Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho

Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Mistr Scorsese konečně přichází s další novinkou. A opět to vypadá, že se máme na co těšit. Přikládáme plakát a fotky.

Silence je vysněný projekt Martina Scorseseho, který střídavě chystal už od 90. let. I když se začalo natáčet, tak se uvedení filmu a prvního traileru odkládalo, ale teď je upoutávka venku a snímek v ní vypadá skvostně. Aneb na Scorseseho se zkrátka čekat vyplatí. Mlčení pojednává o dvou jezuitských misionářích, kteří se v 17. století vypraví do Japonska hledat svého zmizelého mentora. V té době je křesťanství v Japonsku zakázáno, a tak na oba muže čeká těžká zkouška.

První trailer slibuje hodně. Na obou mužích je na první pohled vidět, že jejich víra je skutečně testována, navíc nás čeká sonda do toho, jak náboženství dokáže ovlivňovat společnost. V Japonsku to se zákazem myslí vážně a vrchnost není v patách jen misionářům, ale také místním, kteří by se rozhodli s křesťanstvím koketovat. Celá upoutávka je prostoupená pocitem nebezpečí, které nad hrdiny i jejich ovečkami neustále visí, a vůbec se zdá, že se opět můžeme těšit na Scorseseho tradičně skvělé vypravěčství.

Misionáře si zahráli Andrew Garfield a Adam Driver, jejich průvodce po Japonsku ztvárnil Tadanobu Asano. Ztraceného kolegu hraje Liam Neeson a nadřízeného hrdinů Ciarán Hinds. Původně chtěl Scorsese do rolí portugalských misionářů zasadit herce latinskoamerického původu, což by filmu mohlo dodat na ještě větší autenticitě, ale přinejmenším v upoutávce to vypadá, že nás představitelé hlavních rolí do děje a svých osobních rozjímání vtáhnou naprosto s přehledem. Románovou předlohu napsal Shûsaku Endô, scénář filmu pak Jay Cocks, který napsal Podivné dny a pro Scorseseho Věk nevinnosti a Gangy New Yorku. Za oba filmy byl nominovaný na Oscara a obecně se počítá s tím, že film do bojů o zlaté sošky zasáhne znovu. Proto také bude film v omezeném nasazení uvedený v USA ještě před koncem letošního roku. V Česku si musíme počkat až na 16.2. 2017. Slovenská premiéra zatím stanovena nebyla.

Mlčení

23.12.2016 | USA, Mexiko, Tchaj-wan
Drama, Historický
Info o filmu

Galerie: 7

Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho | Fandíme filmu Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho | Fandíme filmu Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho | Fandíme filmu Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho | Fandíme filmu Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho | Fandíme filmu Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho | Fandíme filmu Silence: Trailer na očekávané historické drama Martina Scorseseho | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest