Chystá se pokračování Mary Poppins

Chystá se pokračování Mary Poppins | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Disney pokračuje v proudu návratů starých klasik. Co asi bude dělat, až protočí všechny svoje starší filmy?

Mary Poppins byla ve své době hit a Disney se momentálně veze na vlně zpracovávání svých starších klasik, takže vás asi nepřekvapí, že se kouzelná chůva dočká 25.12. 2018 pokračování. Ujme se ho Rob Marshall, který má z muzikálů na svém kontě jak nepříliš dobře přijatý Čarovný les, tak i o poznání kvalitnější oscarové Chicago. Produkovat budou John DeLuca a Marc Platt, přičemž Platt dříve produkoval například Most špionů či La La Land.

Podle starších zpráv by do role Mary Poppins měla být obsazena Emily Blunt (Na hraně zítřka, Sicario). Oficiálně to zatím potvrzené není, ale již v únoru přinesl server Entertainment Weekly zprávu o rozhovoru Roba Marshalla s původní představitelkou Mary Poppins, Julií Andrews. Té Marshall prozradil, že Emily Blunt bude hrát Mary Poppins a Andrews reagovala slovy: „Ó, báječné!“. Pro EW se k tomu vyjádřila sama Blunt, která přiznala silné dojetí z podpory, kterou jí Julie Andrews vyjádřila.

Příběh by se měl odehrávat v Londýně dvacet let po událostech Mary Poppins z roku 1964. Na časové ose by tedy mělo jít o dobu před druhou světovou válkou. Původní film s Mary Poppins čerpal z první knihy osmidílné řady od autorky P. L. Travers. Nový muzikálový příběh by měl pak dále prozkoumávat dobrodružství rodiny Banksových s kouzelnou chůvou a vycházet z dalších sedmi knih. Konkrétně by se měla Mary Poppins starat o děti Michaela, jednoho ze dvou dětí, které jsme viděli jako hlavní hvězdy prvního filmu. Ve filmu se má také objevit jeho sestra Jane Banks.

Scénář má na starosti David Magee (Hledání Země-Nezemě, Pí a jeho život), takže tady Disney nic neponechává náhodě. Ke složení hudby byli přizváni Marc Shaiman (Hairspray) a Scott Wittman. Zároveň Disney i Marshal získali podporu spolu-skladatele Richarda Shermana, který se svým starším bratrem napsal původní písně filmu jako „Chim Chim Cher-ee“ a „Supercalifragilisticexpialidocious“. Uvidíme, jak se to promítne do výsledného snímku.

Vedle Emily Blunt v titulní roli víme také o účasti Meryl Streep, která má hrát sestřenici Mary Poppins jménem Topsy Turvey. Dále se pak představí nová postava Jacka, který je rozsvěcovačem pouličních lamp a v příběhu bude patrně hrát podobnou roli jako postava Dicka Van Dykea. Jacka má ztvárnit Lin-Manuel Miranda, který hraje spíše v seriálech, ale letos od něj uslyšíme hudbu v Disneyho pohádce Odvážná Vaina: Legenda o konci světa. Výše jsme zmínili návrat Jane Banks, tu bude hrát Emily Mortimer (Hugo a jeho velký objev). Jejího bratra Micheala si zahraje Ben Whishaw (Spectre).

Vyrůstali jste také s Mary Poppins a máte radost, že se s ní opět budeme moci setkat na filmovém plátně? Nebo je laťka příliš vysoko? Do galerie jsme přidali fotku Emily Blunt jako Mary Poppins, jde ale pochopitelně pouze o fanouškovskou fotomontáž.

Zdroje: EW, EW II, Variety, Variety II

Galerie: 6

Chystá se pokračování Mary Poppins | Fandíme filmu Chystá se pokračování Mary Poppins | Fandíme filmu Chystá se pokračování Mary Poppins | Fandíme filmu Chystá se pokračování Mary Poppins | Fandíme filmu Chystá se pokračování Mary Poppins | Fandíme filmu Chystá se pokračování Mary Poppins | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest