The Irishman: Scorsese digitálně omladí Roberta De Nira

The Irishman: Scorsese digitálně omladí Roberta De Nira | Fandíme filmu
A spolu s ním i zbytek hvězdného obsazení svého chystaného gangsterského filmu.

V květnu jsme vás informovali o tom, že Martin Scorsese chce dát dohromady herecký all-stars tým a natočit ještě jeden gangsterský příběh. Na plátně by se měli sejít Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci a Harvey Keitel. Už to by bylo samo o sobě pozoruhodné, podobně jako skutečnost, že natáčení má spolknout 100 milionů dolarů, což je částka, která mimo akční velkofilmy není zrovna obvyklá. Teď ale, snad v reakci na digitální postavy v Rogue One: Star Wars Story, přichází do popředí debata o jednom zásadním elementu: Bude se digitálně omlazovat.

A to tak, že zásadně. Vyprávění se rozprostírá napříč několika desítkami let a filmaři nechtějí do rolí obsazovat několik herců. A producent Gaston Pavlovich potvrdil, že se nebudou využívat ani make-up nebo masky. Všechno omlazování proběhne digitálně. Už došlo i na testování s Robertem De Nirem, který zahrál scénu a byl omlazen na 20, 40 a 60 let. Výsledky prý byly fantastické. Máme si zkrátka vzpomenout na to, jak Robert vypadal v Kmotrovi II. Právě na takového De Nira se můžeme znovu těšit.

To všechno zní opravdu odvážně. S digitálním omlazováním či oživováním zesnulých herců jsme se v posledních letech setkali hned v řadě různých případů. Rogue One, poslední Hunger Games nebo Rychle a zběsile 7 si odnesly rozpačité reakce, v případě Ant-Mana nebo Captaina Ameriky 3 byly ohlasy solidní. Obecně se ale zdá, že jakmile své digitalizované (mladší) já hraje přímo konkrétní herec, bývají výsledky lepší. I tak se ale upravené verze postav dosud objevovaly jen v několika scénách, zatímco The Irishman působí dojmem, že se v retrospektivě bude odehrávat většina vyprávění. A omlazovat se nebude jeden herec, ale hned několik. Technologie samozřejmě postupují každým dnem, ale i tak si Scorsese urval pořádné sousto. Uvidíme, jak se s ním vypořádá.

První slova, která Frank „Ir“ Sheeran slyšel od Jimmyho Hoffy zněla: „Slyšel jsem, že malujete pokoje“. Malovat pokoje znamená vraždit. Barvou je myšlena krev, které se rozstříkne na zdi a podlahy. Během pěti let nahrávaných rozhovorů se Frank Sheeran Charlesi Brandtovi přiznal k více než dvaceti pěti nájemným vraždám pro mafii a svého přítele Hoffu. Zabíjet se Sheeran naučil v americké armádě, ve které během druhé světové války strávil neuvěřitelných 411 dní v aktivním bojovém nasazení. Když se vrátil domů, začal se rychle otáčet a stal se nájemným zabijákem. Pracoval pro legendárního kmotra Russella Bufalina. Postupně se dostal na takovou pozici, že se dostal jako jeden z pouhých dvou ne-Italů na seznam 26 nejhledanějších mafiánů. Nakonec dostal nařízeno zabít dokonce i svého přítele Hoffu. Sheeranova výpověď nabízí řadu informací ke slavným vraždám a jedinečný vhled do jedné kapitoly americké historie.

Zdroj: Cinemablend

The Irishman

USA, Mexiko
Krimi, Drama, Životopisný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest