Prisoners: Hugh Jackman v thrilleru ve stylu Fincherova Sedm

Prisoners: Hugh Jackman v thrilleru ve stylu Fincherova Sedm | Fandíme filmu
Hugh bude pátrat po únosci své dcery, v roli o kterou měli zájem kapacity jako Christian Bale, Leonardo DiCaprio či Michael Fassbender.

Aaron Guzikowski se zatím do hollywoodských análů dostal pouze díky scénáři k nijak výjimečnému thrilleru Kontraband. Tenkrát šlo ale o remake napsaný na zakázku, takže není nemožné se domnívat, že v něm vězí víc. Zvlášť když se jeho Prisoners dostali na slavný Black List, tedy jakýsi neoficiální seznam nejlepších nerealizovaných scénářů, který každoročně v Hollywoodu vychází (více viz Wikipedie). O látku měli postupně zájem režiséři Bryan Singer či Antoin Fuqua a herci jako Mark Wahlberg, Russell Crowe, Christian Bale, Leonard DiCaprio nebo Michael Fassbender. Jak sami vidíte, žádná béčka.

Nakonec projekt skončil v rukou neméně povolaných. Prisoners zrežíruje Kanaďan Denis Villeneuve, který byl nominován na Oscara za drama Incendies, a hlavní roli si zahraje Hugh Jackman. Snímek bude pojednávat o otci z dělnické třídy, kterému unesou dceru. Protože policie situaci nedokáže řešit, bere hrdina spravedlnost do vlastních rukou a unáší muže, který je podle něj za zmizení jeho dcerky zodpovědný. Sám se tak dostane do problémů se zákonem, když se mu na stopu pověsí detektiv, pověření nalezením jeho dcery. Scénář podle hollywoodských ohlasů atmosférou připomíná filmy jako Sedm, Mlčení jehňátek nebo Tajemná řeka. Natáčení začne zkraje roku 2013, hned co Hugh Jackman dokončí The Wolverina (připomínáme, že právě dnes se k The Wolverinovi objevil první plakát), premiéra je pak předběžně naplánována na listopad.   

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest