Zlato: Matthew McConaughey to roztočí ala Vlk z Wall Street

Zlato: Matthew McConaughey to roztočí ala Vlk z Wall Street | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Obtloustlý a plešatý McConaughey usiluje o zlato. Jak ve filmu, tak ve skutečném světě, kde jistě líčí na Oscara. Koukněte na trailery.

Víte, co se říká. Co ti chybí na hlavě … Alespoň tím se může utěšovat Matthew McConaughey, který ve své nejnovější výpravě do indonéské džungle opět přechází do svého sebezničujícího módu, který mu před dvěma lety přinesl Oscara za roli v drogovém dramatu Klub poslední naděje. Talentovaný herec se rozhodně nebojí testovat rozdílné extrémy. Zatímco předloni šel se svou vahou razantně dolů, letos to vypadá, že mu v dobrodružném dramatu Gold (Zlato), k již tak atypické pleši, přiroste ještě pěkné bříško. A zmínil jsem se o tom, že mu bude dělat společnost tygr?

Od časů zlaté horečky, která plnila lidské sny o slávě a bohatství na počkání, uběhlo více než století, ale to neznamená, že by fascinace lidstva blyštivým kovem, jakkoliv poklesla. Prožít svůj zlatý sen se rozhodne i smolař Kenny Wells (McConaughey), jehož zoufalý životní příběh je přehlídkou zklamání, mizérie a nenaplněných snů. Zlomený a bez vindry je odhodlán vsadit všechno na jednu kartu a impulsivně se rozhodne zkusit přízeň štěstěny v nehostinné džungli v Indonésii. Náročnost úkolu si ovšem vyžádá spolupráci s obdobně horlivým geologem Michaelem (Édgar Ramírez - Dívka ve vlaku). Jejich dobrodružství v neprobádaných končinách džungle nakonec přinese své ovoce a Kennymu se podaří najít naleziště v hodnotě několika miliard dolarů. K jeho vlastnímu překvapení ale rychle zjistí, že skutečný úkol začíná až nyní, kdy je nucen své poctivě nabité bohatství hájit zuby nehty před chamtivými a bezskrupulózními žraloky z Wall Street. Podaří se mu v příběhu, který byl inspirován skutečnými událostmi, uspět a zajistit sobě a své přítelkyni (Bryce Dallas Howard) šťastný konec v tomto inspirujícím příběhu?

Nespoutaná příroda, situační humor a přirozeně Matthew McConaughey, to jsou hlavní pilíře, soudě podle dvou trailerů, na kterých bude stavět režisér a scenárista Stephen Gaghan (Traffic – Nadvláda Gangů, Syriana). Strukturou a žánrem film připomíná Gold tři roky starého Vlka z Wall Street, který si v následném oscarovém závodě ukousl pořádnou porci pozornosti. Uvidíme, zda stejný osud potká i našeho zlatokopa. Americká premiéra je naplánována na 25. prosince, což jasně značí, že se tvůrci pokusí oslovit členy Akademie. Jejich největším želízkem v ohni bude rozhodně McConaughey, který to bude mít ale hodně těžké, protože letošní oscarový závod se už pomalu v obrysech rýsuje jako jeden z nejnašlapanějších v této dekádě. V Česku bude film k vidění od 19. ledna, na Slovensku pak od 2.2.

Zlato

30.12.2016 | USA
Dobrodružný, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Zlato: Matthew McConaughey to roztočí ala Vlk z Wall Street | Fandíme filmu Zlato: Matthew McConaughey to roztočí ala Vlk z Wall Street | Fandíme filmu Zlato: Matthew McConaughey to roztočí ala Vlk z Wall Street | Fandíme filmu Zlato: Matthew McConaughey to roztočí ala Vlk z Wall Street | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest