Superman Lives: Nic Cage jako Superman alespoň jako animák?

Superman Lives: Nic Cage jako Superman alespoň jako animák? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kevin Smith by nebyl proti. Koukněte na fotky s Cagem nebo na trailer na dokument, který o nerealizovaném bizzaro filmu vypráví.

Tohle je jeden z těch bizarnějších příběhů Hollywoodu a pravděpodobně už jste o něm někdy slyšeli. V roce 1996 přišel Kevin Smith s návrhem filmu Superman Lives, který se volně inspiroval seminálním komiksem The Death of Superman. V Kevinově příběhu Brainiac a Lex Luthor spojí síly, zakryjí slunce a zesláblého Supermana zabije Doomsday. Kryptonský robot Eradicator Supermana vzkřísí a je přetvořen ve speciální zbroj, která Supermana chrání, dokud se plně neuzdraví.

Producent Jon Peters Smithe nutil scénář přizpůsobovat jeho naprosto nesmyslným požadavkům. Chtěl, aby Superman nelétal, a aby ve filmu bojoval s obřím pavoukem. Chtěl mít ve filmu souboj Brainiaca s ledním medvědem, „vesmírného psa“, který by se dobře prodával v hračkářstvích a Brainiacova robotického asistenta L-Rona, který by byl něco jako „homosexuální náladový R2-D2“. Smith všem požadavkům vyhověl (dovede o tom úžasně vyprávět, video přikládáme v playlistu), nicméně když se k projektu jako režisér dostal Tim Burton, stejně nechal Smithův scénář od podlahy přepsat. Z Kevinovy vize mnoho nezbylo, na druhou stranu zůstala další neméně zajímavá legenda o filmu, ve kterém měl Supermana hrát Nicolas Cage. V galerii přikládáme pár fotek a níže je také trailer na dokument The Death of "Superman Lives": What Happened?, který o nerealizovaném projektu důkladně pojednává.

V nedávné diskusi s fanoušky byl Smith dotázán, jestli by si dokázal svůj námět představit alespoň třeba jako animovaný film. A Smith se rozpovídal. Vidět něco takového by podle něj byla paráda. Supermana by nechal namluvit Cage, Michael Rooker (Strážci Galaxie, Živí mrtví) by mluvil Lexe Luthora, a kdyby ve Warneru o něco takového stáli, byl by to pro Kevina krásný způsob, jak tuhle část svého života poeticky uzavřít. Warner animované komiksové filmy vydává poměrně často a Smith má v poslední době se superhrdiny zkušenosti díky režírování epizod seriálů Flash a Supergirl. S animací se zase potkal při spolupráci na kreslených verzích Clerks a Jaye a Tichého Boba. Jak ale správně sám Smith poznamenal, o tom, jaké filmy se točí, nerozhoduje on, ale ti nahoře…

Fanoušci tedy o Superman Lives nejspíš mohou dál jen tiše snít, ale zmiňovaný dokument je vám k dispozici, takže neváhejte ukojit svou zvědavost, ten film je opravdu...jiný.

Zdroj: Kevin Smith

Galerie: 6

Superman Lives: Nic Cage jako Superman alespoň jako animák? | Fandíme filmu Superman Lives: Nic Cage jako Superman alespoň jako animák? | Fandíme filmu Superman Lives: Nic Cage jako Superman alespoň jako animák? | Fandíme filmu Superman Lives: Nic Cage jako Superman alespoň jako animák? | Fandíme filmu Superman Lives: Nic Cage jako Superman alespoň jako animák? | Fandíme filmu Superman Lives: Nic Cage jako Superman alespoň jako animák? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest