Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru

Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Přehrajte si krátkou ukázku na hranou adaptaci z japonské produkce.

Vstupte do alternativního světa, kde je alchymie jednou z nejvíce praktikovaných věd, ačkoliv se od té naší poněkud liší. Tady potkáváme malé bratry Edwarda a Alphonse Elricovy, kteří se pokusili pomocí této magické vědy přivést zpět k životu jejich mrtvou matku. Lidská transmutace je však v alchymii zakázaná a oba bratry stihne krutý trest. Nelze však vytvořit něco z ničeho. Pokud chcete nějakou věc, musíte za to dát něco stejné hodnoty. To je zákon rovnocennosti. Během nepovedené transmutace přijde starší Ed o nohu, mladší Al rovnou o celé tělo. Alova duše je poté připoutána ke starému brnění, ale Ed kvůli tomu musel obětovat ruku. Následně jsou jeho paže a noha nahrazeny tzv. automaily, kovovými končetinami. Později se Ed stává státním alchymistou, členem armády pracující pro vládu. Bratři se dozvídají o existenci Kamene mudrců, jenž má být legendárním posilovačem alchymie, čímž se tak pro ně naskytuje naděje získat zpátky svá zdravá těla.

Fullmetal Alchemist začínalo jako manga, kterou napsala a ilustrovala Hiromu Arakawa. Později se komiks dočkal animovaných seriálů. Hrané adaptace se chopil Fumihiko Sori (Vexille 2077), jenž má s live action zpracováním zkušenosti z filmu Ping Pong z roku 2002. Natáčení probíhalo v italském městě Volterra od června do srpna. Japonská premiéra je naplánovaná na zimu 2017. Režisér uvádí, že se pokusil přiblížit předloze, jak jen to bylo možné. Jeden z rozdílů ve snímku bude, že Edwardovi bude dvacet let, tedy o pět let starší než v komiksu. „Celé obsazení je japonské, ale prostředí, kde se děj odehrává je evropské. Chtěl jsem vytvořit nádherný film, který využívá filmařské techniky jako má Hollywood, navíc ta japonská výrazně pokročila," dodal na závěr Sori. 

Na pár digitálních záběrů se můžeme podívat v přiloženém teaseru. Nicméně na dolaďování vizuálních efektů k obrazu svému má postprodukce do příští zimy ještě času dost. 

Zdroje: Collider, Anime News Network

鋼の錬金術師 嘆きの丘(ミロス)の聖なる星

22.01.2012 | Japonsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu Fullmetal Alchemist: Manga ožívá v hraném teaser traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest