Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal

Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 12 obrázků
Režisér Alex Kurtzman rozebírá jednotlivé aspekty filmu, který stojí u zrodu celého nového monster univerza.

Trailer na novou Mumii byl zveřejněn. Najdete jej na konci článku, tak v komentářích dejte vědět, co na upoutávku říkáte. My zatím přidáváme pár slov režiséra Alexe Kurtzmana:

Filmaři se nějak chtěli odlišit od dosavadních verzí Mumie. Rozhodli se proto udělat monstra v nadcházející sérii monster filmů co nejuvěřitelnější a ta monstra zasadit do skutečného světa. Jednotlivé snímky předvedou, jak by něco takového vypadalo, a jak by svět na odhalení existence monster reagoval. Jádrem aktuálního filmu je potom jednoduchá otázka: Proč se z egyptské panovnice Ahmanet (Sofia Boutella) stala mumie.

Mumie ale není jediným monstrem filmu. Klíčovou roli hraje Russell Crowe, jehož Dr. Jekyll má být takový Nick Fury chystaného monster universa. Jeho postava má pomoci s chápáním Mumie v kontextu širšího světa. Doktor Jekyll je členem organizace, která monstra už dlouhá léta sleduje a katalogizuje, možná i sbírá. Navzdory přidání postavy Dr. Jekylla by jinak měla být nová Mumie dost samostatná a především se soustředit na odvyprávění soběstačného, příběhu, který sám o sobě stojí za to.

Třetím do tanga je Morton, ústřední postava, kterou hraje Tom Cruise. Toho mumie za dosud nevyjasněných okolností přivede zpátky k životu a Morton už nikdy nebude jako dřív. Mumie jej bude svým způsobem ovládat, a tak budeme podle Kurtzmana pochybovat o tom, jestli je vůbec myslitelné, aby i v tomhle filmu Cruise triumfoval. Bude to morálně rozpolcená postava, pro kterou vlastně Dr. Jekyll bude určitým zrcadlem. Sám hlavní hrdina tak vlastně bude (alespoň částečně) jedním z monster, o kterých celá nová sága chce vyprávět.

Universal má ve svém repertoáru Vlkodlaka, Neviditelného muže, Frankensteinovu nevěstu nebo Van Helsinga. A pokud vše dobře dopadne, jednou se všechna monstra sejdou ve společném filmu. Kurtzman se dušuje, že nechce nijak tlačit na pilu. Zatím je hlavní připravit filmy o jednotlivých monstrech, a pokud dojde k jakémukoliv potkávání postav, musí to přirozeně vycházet z příběhu Až se jednoho dne monstra skutečně sejdou v jednom společném filmu, pravděpodobně se nespojí jako Avengers a nebudou bojovat proti společnému nepříteli. Daleko spíš si příšery navzájem pořádně vjedou do vlasů.

Ještě jednou bylo zopakováno, že Drákula: Neznámá legenda do nové série nepatří. Naopak však režisér uvedl, že nové monster filmy se budou odehrávat ve stejném světě jako staré monster filmy studia Universal. Nu, budoucnost snad ukáže, nakolik šlo z Kurtzmanovy strany o nadsázku a nakolik nové filmy s těmi starými skutečně nějakým způsobem souvisejí. Ale dost bádání, teď už slíbený trailer:

Tom Cruise je hlavní hvězdou Mumie - neobyčejné a zbrusu nové filmové verze legendy, která fascinuje kultury po celém světě už od počátků civilizace. Ačkoliv byla bezpečně pohřbena v kryptě hluboko pod nesmiřitelnou pouští, je starověká královna (Sofia Boutella) probuzena v současnosti. Královna byla nespravedlivě připravena o svůj osud, po tisíciletí se v ní hromadila zloba a přináší s sebou hrůzy, které překračují lidské chápání. Od rozsáhlých pouští Středního východu, až po bludiště ukrytá pod moderním Londýnem, přináší Mumie překvapivou intenzitu, napětí, údiv a originální podání, které nás uvádí do nového světa bohů a monster.

Dále hrají Annabelle Wallis a Jake Johnson. Režíruje Alex Kurtzman, datum české a slovenské premiéry je stanoveno 8.6. 2017.

Zdroj: Coming Soon

Mumie

09.06.2017 | USA, Velká Británie, Čína, Namibie
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 13

Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu Mumie: Trailer dorazil, režisér se rozpovídal | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest