Coco: Nová pixarovka čerpá z Día de Muertos

Coco: Nová pixarovka čerpá z Día de Muertos | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Seznamte se s chystanou pixarovkou, která se inspiruje svátkem mrtvých. Vedle synopse se objevily první obrázky.

Letos Pixar uvedl do kin pouze Hledá se Dory, příští rok nás od něj čekají snímky hned dva. Vedle překvapivě temně působících Aut 3 bude uveden ještě snímek, který jde tak trochu opačným směrem. Coco se totiž inspiruje tradičním mexickým svátkem Día De Muertos. Ten je sice věnovaný zemřelým, avšak nic mu to paradoxně neubírá na jeho veselosti. Aktuálně byla odhalena synopse filmu:

Coco pojednává o tajných hudebních touhách Miguela, který bydlí v živé, hlučné mexické vesnici, ale pochází z rodiny ševců, která muziku nenávidí. Po generace Riverovi hudbu zakazují, protože věří, že jsou jí prokletí. Miguelův pradědeček opustil před desítkami let svoji ženu, aby následoval svoje sny o vystupování. Jeho žena Imelda (Miguelova prababička) musela převzít odpovědnost nad celou rodinou a od té doby je hudba v rodině Riverových zapovězená.

Miguel však tajně touží po hudební slávě, inspirovaný svým oblíbeným zpěvákem, Ernestem de la Cruzem. Když Miguel zjistí, že má s Ernestem něco společného, pokusí se jej napodobit a přitom náhodou vstupuje do Země mrtvých. V překrásném podsvětí zakrátko Miguel potkává duše svých dlouho mrtvých, ale o nic méně „živých“ předků, včetně prababičky Imeldy. V říši mrtvých se Miguel spojí s přátelským kostlivcem, šprýmařem Hectorem, a společně se vypraví najít de la Cruze, aby si Miguel vysloužil od svých předků požehnání k vystupování a vrátil se do země živých dřív, než čas vyprší.

Film režíruje Lee Unkrich (Toy Story 2 a 3, Příšerky s.r.o., Hledá se Nemo), společně se scenáristou Adrianem Molinou (spoluscenárista University pro příšerky a Hodného dinosaura, storyboardista Toy Story 3). Miguela hraje neznámý Anthony González, Hectora Gael García Bernal, de la Cruze Benjamin Bratt a babičku Renée Victor.

Pixar film připravuje už od roku 2012, kdy to vypadalo, že se bude jmenovat přímo Día de Muertos (popřípadě Día De Las Muertos), ale když si Disney chtěl název registrovat jako ochrannou známku, vzbudilo to vlnu nevole. Kritici namítali, že přece není možné trademarkovat část cizí národní kultury. Pixar nakonec od nápadu ustoupil, rozhodl se film přejmenovat a jednoho z nejvýraznějších kritiků, Lalo Alcaraze, najal jako konzultanta. Podobně jako v případě Disneyho Moany se filmaři pokusili udělat vše proto, aby kulturu zobrazenou ve filmu maximálně respektovali. Krom klasických rešerší došlo i na řadu cest přímo do Mexika, kde se filmaři s lidovým folklorem seznamovali blíže. Všechny postavy ve filmu pak hrají pouze herci latinskoamerického původu.

Film sice není čistokrevným muzikálem, ale půjde zatím o nejhudebnější film od Pixaru. Hudbu složí Thomas Newman. Do galerie přikládáme první obrázky.

Zdroj Coco

Coco

22.11.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 3

Coco: Nová pixarovka čerpá z Día de Muertos | Fandíme filmu Coco: Nová pixarovka čerpá z Día de Muertos | Fandíme filmu Coco: Nová pixarovka čerpá z Día de Muertos | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest