5 Nejhorších filmů roku 2016

5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Pět příležitostí, při kterých jsme loni v kinech umírali, plus dvě bonusové.
  1. Zklamání roku
  2. 5. Inferno

5. Inferno

Tak tohle bolelo. Ron Howard, Tom Hanks, Felicity Jones a je z toho taková patlanina. Ze začátku se Robert Langdon probudí z kómatu a dokud společně s ním netušíme, která bije, film chvátá celkem rychle kupředu a nestačíte se nad ničím pozastavovat. Pak už jen koukáme jak, Hanks někde stojí a dělá historickou přednášku, nebo jak jak naprosto nelogicky spojuje zcela nesouvisející věci a pokaždé mu jeho geniální tip vyjde. Postupně se vrší čím dál tím víc zvratů, které buď čekáte dlouho dopředu nebo jsou úplně nesmyslné. Vše vyvrcholí hroznou „akční“ scénou v závěru, který se navíc zásadně liší od knižní předlohy. A ne aby jej nějak vylepšoval, prostě je špatný úplně jiným způsobem.

4. Zoolander 2

Jednička byla kultovní, dvojka je jedním z těch pokračování po letech, na které se čekalo tak dlouho...až na ně nikdo vlastně není zvědavý. A podobně jako u zmiňovaného Bournea není vlastně tak docela jasné, na co se proboha čekalo tak dlouho. Ne že by tenhle film byl totálně katastrofální, to se říct nedá, ale je tak průměrný, až to bolí. Na každý průměrný vtip připadají tři podprůměrné, hrdinové nepřinášejí vůbec nic nového a dodnes si z filmu pamatuji snad jen orgii v čele s Kieferem Sutherlandem. Tak ahoj Dereku Zoolandere, mazej do propadliště dějin a molo přenech jiným.

3. 5. Vlna

Chloe Grace Moretz, Nick Robinson a Liev Schreiber v hlavních rolích slibují, že by to nemuselo být špatné, ale opak je pravdou. 5. vlna je další z řady sci-fi pro mládež, kde sci-fi část nedává příliš velký smysl a všechno se točí hlavně kolem pubertálních lásek. V tomhle případě je hrozně cítit, jak na hlavu postavená mimozemská invaze vynakládá ohromné úsilí jen proto, aby vymyslela další z řady uspořádání společnosti, kde děti žijí odděleně od rodičů a jsou nucené k zabíjení. K tomu film vypadá levně, dialogy šustí papírem a….nejspíš vůbec netušíte o čem mluvím, protože jste to neviděli a popravdě řečeno nemáte důvod na tom cokoliv měnit.

2. Doba ledová 5

První Doba ledová má své fanoušky, najdou se i tací, kteří vám řeknou, že ani dvojka nebyla špatná. Já jsem extrémista a z celé série mám rád jen ty nejstarší skeče s veverkou a oříškem. Všechno ostatní je podle mě nudná pásová výroba. A pětka je v tomhle extrémní. Mele se páté přes deváté, konec světa, pravěk, ufoni, dinosauři, Indiana Jones a hippie zvířata v jeskyni plné krystalů (pokud jste neviděli, neptejte se, víc vědět opravdu nechcete). Story je ohraná, hrdinů je moc a žádný z nich není zajímavý a vizuálně je celý film sto let za opicemi. Nebo vlastně za dinosaury...haha (aneb názorná ukázka toho, jak vtipná zhruba byla vlastní Doba ledová 5).

1. Padesát odstínů černé

Ono vážení, naprostá špička. Marlon Wayans už léta točí braky a nezlepšil se ani „parodií“ na Padesát odstínů šedi. I když, dá se říkat parodie filmu, který zopakuje situace z předlohy, přidá trochu násilí a sprosťáren? Vrcholné „vtipy“ filmu můžete vidět v traileru. Dostali jsme hloupého hrdinu zloděje, plácání na zadek tenisovou pálkou a hodně se tu trefuje do černochů, protože...když to nedělají běloši, tak to není rasismus, ale vlastně je to k popukání? No alespoň takhle to na plátně působilo, ale jestli se v tomhle odpadu dala hledat jakákoliv logika, to čert ví. Do roku 2017 vám všem ze srdce přeju, aby se vám podobným hitům dařilo vyhýbat a aby očekávané snímky nepřinesly zklamání.

« Předchozí kapitola

Jason Bourne

29.07.2016 | USA, Velká Británie, Čína
Akční, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu 5 Nejhorších filmů roku 2016 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest