Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu

Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Diváci už na hollywoodské hvězdy neslyší ani zdaleka tolik jako dřív, přesto některé stále dostávají desítky milionů, i když jejich filmy nijak zvlášť netáhnou.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Magazín Forbes každoročně dává dohromady žebříček deseti nejvíc přeplacených herců Hollywoodu. Magazín vezme vždy tři poslední hercovy filmy (tentokrát do června 2016), které se promítaly alespoň ve dvou tisících kin. Z dostupných informací o hercově výplatě a tržbách pak magazín počítá, kolik dolarů se studiím „vrátilo“, za každý dolar investovaný do honoráře daného herce. Ten naprosto nejdražší herec žebříčku, Johnny Depp, v měřeném období přinesl 2,8 dolaru tržeb, na každý dolar, který do něj byl investovaný. A to není příliš vysoké číslo, když si vezmete, že ti nejefektivnější herci přinesou za každý investovaný dolar nazpátek dolarů desítky nebo stovky.

Nebo ještě jinak řečeno: Herecké hvězdě se platí honoráře v desítkách milionů dolarů proto, že má teoreticky přitáhnout do kina tolik lidí, že se taková investice jednoduše vyplatí. Jakmile je dolarový násobil takhle nízký, je patrné, že že drahý herec svým filmům k vysokým tržbám rozhodně nepomohl. Tahle technika měření je samozřejmě neskutečně povrchní, zjednodušená a pravděpodobně nepřesná, ale minimálně stojí za to se u některých herců podívat na to, kolik dostávají za roli a kolik pak následně jejich filmy (ne)vydělávají. A teď už top ten nejpřeplacenějších hereckých hvězd:

10. Bradley Cooper (Tržba 12,1 dolaru na každý dolar investovaný do hercovy výplaty).

Bradley Cooper patří mezi herce, kteří dostanou vysokou výplatu, ať už hrají v akčním velkofilmu, nebo v komorním dramatu, kde výplaty herců a tvůrců nafouknou rozpočet na desítky milionů. Joy stála 60 milionů, celosvětově utržila jen 101 milionů, Dokonalý šéf přišel na dvacet milionů, tržby činily 36 milionů. A zdaleka nejhorší bylo Aloha, kde na rozpočet 37 milionů přišly tržby pouze ve výši 26 milionů. 3,5 milionu z rozpočtu filmu padlo jen na Bradleyho Coopera a nezdá se, že by příplatek za takhle známého herce snímku nějak prospěl.

Další kapitola »

Galerie: 9

Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu Johnny Depp opět nejpřeplacenějším hercem Hollywoodu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest