Letters from Rosemary: Emma Stone jako špinavé tajemství Kennedyů

Letters from Rosemary: Emma Stone jako špinavé tajemství Kennedyů | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jak vyřešíte potíže s nestabilní dcerou, která kazí dobré jméno vaší politicky ambiciózní famílie? Správně, pošlete ji na lobotomii.

Žádná rodina nemá v amerických dějinách podobný zvuk a nevzbuzuje tolik vášní jako klan Kennedyů. Činy jeho představitelů utvářely tvář a identitu země, tak jak ji známe z dnešních dnů. Jejich tragické osudy, často protkány mnoha aférami, byly již mnohokrát zachyceny filmovým pásem. Existuje ovšem jeden člen rodiny, kterému se nikdy nedostalo stejné míry pozornosti, což je poněkud paradoxní, protože tragické "rodinné prokletí" dopadlo na Rosemary Kennedyovou možná nejtvrději ze všech rodinných příslušníků.

Starší sestra Johna, Roberta and Teda byla již od raného dětství kvůli silným výkyvům nálad a lehkému mentálnímu postižení přísně střeženým tajemstvím pod střechou domu Kennedyů. V třiadvaceti letech podstoupila jako jeden z prvních pacientů neúspěšnou předfrontální lobotomii, která ji zanechala se sníženou mentální kapacitou a odkázala ji na pomoc ostatních po zbytek jejího života. Právě její život je do dnešních dnů zahalen závojem tajemství. Byla Rosemary jenom náladové dítě nebo se za jejím stavem skrývalo něco víc? Snímek Letters from Rosemary se pokusí zachytit pohled na nejmocnější americkou rodinu očima jedné z jejích nejkontroverznějších postav.

Bezpochyby životní výzva a příležitost se nyní rozprostírá před Emmou Stone, která pomalu ale jistě mění svůj repertoár a čím dál častěji zaměřuje svou pozornost na mnohem vážnější a náročnější role, než bylo v minulosti zvykem. Úloha náladové a psychicky narušené členky vlivné americké rodiny, jejíž příběh nebyl nikdy popsán, si určitě získá hodně publicity, nemluvě o velkém tlaku na všechny zúčastněné. Tvůrčí tým zatím vzbuzuje důvod k optimismu. Režírovat by měl Sam Gold, který je držitelem divadelní ceny Tony. Scénář pochází ze slavného "Blacklistu" z pera Nicka Yarborougha. Odpověď na otázku, jak se s touto velmi náročnou látkou výše zmíněná jména popasují, dostaneme pravděpodobně až v roce 2018. Natáčení by totiž mělo začít až někdy ve druhé polovině příštího roku.

Zdroj: Vanity Fair

Galerie: 2

Letters from Rosemary: Emma Stone jako špinavé tajemství Kennedyů | Fandíme filmu Letters from Rosemary: Emma Stone jako špinavé tajemství Kennedyů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest