Strážci Galaxie 2: Bude ze Sylvestera Stallonea Fury z vesmíru?

Strážci Galaxie 2: Bude ze Sylvestera Stallonea Fury z vesmíru? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
A dočkáme se spin-offu s Grootem a Rocketem?

Na Comic-Conu v Brazílii byl premiérově uvedený první teaser trailer na Strážce Galaxie 2, ze kterého se po 24 hodinách přehrávání stal druhý nejúspěšnější teaser v dějinách, když byl přehrán 82milionkrát. Vícekrát byl za stejné období přehraný jen teaser trailer na Krásku a zvíře. Víc plays nemá žádná jiná marvelovka, ani Star Wars. Na tomhle místě bych se pozastavil. Ta rekordní přehrání jsou u trailerů v poslední době nějak podezřele častá. To se studiím podařilo tolik zapracovat s kulturou čekání na trailer a lépe upoutávky propagovat? Hraje roli narůstající divácká báze v Číně? Stále intenzivnější využití sociálních médií? Nebo je to celé prozaičtější a někdy v poslední době se změnila (roztáhla na vícero kanálů) metodika měření? Ale to je jen taková poznámka pod čarou k zamyšlení. Odpověď se dost možná nikdy nedozvíme.

Teaser trailer však nebyl to jediné, co režisér James Gunn na pódium přinesl. Také se pouštěl klip již dříve promítaný na americkém Comic-Conu, ze kterého jsme možná viděli kousíček ve sneak peeku i aktuálním teaseru. Yondua (Michael Rooker) dopadnou jeho bývalí kumpáni Ravageři a zavřou ho. Rocket (Bradley Cooper) pošle Baby Groota, aby šel a přinesl nástroj potřebný k útěku. Následuje vtipná scéna, ve které maličký postupně nosí předměty jako spodky, oko nebo postel. Když konečně uprchnou, tak Yondu za zvuků rockové hudby zabije všechny své věznitele.

Gunn také krátce o chystaném filmu mluvil. Nejzajímavější je asi zmínka o Sylvestru Stalloneovi. O tom se prozatím mlčelo, ale tady se kratičce mihl v jednom z dalších promítaných videí. V tom je vidět na planetě z prvního filmu (zřejmě tedy na Xandaru), kde byl na moment vidět v nějaké scéně v civilním, aristokratickém oblečení. Z místa činu máme bohužel jen kusé zprávy ze sociálních sítí, ale jeden z návštěvníků na Redditu uvedl, že měl z prezentace Jamese Gunna pocit, že Stallone podepsal smlouvu na vícero filmů a mohl by se z něj stát takový „Nick Fury vesmírné části Marvel Universe“.

To už jsme ale na hranici spekulování a stoprocentní spekulace je, že by Stallone podle některých mohl hrát starší verzi Richarda Ridera, alias Novy. V komiksech má bývalý pozemšťan skutečně obří moc, krou získal podobným způsobem jako Green Lantern, když mu sílu Nova Force předal předchozí Nova Prime (velitel Nova corps), umírající Rhomann Dey. Ve filmu nicméně Nova corps žádné nadlidské síly nemají a velitelkou je Irani Rael – tedy ani Dey, ani Richard Rider. Tedy, pokud vůbec Stallone skutečně hraje právě jeho. S jistotou o jeho postavě můžeme říct jen to, že je členem Nova corps. Pořád by se z toho mohl vyklubat jen malý vtípek, protože helma členů Nova corps vypadá jako helma Soudce Dredda. Stalloneova scéna v civilu, nicméně naznačuje, že jen o kratičké cameo nepůjde. Je tedy snad jeho postava tak utajovaná opravdu kvůli tomu, že pro ni má Marvel naplánovanou další budoucnost?

A Gunn krátce promluvil o Egovi, živoucí planetě, kterého hraje v jeho lidské podobě Kurt Russell. Ego ve filmu svému synovi, Peter Quillovi (Chris Pratt) vyjeví, že začal být zvědavý a zajímat se o lidi a život na Zemi. A tak stvořil svoji lidskou stránku, aby se mohl po Zemi procházet. Následuje vtipná výměna, kdy se Drax zeptá, jestli má Ego „všechny“ lidské části. Quill okamžitě pochopí, kam tím míří a chce konverzaci včas zarazit, ale než stačí cokoliv udělat, dočká se ujištění, že Ego skutečná má také penis. Tím pádem už cesta k zplození syna nejspíš nebyla nijak zvlášť komplikovaná…

Poslední strážcovskou novinku přinesl Vin Diesel, který se už zase před fanoušky tváří, že ví víc. Herec si dával pozor, aby správně používal obraty jako "dokážu si představit", "kdyby bylo na" nebo "je velice pravděpodobné", nicméně podle jeho vyjádření určitě někdy uvidíme Groota bojovat s Hulkem a dojde na spin-off Strážců Galaxie, ve kterém budou vystupovat pouze Rocket Racoon (Bradley Cooper) a Groot. Sám Gunn v minulosti uváděl, že nejraději má právě tyhle dvě postavy a samostatný film si s nimi...dokáže představit. Následuje video z brazilského Comic-Conu, v galerii jsou fotky od Jamese Gunna a fotky Nova corps.

Na pozadí soundtracku "Awesome Mixtape #2", marvelovští Strážci Galaxie 2 pokračují v týmových dobrodružstvích a dosahují vnějších dálek kosmu. Strážci musí bojovat o udržení své nově nalezené rodiny, když odhalí tajemství spojená s pravou rodinou Petera Quilla. Stáří nepřátelé se stanou novými spojenci a oblíbené postavy z klasických komiksů přijdou hrdinům na pomoc ve stále se rozšiřujícím filmovém vesmíru Marvelu.

V hlavních rolích hrají Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker, Karen Gillan, Sean Gunn, Glenn Close, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Kurt Russell, Nathan Fillion a Sylvester Stallone. Scénář napsal a režíruje James Gunn. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 4.5. 2017.

Zdroje: Agent M, Fellipe Nerdcore, Omelete, James Gunn, Screen Junkies, OLV

Strážci Galaxie 2

05.05.2017 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 6

Strážci Galaxie 2: Bude ze Sylvestera Stallonea Fury z vesmíru? | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Bude ze Sylvestera Stallonea Fury z vesmíru? | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Bude ze Sylvestera Stallonea Fury z vesmíru? | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Bude ze Sylvestera Stallonea Fury z vesmíru? | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Bude ze Sylvestera Stallonea Fury z vesmíru? | Fandíme filmu Strážci Galaxie 2: Bude ze Sylvestera Stallonea Fury z vesmíru? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest