The Current War: Nicholas Hoult bude válčit s Cumberbatchem

The Current War: Nicholas Hoult bude válčit s Cumberbatchem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Hoult, Cumberbatch a Shannon budou válčit o to, jestli se uchytí stejnosměrný nebo střídavý proud.

Již před nějakou dobou společnost The Weinstein Company do chystaného historického dramatu The Current War přislíbila Benedicta Cumberbatche v roli Thomase Edisona a Michaela Shannona v roli George Westinghouse. Nyní se však konečně po internetu rozšířily i zprávy o tom, kdo ztvární srbského vynálezce Nikolu Teslu. Podle posledních informací by se této úlohy měl chopit anglický herec Nicholas Hoult. Toho diváci znají především jako mutanta Hanka McCoye ze série X-Men.

Hoult tak bude mít spolu s Cumberbatchem a Shannonem jedinečnou příležitost divákům přiblížit vypjatý souboj těch nejúžasnějších mozků devatenáctého století. Můžeme se tak připravit na opravdu napínavou válku o to, jestli se uchytí střídavý nebo stejnosměrný proud. Tesla se nejprve krátce přiklonil k Edisonovu stejnosměrnému, jen aby později prodal několik střídavých patentů Westinghouseovi. Úspěch by filmu navíc kromě skvělého obsazení mohl přinést i scénář Michaela Mitnicka, protože byl již v roce 2011 zařazen na tzv. Black List (seznam nejlepších nerealizovaných scénářů za daný rok).

Snímek bude mít však obrovskou konkurenci, studio Black Bear Pictures totiž chystá projekt s naprosto stejnou tématikou. Je ale nutné podotknout, že jejich připravované The Last Days Of Night budou příběh vyprávět zejména z pohledu právníka Paula Cravatha, kterého si ve filmu zahraje Eddie Redmayne. Již na první pohled je tedy patrné, že se od sebe oba zmíněné filmy budou v mnohém lišit.

Vraťme se ale ke Current War. Podotknout totiž ještě musíme, že casting filmu nebyl na počátku příliš jasný. Během posledních několika měsíců kolovala řada spekulací o obsazení jednotlivých rolí. Mluvilo se tak například o jménech jako Sacha Baron Cohen či Jake Gyllenhaal. Pár zvěstí se pak týkalo i samotné režie filmu. Jedním z kandidátů byl třeba Ben Stiller.

Nakonec se však ukázalo, že Current War vznikne pod taktovkou Alfonsa Gomez-Rejona. Ten už stojí za snímky jako Já, Earl a holka na umření nebo Děs po setmění. Navíc je i jedním z režisérů veleúspěšného seriálu American Horror Story. Příběh rivality mezi Edisonem a Westinghousem má tak zatím rozhodně dobře našlápnuto a slibuje velký potenciál. Dočkat bychom se ho měli v roce 2018.

Obrázek na titulce je z filmu Dokonalý trik, kde si Teslu zahrál David Bowie.

Vysoké napětí

15.10.2017 | USA
Drama, Historický
Info o filmu

Galerie: 4

The Current War: Nicholas Hoult bude válčit s Cumberbatchem | Fandíme filmu The Current War: Nicholas Hoult bude válčit s Cumberbatchem | Fandíme filmu The Current War: Nicholas Hoult bude válčit s Cumberbatchem | Fandíme filmu The Current War: Nicholas Hoult bude válčit s Cumberbatchem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest