Avengers 3 s Liv Tyler, Spider-Manem a obřím rozpočtem

Avengers 3 s Liv Tyler, Spider-Manem a obřím rozpočtem | Fandíme filmu
Kolik má dostat Robert Downey Jr. za filmy zaplaceno, kde se má točit, jak se na filmu podílí James Gunn a kdo všechno se má vrátit.

S blížícím se natáčením se větších či menších novinek o Avengers: Infinity War objevuje celá řada, přičemž jejich důvěryhodnost a informační hodnota se samozřejmě značně liší. Vezměme to popořadě.

V minulosti panovaly pochyby o tom, jestli se ve filmu objeví Strážci galaxie, popřípadně o tom, zda se objeví všichni. Vyjádření Zoe Saldany zdánlivě potvrzuje, že se Avengers nemusí bát, že by se podpory z vesmíru nedočkali. Herečka na Zlatých glóbech a při propagaci snímku Pod rouškou noci potvrdila, že ona ve filmu bude, ačkoliv zatím nečetla scénář. Ten ale zatím nejspíš nečetl žádný z herců, jak potvrzuje v jiném rozhovoru Chris Hemsworth. Tak to ale podle něj Marvel prostě dělá.

Co je pro Zoe důležité je skutečnost, že jedním z producentů filmu je James Gunn, který si pohlídá, aby žádným způsobem Infinity War nepošlapala to, co Gunn společně se svými herci v dalekém vesmíru vytvořil. Už dříve jsme se doslechli, že se James nějakým způsobem na filmu podílí, teď tedy víme jak. Otázka je, z jakého důvodu? Je to čistě proto, aby ohromný kolos pomáhalo usměrňovat co největší množství lidí? Anebo je Gunn u válu proto, aby se ujistil, že mu bratři Russoovi vesmírnou část Marvel Universe nijak nezhuntují, kdyby se nakonec přeci jen chtěl k Marvelu vrátit a natočit pro něj jednoho dne Guardians of the Galaxy 3?

Pak je tu vyjádření Toma Hollanda pro italskou verzi Vogue. Herec magazínu řekl, že jeho obsazení do role Spider-Mana hodně pomohly názory Roberta Downeyho Jr. a Chrise Evanse (kteří s několika posledními kandidáty na roli dělali kamerové zkoušky). Studio při výběru příštího Parkera rozhodně nechtělo ponechat nic náhodě, zvlášť když se měl během pouhých čtyř let objevit ve třech filmech, včetně Avengers: Infinity War. Tom tak zvolenými slovy zdánlivě vnáší klid do pochyb, které nedávno sám rozvířil, když zmínil, že jeho účast v Avengers stále musí mezi sebou studia Sony a Marvel definitivně dojednat.

Zbytek novinek k nám dorazil ze stránek Daily Record, což je online verze skotského bulvárního deníku. A minimálně část informací působí celkem pochybně. Ale pojďme si je probrat jednu po druhé.

Deník uvádí, že se film bude částečně natáčet ve Skotsku a téhle pasáži není proč nevěřit, ostatně Daily Record cituje i několik místních politiků, kteří se k chystanému natáčení vyjádřili (z hlediska ekonomického významu pro region). Co všechno Daily Record o produkci zjistil? Má se natáčet od 28. 2. a to po dobu šesti měsíců. Což zní jako podezřele dlouhá doba. Exteriéry se u akčních velkofilmů obvykle takhle dlouho netočí, a i když jsou v Glasgow ateliéry, tak dosud vše nasvědčovalo tomu, že Marvel bude Avengers: Infinity War točit v ateliérech v Atlantě a Londýně, jako naprostou většinu svých produkcí. Očekává se natáčení na lokacích v Glasgow, Edinburghu a na Skotské vysočině.

Na podobných místech se obvykle točí fantasy eposy. Uvidíme tedy snad podobná místa, jako v úvodu Thora: Temného světa? Budou právě sem zasazené scény z tajuplného hradu, který před časem režiséři odhalili na svém Facebooku? A aby otázek nebylo málo, Daily Record uvádí, že produkce hodlá na místě utratit 12 milionů dolarů, což je na údajné půlroční natáčení dost málo. Spíš bych odhadoval, že produkce několikrát v průběhu půl roku přijede na několik dní, aby natočila další kus exteriérových scén, podle toho, jak jednotliví herci budou mít zrovna čas.

Co dál? Rozpočet celého natáčení je podle deníku zhruba 485 milionů dolarů, což by byla za dva z největších filmů v dějinách velice příznivá cenovka. S čísly však deník podle všeho zachází dost ledabyle - například tvrdí, že předešlé dva díly Anvengers utržily 3 miliardy liber, tedy zhruba 3,6 miliardy dolarů. Dosavadní Avengers však dohromady neutržili ani 3 miliardy. Každopádně, 70 milionů by z udávaného rozpočtu měl spolknout jen Robert Downey Jr. (plus má nárok na další bonusy), což je za dva filmy zcela uvěřitelná částka, vzhledem k tomu, jaké výplaty dostával za ty předchozí. Vzápětí však Daily Record znovu podryje svou důvěryhodnost, když uvede, že se Downeymu moc líbí, jakým způsobem byl příběh znovu přivedený k životu. Robert však nic takového o Avengers 3 nikdy neřekl, to se vyjadřoval k příštímu Spider-Manovi

Dále deník zmiňuje, kdo všechno by se měl ve filmu objevit. Krom Downeyho jsou zmínění Samuel L. Jackson, Benedict Cumberbatch, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Chris Evans, Josh Brolin, Jeremy Renner a Brie Larson. Tahle jména nijak nepřekvapí. Zajímavější je zmínka o Karen Gillan, která hraje Nebulu. Ta se ve druhých Strážcích Galaxie podle všeho stane členkou týmu, avšak Daily Rerord ji označuje jako „galaktického superpadoucha“. Je pravda, že Nebula je dcerou Thanose a mohla by alespoň určitou část příběhu stát na jeho straně, ale spíš to celé působí dojmem, že i v tomhle případě spojuje Daily Record odhalené zákulisní informace s vlastními kostrbatými poučkami, ke kterým chybí bližší znalost toho, co je o marvelovských filmech oficiálně známo.

Zdaleka největší rozruch pak vzbudila na internetu zmínka o tom, že se ve filmu má objevit Liv Tyler! Deník uvádí, že se o její účasti „šušká“, nicméně žádná taková informace se dřív nikde neobjevila, takže jde čistě o další tvrzení Daily Record. V Captain America: Civil War se po několika letech od snímku Incredible Hulk vrátil generál Ross (William Hurt), takže teoreticky neexistuje důvod, proč by se nemohla vrátit i jeho dcera Betty (Tyler). Jenže za jakým účelem? Měla by právě ona pomoci Hulkovi získat zpět jeho lidskou podobu, až se vrátí z vesmíru? Nestačila by k tomu účelu Black Widow? Nebo se definitivně stane z generála Rosse Red Hulk, tak jak se dříve proslýchalo? Protože bez nějakého opravdu dobrého důvodu působí dost neuvěřitelně, že by filmaři do už tak přecpaného filmu měli potřebu vracet vedlejší postavu, o které nebyla devět let řeč a s Brucem Bannerem randila v době, kdy jej ještě ani nehrál Mark Ruffalo.

Zkrátka a dobře, berte novinky z Daily Record s rezervou. Protože jak sami vidíte, celkem uvěřitelné informace o natáčení ve Skotsku doplňuje celá řada zvěstí diskutabilní uvěřitelnosti. Ale třeba se alespoň část potvrdí, nechme se překvapit. V komentářích dejte vědět, jestli byste chtěli znovu v Marvel Universe vidět Liv Tyler.

Zdroje: Daily Record,

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest