Velká čínská zeď: První dojmy

Velká čínská zeď: První dojmy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nakonec to není až taková hrůza, aneb vizuální obžerství na prvním místě, místo scénáře nejspíš měli leporelo.

Velká čínská zeď vypadala v trailerech jako jeden velký bizár a nakonec to platí jen tak napůl a vlastně ani to ne. Příběh filmu je nesmírně přímočarý a polopaticky podaný. Postava Matta Damona přichází do Číny ukrást tajemství střelného prachu, jen aby nejprve nedobrovolně, a pak dobrovolně začal bránit zeď před nájezdy monster. Hrdinu čeká vykoupení z hříchů a role západního spasitele, který svojí rebelskou vynalézavost spojí s neochvějnou poslušností čínských bojovníků a společně mají šanci zvítězit nad strašlivým nepřítelem. Dialogy jsou neskutečně banální a často mají tendenci nahlas vysvětlovat to, co je ze scény samo o sobě zcela zřejmé.

Matt Damon a Pedro Pascal v ústředních úlohách všechno to tlachání jakž takž ustojí a hlavní pozornost se naštěstí stejně soustředí na vizuální stránku filmu. I tady jde najít určité výhrady. Prakticky všechno ve filmu je digitální, často je to vidět a v některých momentech na to Velká čínská zeď naprosto zbytečně upozorňuje, jako když v trailerovém momentu vidíme ve zpomaleném záběru, jak Damon vystřelováním šípů mění za letu dráhu padající misky. Na nadsázku si ale jde zvyknout, a tak mě velkoryse pojaté scény vesměs bavily. Kamera neustále krouží vzduchem někde nad zdí, na tu se jak roj mravenečků valí neumdlévající hejna nepřátel a čínští bojovníci v přepychových kostýmech je s pomocí nápadité válečné techniky kosí po desítkách. V těchto pasážích je z filmu takový bláznivější Pán prstenů a vlastně docela slušná podívaná. Milovníci historických/fantasy eposů s velkými bitvami by rozhodně měli kouknout na trailery a následně návštěvu kina zvážit. Jestli si potrpíte na dobře napsané postavy a originální příběh, ruce pryč.

Matt Damon hraje bojovníka, jenž se snaží před tisíci lety s čínskými vojáky na Velké čínské zdi odrazit útok nepřítele. Ovšem nejedná se o člověka, ale o něco mnohem horšího, děsivější a většího. Masivní stavbu tedy čeká výrazná zatěžkávací zkouška. V dalších rolích se objeví Willem Dafoe, Pedro Pascal nebo Andy Lau. Režíruje Yimou Zhang, scénář napsali Tony Gilroy (trilogie Bourne, Bourneův odkaz), Carlo Bernard a Doug Miro. Datum české premiéry je stanoveno na 5.1. 2017.

Velká čínská zeď

17.02.2017 | USA, Kanada, Hong Kong, Čína, Austrálie
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 7

Velká čínská zeď: První dojmy | Fandíme filmu Velká čínská zeď: První dojmy | Fandíme filmu Velká čínská zeď: První dojmy | Fandíme filmu Velká čínská zeď: První dojmy | Fandíme filmu Velká čínská zeď: První dojmy | Fandíme filmu Velká čínská zeď: První dojmy | Fandíme filmu Velká čínská zeď: První dojmy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest