Box Office: Do Nového roku s Jyn Erso

Box Office: Do Nového roku s Jyn Erso | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Rok 2017 budeme začínat a končit Hvězdnými válkami. Novinky raději zůstávají ustrašeně v limitovaném nasazení.

Je tu Nový rok 2017! Pokud jste ho strávili s Rogue One, nebyli jste jediní. V Americe film konečně pokořil 400 milionů (teď je tam celkově 438). Trvalo to dvakrát déle než u Epizody VII. Hrůza, já vím. Film má ve třetím víkendu 49 milionů dolarů, což je shodou okolností pátý nejlepší třetí víkend všech dob. Disney obecně drží 11 z 20 nejlepších třetích víkendů. Musela by to být velká výjimka jako poslední Hobit, aby film jen co udeří první lednové dny ztratil dech a přestal vydělávat. Spíš mu budou diváci přát a půl miliarda ze Států bude, možná i těch 600 milionů se vybojuje. Celosvětově je v tuhle chvíli utrženo přes 700 milionů a miliarda by neměla činit potíže.

Přelom roku jinak patřil výhradně vybraným kinům, protože limitovaně se hrálo hned několik kousků. Skrytá čísla jsou naprosto okouzlující historické drama o černošských matematičkách, které pomohly NASA v boji o vesmír. Oscarový materiál, kvůli kterému by si letošní ceremoniál nemusel moc utahovat z výhradně bílých nominací, se objevil ve 25 kinech a bude odsud mít 815 000 dolarů. Do dvoutisícovky kin se jde hned v pátek. Celkově je zatím utrženo 1,78 milionu.

Solidní drama je i Patriot's Day od osvědčeného dua Wahlberg/Berg, na tenhle film ale na rozdíl od Skrytých čísel děti neberte, protože se dotýká nedávného atentátu v Bostonu. Tento víkend přišlo 140 000 dolarů a film je kousek od milionu. Do širokého nasazení se jde za 14 dní. 

Oscarové ambice netají ani další filmy. Skvěle obsazené drama 20th Century Women dostává ke skvělým recenzím 112 000 dolarů ze čtyř kin. Annette Bening zřejmě čeká nominace, možná i Gretu Gerwig a Elle Fanning ve vedlejších rolích. Ještě o chlup lepší je prý Paterson o autobusákovi Adamu Driverovi a jeho životě, jak mu ho připravil Jim Jarmusch. Ze čtyř kin padlo 70 000 dolarů. Podle mě dostačující, Jarmusch žádné hity netočí a ohlasy ho bez problémů podrží. Elle Fanning se jinak objevila ještě v Pod rouškou noci, což je další režijní počin Bena Afflecka a taková odměna od Warnerů za Batmana a Zúčtování, které studiu nesporně dělaly minulý rok radost. Gangsterka zatím moc neláká, 32 000 dolarů tento víkend a něco málo přes sto tisíc za celé svátky. Uvidíme, jak se bude líbit celé Americe 13. ledna.

Hodně napjatě se určitě vyhlíží Silence od Martina Scorseseho, které otvírá za 14 dní široce. V NY a LA jsou samozřejmě po filmu hladoví a 74 000 dolarů tento víkend dává už 322 000 celkově. Ten film ale rozhodně není mainstreamový materiál a těžko říct, jak se srdcový projekt režiséra a hodně náročná podívaná setká se širokým přijetím. Posledním kouskem je Volání netvora, které díkybohu má už vyděláno ve Španělsku, kde J. A. Bayona a jeho adaptace srdceryvné knihy utržila skoro 30 mega. V Americe to bude jen nějakých 20 000 dolarů a 76 000 za celé svátky.

Ve stínu Hvězdných válek a bez ohrožení limitovanými kousky se dařilo osvědčeným námětům. Animák Zpívej41 milionů a vstupuje do roku 2017 s 281 mega celosvětově. Na zbytek světa jinak stále čekají Pasažéři, protože 16 milionů v druhém víkendu a 66 milionů za svátky nevypadá moc dobře. Stovka z Ameriky možná bude, ale film musí v novém roce bojovat o každé sedadlo. Lepší duo než Lawrence/Pratt je Gosling/Stone, kteří s La La Landem zatím tancují jen v 750 kinech, ale stihli odsud už celkově 37 milionů. Konec to rozhodně není, protože film kopíruje Kód Enigmy nebo Terapii láskou, které šly v USA ke stovce nebo nad ni. Mezinárodně je zatím utrženo 17 milionů.

Veliký hit typu Sisters nebo Táta je doma to není, i tak ale komedie Proč právě on? nepřijde zkrátka. Film má tento víkend 10 milionů a celkově z Ameriky dosáhl přesně na svůj 38milionový rozpočet. Trochu zahraničních tržeb a budeme v černých číslech. Assassin's Creed je jinak 15. nejúspěšnější herní adaptace, což moc neříká, když víme, jak tragicky si většina filmů vedla. Tento víkend 8 milionů a 41 mega celkově z Ameriky. Zbytek světa musí začít něco dělat, protože operujeme s rozpočtem 125 milionů. Prozatím mezinárodní trhy deklarují slaboučkých 14 milionů.

Příští víkend Underworld: Krvavé války (ty už mezinárodně mají 42 milionů) a v televizi plánovaný dokument o Debbie Reynolds a její dceři Carrie Fisher s názvem Bright Lights. Hezčí filmové rozloučení si herečky přát nemohly.

PS: Stejně jako v případě minulého víkendu jsou svátky, v pokladnách se nepracuje, a tak jsou odhady tržeb méně přesné, než je zvykem.

Zdroje: Deadline, Forbes, BOM

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Do Nového roku s Jyn Erso | Fandíme filmu Box Office: Do Nového roku s Jyn Erso | Fandíme filmu Box Office: Do Nového roku s Jyn Erso | Fandíme filmu Box Office: Do Nového roku s Jyn Erso | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest