Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo

Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 11 obrázků
Čekají nás další "Avengers 2.5"? Filmaři mluví o tom, co všechno nacpali do Ragnaroku a proč to jinak nešlo.

Oficiální Disneyho fanklub D23 ve svém novoročním příspěvku napsal: „V listopadu Thor: Ragnarok svede dohromady Thora, Hulka a Doctora Strange aby se postavili proti známým i novým intergalaktickým padouchům.“ Že se ve filmu objeví také Doctor Strange jsme věděli už delší dobu. Ale zvolená formulace navozuje dojem, jako by měl mít Strange ve snímku větší roli než jen maličké cameo, které jsme dopředu očekávali. Je možné, že když Doctor Strange v závěru svého prvního filmu říká Thorovi, že mu pomůže, nemyslí tím pouze dobře míněnou radu, ale opravdu aktivní pomoc? Bude součástí nějaké větší pasáže? Třeba závěrečné akční scény?

To jsou otázky, na které zatím nemáme odpovědi, leč rozhodně je to zajímavá vyhlídka. Marvel obecně od kompletně sólových filmů ustupuje. Ve druhé fázi takoví byli Iron Man 3, Thor: Temný svět a svým způsobem Strážci Galaxie. Captain America měl v Návratu prvního Avengera k ruce hned několik kolegů, V Ant-Manovi měl celou jednu scénu Falcon. A ve třetí fázi trend pokračuje. Občanské válce se občas kvůli množství hrdinů říká „Avengers 2.5“, ve Spider-Manovi: Homecoming má důležitou úlohu Tony Stark, spekuluje se o tom, že by se v Black Pantherovi mohl ukázat Bucky a týmovka se nám pomalu rodí také z Thora: Ragnarok.

Vedle Thora se vrátí Loki, který je sice postavou samotné série, ale objevil se už také v Avengers, takže jej lze považovat za jednoho z velkých hráčů. Delší dobu víme o tom, že jednou z hlavních postav bude Hulk, není vyloučené, že do některého z dalších filmů bude pokračovat záporačka Hela, v Ragnaroku se nejspíš objeví také Thanos, s Valkyrie se zřejmě také počítá do budoucna a k tomu všemu si připočtěte Doctora Strange. Dále se objeví řada vedlejších hrdinů a záporáků, takže na plátně rozhodně bude živo. Ujistit se, že i v té záplavě Thor zůstal hlavní postavou, jistě nebylo lehké, tak snad se to tvůrcům povedlo.

Filmaři pro novoroční číslo magazínu Empire dodali, že zatímco dosavadní Thorovy filmy oscilovaly mezi Zemí a Asgardem, v novém snímku se Thor vypraví podobně jako v komiksech na výpravu do vesmíru, což je území, které zatím bylo vyhrazené jen Strážcům Galaxie. Ve vesmíru se ukrývá potenciál pro spoustu legrace a režisér Taika Waititi dostal příležitost tím správným způsobem přehánět. Thor se znovu potká se svým bratrem Lokim, který destabilizoval Asgard, ale také objeví na planetě poseté odpadem a černými děrami, které vládce Grandmaster (Jeff Goldblum), provozovatel místní zápasnické arény. Tam Thor zjistí, že zdejší gladiátorskou hvězdou je jeho starý, zelený a nesmírně rozčilený přítel-nepřítel. Jeho protivník, Hela, je královna podsvětí s obřími digitálními „parohy temnoty“. Nebude to všechno dohromady až příliš bláznivé? Režisér Waititi trvá na tom, že jiná cesta nebyla, zvlášť když film má dostát podtitulu Ragnarok. Na plátně prostě musí být úplně všechno!

Thor: Ragnarok je pokračováním Thora: Temného světa a Avengers: Age of Ultron. Odinův syn (Chris Hemsworth) se vrací do Asgardu, aby našel odpovědi na znepokojující otázky, které mu zasely do hlavy vize Scarlet Witch. Na trůnu nachází Lokiho (Tom Hiddleston) převtěleného v jeho otce a pomalu se ve světě polobohů schyluje k Ragnaroku, kataklyzmické události, která restartuje běh dějin. Vedle Hemswortha a Hiddlestona se vrací také Jamie Alexander a Anthony Hopkins. Doplní je Mark Ruffalo jako Hulk a nově byli do série obsazeni Cate Blanchette, Karl Urban, Jeff Goldblum a Tessa Thompson. Scénář napsali Craig Kyle, Christopher Yost a Stephany Folsom. Režírovat bude Taika Waititi. Datum české premiéry je stanoveno na 2.11. 2017.

Zdroje: D23, Empire

Thor: Ragnarok

03.11.2017 | USA, Austrálie
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 12

Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu Thor 3: Doctor Strange je možná důležitější než se zdálo | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest