Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX?

Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
A co všechno skrývá svět hvězdných spin-offů. Přípravy zrušeného filmu s Boba Fettem byly dál, než jsme tušili.

Síla se probouzí probudila ságu Star Wars z deset let trvajícího spánku. Příští rok uvidíme osmou epizodu ze ságy rodiny Skywalkerů a v roce 2019 devátou. Ale co bude potom? Začne další trilogie, nebo nechá Lucasfilm ságu ságou a bude točit už jen samostatné příběhy z předaleké galaxie? O tom nespekulují jen novináři a fanoušci, ale diskutují o tom i přímo v Lucasfilmu. Ředitelka Kathleen Kennedy se domnívá, že by si se samostatnými filmy vystačit dalo, konkrétní rozhodnutí nicméně ještě nepadla.

Zatím se vedou lehké konverzace a v lednu si všichni důležití lidé z Lucasfilmu sednou společné se scenáristickou skupinou, která se stará o návaznost všech filmů a doplňkových produktů, a naplánují další budoucnost. Proč až v lednu? Jednak studio má momentálně plné ruce práce s blížící se premiérou Rogue One, ale po premiéře navíc konečně budou mít Kathleen a její lidé v ruce všechna potřebná data. Po premiéře Rogue One se totiž velice rychle ukáže, jestli diváci budou stát o příběh bez známých postav stejně jako o další Epizody, nebo bude zájem v pokladnách výrazně nižší.

Osobně se domnívám, že sága bude pokračovat, protože i kdyby si spin-offy vedly po finanční stránce stejně dobře jako „hlavní“ filmy, tak produkce Epizod je jednodušší. Mezi jednotlivými díly přenášíte postavy, casting, příběh, část designu a možná i kulis. Nemluvě o tom, že marketing je výrazně jednodušší – diváci prostě chtějí vědět, co bylo dál. U spin-offů musíte pokaždé daleko větší část vymyslet od nuly a pokaždé musíte být při tom vymýšlení stejně dobří, jako posledně. A pak ještě všechny ty nové věci divákům prodat.

Ostatně, Kiri Hart z příběhového oddělení Lucasfilmu přiznává, že si Rogue One vybrali jako první spin-off právě kvůli tomu, že má příběh pořád ještě docela dost elementů, které znají i úplně obyčejní diváci. Pokud si film povede dobře, může být studio příště o chlup odvážnější a zkusit to s příběhem, který bude ze známých skutečností vycházet ještě méně.

I když se možná na první pohled nezdá, že by tomu tak zatím bylo. Příští spin-off bude o mladém Hanu Solovi a chystal se také samostatný film o Boba Fettovi, který byl zrušený teprve ve chvíli, kdy se režisér Josh Trank stal v Hollywoodu nezvanou osobou. Zajímavé přitom je, že přípravy filmu byly podle všeho poměrně daleko, protože studio bylo připravené snímek představit v roce 2015 společně s Rogue One a dokonce byl hotový nikdy nezveřejněný teaser. Tak třeba projekt bude v budoucnu obnoven.

S nápady na spin-offy přišel už George Lucas, který myšlenku s Kathleen Kennedy probíral ještě v době, když firma patřila jemu. Lucas tenkrát podle ředitelky měl sepsané asi tři nebo čtyři náměty (žádný z nich nebyl ani Rogue One ani spin-off s Hanem Solem) a kromě standardních origin příběhů se spolu hodně bavili také o Jediích a základních principech fungování celé předaleké galaxie, takže se skoro zdá, že George chtěl navštívit především dávnou minulost.

Co vy na to? Vydali byste se tam s ním? Nebo jaký spin-off byste obecně chtěli vidět? A obejdou se Star Wars bez pokračování ságy rodu Skywalkerů?

Zdroj: EW

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 10

Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu Star Wars: Budou pokračovat v příběhu Skywalkerů i po Epizodě IX? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest