Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení

Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Bacha na cizí sexy holky, které po vás znenadání touží. Možná vám udělají daleko horší cucflek, než jste se obávali.

Lesbické upírky nenasytně číhající na oběti působí spíš jak pornografický námět, než filmový v klasickém pojetí. Když se tyto směry propojí, vznikají eroticky laděné snímky, jako například anglický horor Vampyres z roku 1974. Nešetřilo se na nahotě, nešetřilo se krví a vznikl erotikou nabitý horor, který se ve své době, kdy hororový žánr po tomto tématu lačněl, zařadil mezi ty nejzdařilejší.

A psal se rok 2015, když byl do nočních stínů vypuštěn španělský remake. Z původního námětu vzal podstatné, zmodernizoval akci, znásobil klíčové elementy od nahoty po surovost a násilí a připravil pro dnešního diváka žánrové béčko. Těžko říct, zda to režisér Victor Matellano (Wax) udělal kvůli divákům, nebo kvůli sobě, no od minulého týdne je tato ozvěna sedmdesátých let dostupná na DVD a VOD platformách Youtubu, Amazonu, Vimea, a dalších a čeká na posouzení od publika.

Jak je u podobných pokusů běžné, dojmy jsou hodně individuální a vlažné. Studio Artsploitation ale nevybočuje z kolejí, které u filmů razí a jestli se někdo z vás s něčím z této stáje setkal, bude vědět, do čeho se u Vampýrek pouští. Nicméně za zmínku stojí, že na maskách tohoto atmosférického, úzce cíleného projektu se podílel Colin Arthur, který pracoval na Nekonečném příběhu, Barbaru Conanovi, či 2001: Vesmírné odysey.

Originální příběh sleduje dvojici upírek (Marta Flich, Almudena León) ve svém ponurém panství, kde si vodí muže pod příslibem orgií, které se však rychle vydají krvavým směrem. Remake jim předhodí oběti zajímající se o legendami opředenou oblast. Herecké obsazení není nijak známé a skloňuje především Caroline Munro, která je ikonickou tváří žánru a v rozkvětu svého mládí se objevila i v pár příbězích o Jamesu Bondovi.

Vampyres

25.09.2015 | Španělsko
Horor
Info o filmu

Galerie: 7

Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení | Fandíme filmu Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení | Fandíme filmu Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení | Fandíme filmu Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení | Fandíme filmu Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení | Fandíme filmu Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení | Fandíme filmu Vampyres: Krvelačné upírky a erotika v jednom balení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest