Star Wars: Kdy se začne točit Epizoda IX

Star Wars: Kdy se začne točit Epizoda IX | Fandíme filmu
A na jaké kamery hodlá režisér Colin Trevorrow točit.

Už příští týden uvidíme Rogue One: Star Wars Story, probíhá postprodukce Epizody VIII a na řadu přijde také Epizoda IX. Konkrétně by se dle aktuální zprávy mělo začít točit příští rok v dubnu a to opět v londýnských ateliérech Pinewood, kde se točily Epizody VII i VIII. Filmaři tak budou mít dva roky na dokončení snímku, vzhledem k tomu, že premiéra Epizody IX je naplánována na 23.5. 2019.

O samotném filmu toho mnoho nevíme. Prvotní námět napsal Rian Johnson, režisér a scenárista Epizody VIII. Režíruje Colin Trevorrow (Jurský svět), který píše scénář společně se svým tradičním parťákem Derekem Connollym. Natáčet se bude na 65mm film a kameramanem je John Schwartzman (Jurský svět, Amazing Spider-Man, Pearl Harbor, Skála). Hlavní sága Star Wars tak pokračuje v natáčení na analogové kamery. Epizoda VII od J.J. Abramse se točila na 35mm film a částečně na kamery IMAX. Rian Johnson měl pro Epizodu VIII záměry stejné, ale nakonec byl IMAX z logistických důvodů vynechán. Trevorrow se také před časem nechal slyšet, že by část záběrů chtěl pořídit přímo ve vesmíru.

Pokud jde o postavy, tak by se měli vrátit jak Luke Skywalker (Mark Hamill), tak Leia Organa (Carrie Fisher), kterým chce dát Trevorrow větší prostor a poznat ty postavy z nového úhlu pohledu. Dříve se mluvilo také o tom, že by v závěru třetí trilogie měla být definitivně odhalena minulost Rey, avšak zdá se, že tímhle úkolem nakonec byla pověřena už Epizoda VIII.

Zdroje: On Location Vacation, ET Online, The Playlist

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest