström byl při natáčení scény přítomen, sám režisér to na svém Facebooku popřel. U situace osobně nebyl, považuje ji za nepřijatelnou, a kdyby byl na místě, okamžitě by zasáhl. Po filmové produkci se dožaduje prošetření a potrestání vyníků. V podobném duchu se vyjádřil také Josh Gad, který s produkcí přišel do kontaktu pouze v nahrávacím studiu, když psího hrdinu daboval.

Produkční společnost Amblin Entertainemt a distributor Universal Pictures vydaly společné vyjádření, ve kterém přislíbili důkladné prošetření, ale už teď uvádějí následující: Německý ovčák Hercules scénu nacvičoval několik dní, aby si na vodu zvykl. V den natáčení však nechtěl scénu provést, a tak natáčení scény nadále nepokračovalo. Hercules je prý spokojený a zdravý. Organizace PETA argumentuje, že natáčení scény mělo být zastaveno v momentě, kdy pes projevil první známky toho, že do vody nechce a vyzývá milovníky zvířat k tomu, aby snímek bojkotovali. Distribuční společnost Universal se rozhodla zrušit slavnostní premiéru a setkání s novináři, s odůvodněním, že nechce připustit, aby současná situace zastínila příběh, který oslavuje lásku mezi lidmi a zvířaty.

Níže si můžete přehrát trailer, který obsahuje záběr, ve kterém pes skáče do bouřící vody. Datum české premiéry je stanoveno na 26. ledna, slovenské na 2.2.

Zdroje: THR I, II

Psí poslání

27.01.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 9

Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu Psí poslání: Film sklízí ostrou kritiku za zacházení s psím hercem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest