Dumbo může zastavit třetí Mizery

Dumbo může zastavit třetí Mizery | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Dumbo od Disneyho nabírá impozantní obsazení, které by však mohlo zásadně chybět konkurenčním projektům.

Disney se nijak netají se svou dlouhodobou politikou, a sice snahou převést své klasické animované pohádky do hraného hávu pro současné publikum. Tento rok to bude Kráska a zvíře. V dohledné době se na nás pak chystají Malá mořská víla, Cruella či dospěleji pojatý Medvídek Pú. Jak to Disney zvládne, se ještě uvidí. Rozhodně s Knihou džunglí nic nepokazil, takže proč mu nevěřit. A tak tu máme na stole další kousek, kterým má být Dumbo. Příběh o slůněti s ohromnýma ušima a schopností létat.

Již před časem vyšlo najevo, že režisérem snímku má být Tim Burton (Alenka v říši divů). Ten si od té doby ještě odskočil natočit Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Nyní je tedy otázka, zda se rovnou do projektu pustí nebo mu tam ještě něco vstoupí. Nicméně věci se dost možná hýbou už nyní. Server Deadline totiž přinesl zprávu o snahách Disneyho obsadit do filmu Willa Smithe. To by to znamenat smutnou zprávu pro fanoušky Mizerů. Filmy (Dumbo a Mizerové 3) by se měly točit současně, a pokud by Smith roli v Dumbovi vzal, měla by disneyovka přednost. Mizerové 3 by podle zpravodaje Variety byli buď odloženi nebo zcela zrušeni! Smith by měl v Dumbovi hrát roli otce dětí, které se s Dumbem spřátelí.

Podle dalších zpráv Disney nabídl roli padoucha Tomu Hanksovi. I když zatím není jasné, zda by to měl být principál cirkusu či nějaký Burtonův nový výtvor. Hanks by určitě chystanému filmu jen prospěl, Tom ovšem zároveň zvažuje snímek The Grey Hound z druhé světové války, tak uvidíme pro co se rozhodne.

Co se týče volby režiséra, tak by Burton mohl být tím pravým, protože Dumbo je prostě klasický případ, o kterém Burton rád točí filmy. Sociálně odmítaný, s tělesnou vadou a v podivném světě cirkusu. A zároveň se tu díky Burtonovi nevyhneme určité špetce temnějšího zpracování, které je mu vlastní. Scénář napsal Ehren Kruger, který stojí za všemi kriticky špatně přijatými Transformers (2-4). Tak snad mu do toho bude moci Burton dostatečně mluvit.

Jak si užíváte příval pohádek, které nabírají moderních podob? Budí ve vás Burton jistotu, že tohle by mohlo stát za to? A viděli byste raději Dumba s Willem Smithem nebo třetí Mizery?

Zdroje: Variety, Deadline, Wall Street Journal

Galerie: 3

Dumbo může zastavit třetí Mizery | Fandíme filmu Dumbo může zastavit třetí Mizery | Fandíme filmu Dumbo může zastavit třetí Mizery | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest